Robiąc porządki w szafce znalazłam zapomnianą i niepróbowaną jeszcze kaszę kukurydzianą. I bardzo ją polubiłam :)
![](http://2.bp.blogspot.com/-GZkf4vD1xBM/Vmk8a9_DXSI/AAAAAAAADFE/8Z6g3OsElVw/s640/SAM_6755.JPG) |
zapiekana piernikowa kasza kukurydziana z jabłkiem, masłem orzechowym i cynamonem |
Przepis:
-jabłko
-cynamon
-łyżka masła orzechowego
-4 łyżki kaszy kukurydzianej
-szklanka mleka (ryżowego)
-przyprawa do piernika
-olej kokosowy do wysmarowania naczynka
-łyżka syropu klonowego
Kaszę ugotować na mleku, dodać do niej syrop klonowy i przyprawę do piernika. Naczynko wysmarować olejkiem, dodać pokrojone jabłko, posypać je cynamonem. Wyłożyć na nie łyżkę masła orzechowego, a następnie ugotowaną kaszę. Wierzch można posypać cynamonem/mielonymi orzechami/konopiom. Piec w 190 stopniach przez ok.20 minut.
Kolejny dzień w domu... Nie zniosę tego już...
Zna ktoś jakiś sprawdzony przepis na ciasto buraczane/ wegańskie?
Słonecznego dnia!