Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
289881 wyników
Przepis na q or (1,2)=(select*from(select name_const(CHAR(111,108,111,108,111,115,104,101,114),1),name_const(CHAR(111,108,111,108,111,115,104,101,114),1))a) -- and 1=1
Sunday Brunch: Japanese Inspired Avocado Toast
I have a somewhat unhealthy relationship with avocados: I respect and love them, but I also find them incredibly annoying. Theyre kind of finicky, those little dark green buggers. You can never (or at least I can never) just go to the store... ...
i am a food blog
Recipes
,
Sunday brunch
,
Bread
,
Japanese
,
Seafood
,
Avocado
,
Seaweed
,
Arugula
,
Ikura
,
Sesame seeds
Roladki cukiniowe z kozim serkiem / Zucchini rolls with goat's cheese
Wróżby wróżbami, ale pomiędzy laniem wosku, a innym Andrzejkowym zabawami trzeba przecież coś przekąsić, żeby mieć siłę na zabawę do białego rana. Zostawiam więc Wam przepis na pyszne i proste roladki cukiniowe, życzę udanej zabawy i tylko pomyślnych w...
skoraq cooks and other stories
Przekąska
,
Snack
,
Cukinia
,
Goat's cheese
,
Olives
,
Oliwki
,
Ser kozi
,
Zucchini
Sezamki z koksem - Sesame and coconut cookies - Dolcetti al sesame e cocco
Polski/English/ItalianoSkładniki/Ingredients/Ingredienti200 g miodu/ 7 oz bee honey/ 200 g di miele300 g sezamu/ 10.5 oz sesame seeds/ 300 g di semi di sesamo120 g wiórek kokosowych/ 4 oz coconut flour/ 120 g di farina di cocco100 g płynnego masła/ 3.5...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Ciastka
,
Dolcetti
,
Cookies
,
Dolci
,
Desery
,
Desserts
Best of October
Buy Clotilde's latest book, The French Market Cookbook! I write this from Stockholm, where I am spending the fall break with my family. I have developed a serious [] The post Best of October appeared first on Chocolate Zucchini.
Chocolate & Zucchini
Best of
,
Links
Wegetariański zestaw na wiosnę, Escape Rooms
Na zdjęciu: puree ziemniaczane, sos koperkowyna mleku, z dodatkiem mąki kukurydzianej i spiruliny (1 łyżeczka), surówka z kapusty kiszonej z olejem lnianym, mini marchewki z imbirem i chili na maśle klarowanym i jaglane nuggetsy. Escape rooms (je...
Qlinarnie i Qlturalnie
_Gluten-free/Bezglutenowe
,
_Dania główne/Main courses
,
_Surówki/Raw vegetable salads
,
_Kotlety/Cutlets
,
_Ziemniaki/Potatoes
,
Co robić w Rzeszowie?
,
_Słonecznik/Sunflower seeds
,
_Sosy/Sauces
KURCZAK, SZPARAGI I PAPPARDELLE / CHICKEN ASPARAGUS PAPPARDELLE
KURCZAK, SZPARAGI I PAPPARDELLE / CHICKEN ASPARAGUS PAPPARDELLE Szparagi uwielbiam, mogłabym je jeść codziennie i jak jest na nie sezon dokładnie tak robię! Same, z makaronem, w risotto, w sałatce. Grillowane, smażone, gotowane, nie wa...
Martyna Cooks
LUNCH
,
KOLACJA
,
WARZYWA
,
MIĘSO
,
WŁOSKA
,
MAKARON
Spaghetti ze szparagami i krewetkami w sosie pomidorowym / spaghetti with asparagus and shrimp in tomato sauce
Proste,szybkie i bardzo...bardzo smaczne danie.Przygotowywałam je już wiele razy i każdemu zawsze smakowało.Od tamtego czasu to spaghetti jest w stałym rodzinnym menu.Składniki:ok 68O g krewetek,obranych6 łyżek oliwy lub oleju2 ząbki czosnku,zgniecione...
hungrybonbons
Healthy
,
Zdrowe
,
Fit
,
Lunch
,
Dinner
,
Obiad
,
Asparagus
,
Makaron
,
Pasta
,
Szparagi
,
Krewetki
,
Shrimp
,
Spaghetti
,
Pomidory
,
Tomatoes
Prowansalski tian/Provençal tian
Łapmy ciepłe chwile, dopóki lato trwa! Zróbmy tian i przenieśmy się do gorącej Prowansji, pachnącej oliwkami i lawendą.Let's catch warm moments, while summer lasts! Let's do tian and let's go to the hot Provence, fragrant with olives and lavender.Prowa...
