Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
291590 wyników
Przepis na wołowina z marchewką
Roladki drobiowe w rozmarynowo-winnym sosie
Jeżeli chodzi o dania mięsne, to jak już pewnie zauważyliście, w mojej kuchni zdecydowanie króluje drób. Ale nie ma się co dziwić, gdyż mięso drobiowe jest zdrowe, delikatne i posiada o wiele więcej wartości odżywczych niż wołowina czy wieprzowina i zd...
Smakołyki i koraliki
PRZEPISY KULINARNE
,
2. Na słono
,
6. Obiady
,
Obiad
,
Drób
,
Okazje
,
Drobiowe
,
Filety z kurczaka
,
Niedzielny obiad
,
Pyszne danie
,
Roladki
,
Rolady drobiowe
,
Rozmaryn
,
W sosie
,
W winnym sosie
,
Z kurczaka
Curry z jagnięciną
Można zrobić wołowinę w ten sam sposób jeśli nie lubicie jagnięciny. Do woka wlać olej,...
Kuchnia pokoleń
Dania mięsne
,
Curry
,
Wołowina
,
Dania z makaronem
,
Dania z ryżem
,
Mleczko kokosowe
,
Sos rybny
,
Jagnięcina
,
Jagnięcina po tajsku
,
Ostra potrawa
,
Tajskie jedzenie
Zdrowy gulasz wołowo-cebulowy
Nie jestem fanką mięsa, jedyne które jem ze smakiem to drobiowe. Jednak ze względu na duże zapotrzebowanie żelaza przygotowuję wołowinę, która ma go bardzo dużo, poza tym jest ono świetnie przyswajane przez organizm.Składniki (4 porcje):2 woreczki kasz...
Jedzenie dla ciała i ducha
Na gorąco
,
Obiad
,
Dla aktywnych
,
Mięso
Mielona wołowina z warzywami w cieście francuskim
Wołowina z warzywami i ciasto francuskie? To jest to! Dziś mam szybkie i naprawdę śmiesznie proste danie. Fajnie wgląda i naprawdę dobrze smakuje. W kwestii nadzienia- pełna dowolność. Ja postawiłam na dość tradycyjne wnętrze ale oczywiście można kombi...
Kropla Oliwy
Warzywa
,
Obiady
,
Mięso
,
Zapiekanki
PIEROGI Z MIĘSEM 2
Wprawdzie moja rodzina najbardziej lubi pierogi ruskie i z owocami, jednak jeżeli czasem pozostanie nieco gotowanego, albo pieczonego mięsa, można je również wykorzystać do pierogów.SKŁADNIKI:ciasto:1 kg mąki1 jajkogorąca wodasól1-2 łyżki olejuZ mąki, ...
DOBRA KSIĄŻKA KUCHARSKA
DRUGIE DANIE
,
DANIE MIĘSNE
,
DANIE POLSKIE
Pieczeń wołowa
Opis: Niesamowicie prosty sposób na rostbef, czyli pieczeń wołową, która smakuje świetnie. Najważniejsze jest to, by użyć wołowiny najlepszej jakości. Składniki: 800 g łopatki wołowej 4 ząbki czosnku 2 łyżki masła klarowanego 1 łyżka rozmarynu i majera...
Przepisy kulinarne, przepisy na obiad – FoodMagazine.pl
Sól
,
Pieprz
,
Dania główne
,
Czosnek
,
Liść laurowy
,
Wołowina
,
Majeranek
,
Rozmaryn
,
Cząber
,
łopatka wołowa
,
Masło klarowane
,
Pieczeń
Szalona ruda kasza kuskus?
Pomarańczowa kasza kuskus z marchewką, bananem, masłem orzechowym, krówką i ciastkiemGotowana na wodzie i soku pomarańczowym, z tartą marchewką. Ciastko to orzechy laskowe oblane karmelem oraz białą czekoladą.Dojadam, w biegu powtarzam jeszcze szybko d...
trying to be normal
Banan
,
Kasze
,
Masło orzechowe
,
Pomarańcza
,
Słodycze
,
Kuskus
,
Marchewka
TORTILLA Z CHORIZO I CHRZANEM
SKŁADNIKI:1 tortilla pszenna6 plasterków chorizo1 Garść mix sałat z marchewką1 plaster sera żółtegoChrzan i ketchup do posmarowaniaPRZYGOTOWANIE:Tortille pszenną dokładnie smaruję ketchupem a potem tartym chrzanem. Posypuję mixem sałat ja ...
