Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
3701 wyników
Przepis na exN6Lsz2I') OR 844=(SELECT 844 FROM PG_SLEEP(15))--
Best Eats in Toulouse, From a Local
Buy Clotilde's latest book, The French Market Cookbook! Travel season will be upon us very soon, and I want to make sure you see and taste the best [] The post Best Eats in Toulouse, From a Local appeared first on Chocolate Zucchini.
Chocolate & Zucchini
Travels
Stunning Murals by Herakut
Herakut is a German art duo Hera and Akut, that since 2004 worked together on various successful global art projects. Their work can be easily find in big cities around the world – from Toronto to Kathmandu, from San Francisco Continued Post St...
Full of Taste
Art
,
Artist
,
Street art
,
Murals
,
Akut
,
Garff
,
Hera
,
Herakut
,
Iti
Becoming a chef - week 5...
The time is literally running away, for me anyway.... Soooo quickly that I haven't even noticed that it's the end of week 5, halfway through my chef's training at JustCooking. This week we've finished the "pastry week" which was week 4, as there was so...
Anula's Kitchen
Becoming a Chef
Best Cooking Gifts for Kids (and their Parents)
Buy Clotilde's latest book, The French Market Cookbook! Are you a parent who loves to cook and eat well, and want to get your children involved in the [] The post Best Cooking Gifts for Kids (and their Parents) appeared first on Chocolate ...
Chocolate & Zucchini
Links
Cyrenians
About Cyrenians Perceptions, Mark Greenaway’s first book brought me to Cyrenians when I opened my pre ordered copy of the book. Together with the arrival of the book I received a lunch invitation to celebrate Mark’s first book release. At...
food to warm the soul
Wydarzenia
,
Scotland
,
Edinburgh
,
Charityorganisation
,
Cyrenians
,
Organizacja charytatywna
Mini crostaty z ricottą i czekoladą/Mini crostata with ricotta and chocolate
Ostatnio bardzo ograniczyłam spożycie cukru, musiałam więc przyhamować moją chęć pieczenia. Kiedy jednak znalazłam ten przepis na blogu Moje Wypieki, wiedziałam, że mój "post" zostanie złamany (zmniejszyłam jednak ilość cukru i zrobiłam wersje mini, cz...
Pommes à la cannelle
Ciasta i desery/cakes and desserts
,
Podwieczorek/afternoon snack
,
Ser/cheese
,
Kuchnia włoska/Italian cuisine
,
Czekolada/chocolate
,
Tarty/tarts
WEGAŃSKA PAELLA Z LETNIMI WARZYWAMI, CIECIERZYCĄ I KASZĄ JAGLANĄ
VEGAN PAELLA WITH SUMMER VEGETABLES, CHICKPEAS AND MILLETPaella to danie stworzone na lato, które trzeba przyrządzić co najmniej kilka razy ;) To takie danie-celebracja. Celebrujące obfitość sezonowych warzyw, a także idealnie nadające się na wspólne w...
Food Porn, Vegan Style
Bezglutenowe
,
Gluten-free
,
Obiad
,
Dinner
,
Kasza jaglana
,
Millet
,
Green Peas
,
Zielony groszek
,
Cukinia
,
Fasolka szparagowa
,
Green Beans
,
Lato
,
Summer
,
Zucchini
,
Pomidory
,
Tomatoes
,
Paella
MLEKO Z RYŻU BASMATI
BASMATI RICE MILKNazwa Basmati, wywodzi się od słowa "vasmati" co oznacza "pachnący" bądź "aromatyczny". Ryż tej odmiany ma długie, cienkie ziarna i odznac...
Food Porn, Vegan Style
Bezglutenowe
,
Gluten-free
,
VEGAN DIY
,
Indian Cuisine
,
Kuchnia Indyjska
,
Rice
,
Ryż
,
Mleko roślinne
,
VEGAN MILK
,
Basmati
Baking Bootcamp: Sourdough Everything Pretzels
Were making pretzels! Theres a chill in the air, likely some sort of football related programming on the television, and its time to get more warm and decadent in our snacking. Lets Baking Bootcamp! We...