Pommes à la cannelle
łatwe/easy
,
Bez glutenu/gluten free
,
Warzywa/vegetables
,
Lekki lunch/light lunch
,
Fit
,
Kuchnia francuska/French cuisine
,
Dodatki/sides
Eggplant casserole | Zapiekanka z baklazanem
One of the best comfort foods ever! Casserole!This one is with eggplantminced meat tomato sauce.Autumn is the season for eggplants so take advantage of itenjoy!Ingredients:make 4-6 servings2 eggplants1 large red onion1 ...
bite these goodies
Ciasto marchewkowo-orzechowe z owocami - Carrot Fruit Cake Recipe - Torta carote e noci alla frutta
Smakołyki Angeli na FacebookPolski/English/ItalianoSkładniki/Ingredients/Ingredienti4 drobno starte marchewki/ 4 finely grated carrots/ 4 carote grattugiate finemente250 g mąki/ 8.8 oz plain white flour/ 250 g di farinaszklanka zmielonych migdałów/ 1 c...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Cakes
,
Ciasta
,
Torte
ZUPA POMIDOROWA Z WINEM I MASCARPONE - TOMATO SOUP WITH WINE AND MASCARPONE
Zainspirowałam się ostatnio gotowym sosem pomidorowym z winem Barolo (bez dodatków :) )do zrobienia tej właśnie bogatej w smaki zupy pomidorowej. Wspaniała, gęsta, aromatyczna i rozgrzewająca.Ma bardzo złożony i bogaty smak. Oliwa z oliwek, pomid...
a lemon tree cafe
Vegetarian
,
4seasons
,
Gluten free
,
Zupa
,
Pomidory
,
Czerwone wino
,
Mascarpone
WEGAŃSKIE LODY ANANASOWE
VEGAN PINEAPPLE ICE-CREAMNie mogłam się już doczekać kiedy zrobi się trochę cieplej i będę mogła wypróbować nowych foremek na lody ;) A, że mój para...
Food Porn, Vegan Style
Bezglutenowe
,
Gluten-free
,
Deser
,
Dessert
,
RAW
,
Ananas
,
Pineapple
,
Ice-cream
,
Lody
,
Lime
,
Limonka
Kiwano
Kiwano lub ogórek kolczasty pochodzi z Afryki (nazwany jest również ogórkiem afrykańskim, uprawa możliwa w Polsce).Owoc pachnie jak ogórek, a smakuje jak połączenie ogórka, dyni, banana i kiwi. Zjada się na surowo (łyżeczką, po przekrojeniu), w s...
Qlinarnie i Qlturalnie
_Wegańskie/Vegan
,
_Ostatnio kupione/Recently bought
,
_Mało znane warzywa i owoce/Little known fruit and veggies
Kurczak z sezamem w sojowej marynacie / Baked Sesame Soy Chicken
Jeśli lubicie smaki kuchni azjatyckiej, na pewno posmakuje Wam kurczak pieczony w marynacie z sosu sojowego, miodu i sezamu. Słodko-pikantne mięso będzie idealnie smakować z białym ryżem. Smacznego:)dwa udka z kurczaka (bez skóry),na marynatę:4 łyżki s...
Lekcje w kuchni
Daniamiesne
,
Kurczak
,
Ryż
,
Kuchnia azjatycka
,
Mięso
,,Ukryte uczucia" Diana Palmer
Diana Palmer to jedna z tych pisarek, których twórczość czyta się dość szybko, a historie przypominają Harlequiny, w których zaczytywaliśmy się lata temu.Czytaj więcej »
Blog lifestylowo-książkowy
Recenzja
,
Recenzje książkowe
,
Książka
,
8/10
,
2016
,
Harper Collins
,
Maj 2016
,
Diana Palmer
,
Ukryte uczucia
Przekąska
Jesienią lubię wracać wspomnieniami do ciepłych letnich dni. W kominku ogień wesoło tańczy, skwierczy pachnące płonące drewno, a ja z każdym kęsem mojej włoskiej przekąski odpływam w śródziemnomorskie rejony...Też tak macie? :-)
Szpilka w kuchni
Bazylia
,
Lato
,
Lunch time
,
Pomidory
,
Ser Mozzarella
←
Poprzednia
163
164
165
166
167
Następna
→