Gotowanie Patki
Kanapki
,
Pita Pizza Tortilla
Pad Kra Pao, Holy basil stir fry, wołowina smażona z tajską bazylią
Uwielbiam wracać wspomnieniami do miejsc i do jedzenia. Takim smakowitym wspomnieniem jest właśnie poniższe danie. The post Pad Kra Pao, Holy basil stir fry, wołowina smażona z tajską bazylią appeared first on Poproszę Dokładkę.
Poproszę dokładkę
Kuchnia tajska
,
Stir fry z wołowiną
,
Pad ka pao
,
Pad kra pao
,
Smażona wołowina z bazylią
,
Thai basil
,
Thai basil stri fry
,
Wołowina po tajsku
,
Wołowina z bazylią
Pieczeń wołowa (8)
Cześć =) Bardzo lubię wołowinę i staram się jeść jej jak najwięcej. Czy to w postaci steków wołowych, czy to w postaci duszonych bitek wołowych, czy wreszcie w postaci pieczeni wołowej. Pieczona wołowina w takim wykonaniu, to zawsze duże doznanie ...
Kasztanowa Kuchnia
Kuchnia polska
,
Obiady i kolacje
,
Potrawy mięsne
,
Wołowina
Strogonow wg. Kuronia
źródłoDzisiaj w poranku tvn gotował Jakub Kuroń, podał przepis na podobno najlepszy strogonow,zapisuje dla pamięci. Niebawem sprawdzę.W mojej interpretacji, z bardzo ważnych powodów, wino nie zostanie użyte ;).Potrzebujemy:500 g udźca wołowego, k...
Bez Kebaba
Na Obiad
,
Dania główne
,
Na Kolacje
,
Mięso
,
Sosy
Zupy Azji: phở
Otwieracie menu w azjatyckiej restauracji i macie problemy z wymówieniem nazw dań? Nie wiecie dlaczego w Waszym ulubionym ramenie pływa kukurydza i czy jest to znak autentyczności czy wręcz przeciwnie? W cyklu {Zupy Azji] skumulowaliśmy naszą wiedzę w ...
Pyza made in Poland » Pyza made in Poland -
Składniki
,
Pho
,
Wietnamska zupa
,
Najlepsze pho
,
Pho opinie
,
Rodzaje pho
,
Wietnamskie jedzenie
,
Wietnamska kuchnia
Smażona wołowina z fasolką i ziemniakami w mundurkach
Duże, solidne, kaloryczne danie, świetne na nieco chłodniejszy dzień, których tego lata przecież nie brakuje. Inspiracja Jamie. Smażona wołowina z fasolką i ziemniakami w mundurkach: Ziemniaki: 3 duże ziemniaki, oliwa, 1 gałązka rozmarynu, sól....
Kultura Kulinarna
Kuchnia
,
Przepis
,
Potrawy mięsne
,
Czosnek
,
Cebula
,
Oliwa
,
Jamie Oliver
,
Chili
,
Pomidory
,
śmietana
,
Ziemniaki
,
Bazylia
,
Tymianek
,
Boczek
,
Rozmaryn
,
Wołowina
,
Czerwona fasola
Kulinarne trendy w 2015 roku
Na przełomie grudnia i stycznia portal soPerlage opublikował prognozowane trendy kulinarne na rok 2015. Wypowiedzieli się kucharze, krytycy kulinarni, dziennikarze. Większość się zgodziła co do tego, że będzie to ważny rok dla kuchni polskiej, produktu...
Smakować ....
Trendy 2015
Aromatyczny pilaw z kaszy bulgur z marchewką i szpinakiem oraz paluszkami rybnymi
Pilaw to proste w przygotowaniu danie wywodzące się z kuchni arabskiej, które przypomina mi modne ostatnio kaszotto. Kusi zapachem korzennych przypraw, dlatego lubię robić go, gdy jesień za oknem. Dziś przygotowałam dla Was przepis na pilaw z kaszy bul...
Chilli, Czosnek i Oliwa | blog kulinarny
Przepisy
,
Ryż i kasze
,
Ryby i owoce morza
Ślimaki z ciasta francuskiego z wołowiną szynką i serem.
Zostało mi trochę mielonej wołowiny i tak się zamyśliłem nad sposobem jej wykorzystania. Nie myślałem zbyt długo tym bardziej, że miałem w domu ciasto francuskie - gotowe niestety, ale jest.Czego użyłem?-ciasto francuskie jeden płat-wołowina mielona ok...
"baRepas" Tata w KUCHNI!
Przekąski na ciepło
←
Poprzednia
13
14
15
16
17
Następna
→