Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
2989 wyników
Przepis na ryb
Próżniowy blender Giraffe byZOO - test i przepisy
Przez ostatnie tygodnie miałam przyjemność testować bardzo sprytne urządzenie jakim niewątpliwie jest blender GIRAFFE byZOO. To niezwykły, wysokoobrotowy blender z funkcją wytwarzania próżni. Urządzenie byZOO zostało wyposażone w mechanizm wytwarzania ...
Uwielbiam gotować
Recenzje
,
Testy
W pogoni za Białym Królikiem.
Pierwszy raz w pogoń za Białym Królikiem ruszyłam zaraz u jego początków, w pół roku po otwarciu restauracji. Zainteresowało mnie ambitne podejście do tematu bądź co bądź hotelowej restauracji i powierzenie kierownictwa bardzo młodej, sprowadzonej z za...
Restauracje
,
Restauracja
,
Wywiad
,
Biały królik
,
Gdynia
,
Marcin popielarz
,
Relais chateaux
,
SPY Chef Award
Kuchnia tajska- oryginalne przepisy. Wspomnienia z Tajlandii
Znowu wzięło mnie na wspomnienia. Dokładnie rok temu moi rodzice spełnili kolejne moje marzenie, a raczej marzenie mojego synka, który powiedział do dziadka, że on bardzo by chciał zobaczyć małpki i słonie. Cóż dziadkowie niczym dobra wróżka wykupili w...
Clauditte Miss Cooking
Zabieram Cię na neapolitański targ!
Dzień dobry, Moja noworoczna włoska wyprawa dobiega powoli końca i czas zaadaptować się do krajowych temperatur i śniegu:). Pociesza mnie to, że jeśli...
Klaudyna Hebda
Podróże
,
Styl życia
Zupa rybna
Składniki: głowy ryb pozostałe po filetowaniu (u mnie dorsz, flądra) marchewka kawałek selera kostka rosołowa łyżka przyprawy do ryb ziele angielskie pieprz puszka pomidorów bez skórki cebula 3-4 ziemniaki ząbek czosnku łyżeczka masła łyżka kon...
kulinarnyswiatdomi
Zupy
Kilka słów o gotowaniu - metoda sous vide.
Słowem wstępu Dziś kilka słów na temat obecnie bardzo popularnej metody –Sous vide. Jest to szturmowo zdobywający serca wielu ludzi sposób gotowania pochodzący z Francji. Wynalazcą był Benjamin Thompson na przełomie XVIII/XIX wieku. Jednak metod...
Jedz zdrowo żyj zdrowo
Porady
Przepisy świąteczne na Wigilię i Boże Narodzenie
ostatnia aktualizacja 17.12.2015 Witamy wśród naszych świątecznych przepisów! To ostatni weekend przed Bożym Narodzeniem i znakomity czas na przygotowanie bożonarodzeniowych smakołyków. Dlatego podrzucamy wam te... Artykuł Przepisy świąteczne na Wigili...
Magazyn Kuchenny | Magazyn Kuchenny
Boże Narodzenie
,
Ryba
,
MK-przepisy-kulinarne
,
Kaczka
,
Pierogi
,
Barszcz
,
Pasztet
Wyjazd nad Bałtyk
Do tego wyjazdu, tak jak zwykle, chciałam się dobrze przygotować – zanotować polecane miejsca, restauracje najczęściej odwiedzane przez lokalnych mieszkańców czy te spisane w polskich przewodnikach krytyków i blogerów kulinarnych. Na liście miałam jedn...
dania kontra ania | opinie o restauracjach w Krakowie
Relacje
,
Podróże
,
Hel
,
Jastarnia
,
Kołobrzeg
,
Lubiatowo
,
Morze Bałtyckie
,
Sopot
,
Ustka
,
Łeba
Wolne od wakacji czyli Crab Market w kambodżańskim Kep
Codzienne pobudki między czwartą, a szóstą rano (poniekąd wieczorową polską porą) dały nam w kość. Lubimy się tak sponiewierać, bo podróż winna być mieszanką intensywnie męczących estetycznych i duchowych przeżyć. Nowo poznawane miejsca dają zastrzyk a...
A k a c j o w y B l o g - w podróży, w kuchni i wśród ptaków
Baskijski przysmak bardziej dietetycznie
Pysznie i po baskijsku fot. D.SzymborskaBaskowie mieszkają w górach nad Oceanem. Euskadi czyli Kraj Basków leży na północnym wschodzie Hiszpanii i na północnym zachodzie Francji. Nazwa bloga zobowiązuje, żeby co pewien czas zjeść coś baskijskiego. Będą...
On Egin Eta Topa
PRZEPISY
,
łatwe do przygotowania
,
Dieta
,
Drób
,
Kuchnia hiszpańska
,
Hiszpańskie
,
Kurczak
,
Dieta TRI
,
Długo w kuchni
Jak NIE robić bulionu rybnego
Na szczęście "składniki" udało się uratować fot. D.SzymborskaCo tam przepisy, przecież to taka banalna zupa. Do garnka wszystko włożyć, pogotować na małym ogniu i już będzie. Ba, będzie pewno smaczniejsza niż ta restauracyjna!Oczywiście można przeczyta...
On Egin Eta Topa
PRZEPISY
,
Zupa
,
Ryby
,
Zupy
,
Nieudane
15 powodów by przejść na weganizm
"Dlaczego jesteś weganinem/weganką? Dlaczego nie jesz mięsa?" - ot, podstawowe pytania zadawane osobom zachowującym abstynencję od pokarmów odzwierzęcych. Zapytana osoba może z siebie wyrzucić "A dlaczego Ty nie jesteś?" (co, n...
Herbivore's meals
Weganizm
,
Gadanie
Moje żródła tłuszczy
Do kompletu makroelementów brakuje jeszcze tłuszczy. Dziś pokażę Wam, jakich jego źródeł nie może zabraknąć w mojej kuchni. OLEJ KOKOSOWYMoje ostatnie odkrycie. Dostępny jako nierafinowany i rafinowany. Wspomaga detoksykacje organizmuIdealnie się n...
Żegnaj anoreksjo!
Dieta
Prezentownik 2018 - książki kucharskie.
Co roku dostaję pytania o moje rekomendacje dotyczące nowo wydanych książek kulinarnych, co zawsze z przyjemnością czynię. Z roku na rok zauważam ogromne zmiany na naszym rynku wydawniczym, nie musimy już czekać długie lata na tłumaczenia książek ulubi...
Trufla
Książki
Pasty do chleba w dwóch smakach
W ostatnim czasie było tu bardzo słodko. Przepisy na ciasta i torty zdominowały bloga. Dzisiaj chciałam Wam pokazać coś zupełnie innego. Pasty do chleba. Przejrzałam listę przepisów opublikowanych do tej pory i nie znalazłam niczego podobnego. A...
sweet cherimoya
Od kuchni
,
Twaróg
,
Mięsne
,
Ryby i owoce morza
Torta Mimosa na Dzień Kobiet i kilka włoskich wspomnień.
Padwa to jedno z moich ulubionych włoskich miast. Oddalone 20 minut pociągiem od Wenecji, przeważnie odwiedzane jest tylko przez pielgrzymów. Ja bardzo lubię Padwę, za to że jest miastem, w którym można zaznać prawdziwej włoskiej atmosfery, że ży...
Pistachio
Ciasta
,
Miejsca
,
Kuchnia włoska
,
Cytryny i pomarańcze
,
Włochy
,
Owoce cytrusowe
←
Poprzednia
174
175
176
177
178
Następna
→