Ileż razy podchodziłem do zrobienia pieczonych ziemniaków... Przez cały czas miałem ochotę na takie z grilla. Niestety za każdym razem nie były mi pisane. Raz po prostu zapomniałem zrobić, a później zapomniane zamieniły się w węgiel...
Lekko już zirytowany, zrobiłem je po prostu w piekarniku. I takie też są super!
Składniki
- ziemniaki
- masło
- czosnek
- oregano
- papryka ostra
- sól i pieprz
- ser
- szczypior
Godzina w piekarniku i gotowe
Zanim włożycie ziemniaki do piekarnika, porządnie je umyjcie z całego syfu, który się na nim znajduje. Następnie ponacinajcie je, ale nie do końca. W każdą wolną przestrzeń posypcie przyprawami (według własnego uznania). Pamiętajcie, że sól jest tutaj ważna, żebyście nie musieli dosalać przy konsumpcji. W nacięcia, oczywiście w miarę możliwości, włóżcie ser żółty i kawałek czosnku. Na sam koniec owińcie każdego ziemniaka osobno w foli z odrobiną masła.Ziemniak w 200 stopniach powinien zrobić się w przeciągu godziny.