Joy the Baker
Recipes
,
Savory
,
Holiday
,
Recipe
,
Bread
,
Baking Bootcamp
,
Pretzels
,
Sourdough
,
Sourdough starter
Vegan tuck box review
Hello everyone! Today I have something special for you and it is a Vegan Tuck Box review! Have you heard about it before? Let me tell you a few words about it.Vegan Tuck Box is a UK's first 100% vegan monthly subscription box. What does it mean? Basica...
JEDZ ROŚLINY
WSPÓŁPRACA
,
RECENZJA
,
RECIPE IN ENGLISH
Sezonowa sałatka z pomidorami i grillowaną kukurydzą (Seasonal salad with tomatoes and grilled sweetcorn)
Tą sałatkę ‚robi’ intensywnie słodka, grillowana kukurydza i pyszne, soczyste pomidory.Chlust oliwy i szczypta soli. Naprawdę, nic więcej nie trzeba, to esencja. Zróbcie koniecznie, kiedy wszystkie te składniki są w pełni sezonu i s m a k u...
Kulinarne podróże
Sezonowo
,
Sałatki
,
Wegetariańskie
,
Warzywa
,
Pomidor
,
Kukurydza
Złote babeczki miodowe z kremem maślanym i dżemem malinowym
Złote babeczki miodowe z kremem maślanym i dżemem malinowymGolden cupcakes with buttercream and raspberry jam, fro English scroll downprzepis na ciasto babeczkowe wykorzystałam z innego mojego przepisu, który możecie zobaczyć tutaj (warto!), jednak cał...
I adore cinnamon- subiektywny blog kulinarny o zapachu cynamonu
Jajka
,
Mąka pszenna
,
Cukier
,
Masło
,
Z owocami
,
Mleko
,
śmietana i śmietanka
,
Miód
,
Cukier puder
,
Babeczki i muffiny
,
Maliny
Pieczona marchewka z serem kozim i orzechami laskowymi/Roasted carrots with goat cheese and hazelnuts
Chętnie testuję przepisy na oryginalne i smaczne dodatki, aby trochę zmienić menu i nie serwować ciągle mizerii i sałatki z pomidorów.I'm always happy to test recipes for original and tasty sides to change a bit the menu and not to serve continuously a...
Pommes à la cannelle
łatwe/easy
,
Bez glutenu/gluten free
,
Warzywa/vegetables
,
Lekki lunch/light lunch
,
Fit
,
Ser/cheese
,
Orzechy/nuts
,
Dodatki/sides
Cytrynowe madeleine z makiem/Lemon madeleines with poppy seeds
Nic dziwnego, że madeleine była ulubionym ciastkiem Prousta. Jest słodka, puszysta i na jeden gryz - czysta pokusa.Sekretem dobrej madeleine jest wprowadzenie jak największej ilości powietrza do ciasta. W tym celu ubijajcie jajka z cukrem przez dobre 5...
Pommes à la cannelle
łatwe/easy
,
Ciasta i desery/cakes and desserts
,
Owoce/fruit
,
Podwieczorek/afternoon snack
,
Kuchnia francuska/French cuisine
,
śniadanie/breakfast
Ketchup z cukinii i pomidorów
Nigdy nie robiłam tradycyjnego, domowego ketchupu. Pierwsza próba była dość nietypowa, ponieważ poza pomidorami w wekach znalazła się też cukinia. Ketchup okazał się być pyszny i delikatny. Dzięki przyprawom smak pomidorów przybrał na sile, a delikatna...
Oatmeal and Figs - roślinnie, prosto, z pasją
Bez oleju
,
Cukinia
,
Pomidory
,
Dipy
,
Sosy
Pieczone jabłka z tahini i bakaliami
Pamiętam, jak rok temu rozwodziłam się nad zapachami i smakami jesieni. Jestem zachwycona tą porą roku i dziś. Uwielbiam obserwować, jak z upływem czasu świat zmienia się błyskawicznie. Tylko podczas jesieni dzieje się to tak nagle. Mając w pamię...
Oatmeal and Figs - roślinnie, prosto, z pasją
Płatki owsiane
,
Daktyle
,
Orzechy i nasiona
,
Cynamon
,
Pasta tahini
,
Jabłka
,
Desery na ciepło
,
Rodzynki
←
Poprzednia
121
122
123
124
125
Następna
→