ENGLISH
In Poland have we now season of cucumbers. So we decided share with you our recipe on delicious pickled cucumbers (gherkins) So enjoy!
Ingredients:
field cucumbers
garlic
pepper
charlock grains
bay leafs
horse-radish
fennel flowers
3 glass of water
1 tablespoon salt
1 tablespoon sugar
1/4 glass of vinegar
Method:
1. Prepare the jars. In a large pot of water a boil and sterilize the jars and lids.
2. Wash and dry the cucumbers.
3. Add into the jars: garlic, some pepper and charlock grains, 1 clove of garlic, 1 bay leaf, some horse-radish and fennel flowers.
4. Pack the pickles into the jars.
5. Combine water, vinegar, salt, sugar in a pot. Bring to a rolling boil.
6. Pour the brine over the pickles.
7. Remove air bubbles and place the lids over the jars and screw the rings until tight.
DEUTSCH
In Polen haben wir jetzt eine gurkensaisin, deshalb wir einige Gläser mit Gurken haben gemacht. Heute teilen wir mit euch unserem Kochrezept auf diese Gurken.
Zutaten:
Gurken
1/4 Glass Essig
3 Gläser Wasser
1 Löffel Salz
1 Löffel Zucker
Gewürze:
Knoblauch
Pfeffer
Seufkornen
Lorbeeblätte
Fenchelblumen
Zubereitung:
1. Wasser, Essig, Salz, Zucker aufkochen. Heißen Lake in die Gläser über Gurken und Gewürze gießen.
2. Gläser gut verschließen. Das ist alles :)!
POLSKI
Jak wiadomo w Polsce mamy teraz czas ogórków. Postanowiliśmy więc zrobić sobie kilka słoiczków korniszonków. Przepisem na nie dzielimy się teraz z wami :)
Składniki:
ogórki
czosnek
gorczyca
baldaszki kopru
chrzan
pieprz
listki laurowe
Na zalewę:
1/4 szklanki octu
3 szklanki wody
1 łyżka soli'
1 łyżka cukru
Przygotowanie:
1. Składniki na zalewę zagotować.
2. Przygotowane wcześniej słoiki z powkładanymi ogórkami, czosnkiem ( 1 ząbek na słoik), koprem, pieprzem, liściem laurowym,chrzanem oraz koprem zalać wrzącą zalewą i zamknąć. Gotowe !:)