Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Kilka słów o gotowaniu - metoda sous vide.
Jedz zdrowo żyj zdrowo
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
94
Kategorie
13
Kilka słów o gotowaniu - metoda sous vide.
Słowem wstępu Dziś kilka słów na temat obecnie bardzo popularnej metody –Sous vide. Jest to szturmowo zdobywający serca wielu ludzi sposób gotowania pochodzący z Francji. Wynalazcą był Benjamin Thompson na przełomie XVIII/XIX wieku. Jednak metod...
Jedz zdrowo żyj zdrowo
14 lut 17
Porady
Porady
3 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Jedz zdrowo żyj zdrowo
Niestety ten blog nie ma opisu
94
13
Polecane przepisy
Polędwiczka wieprzowa sous vide z sosem grzybowym, plackami z pora i jarmużu oraz balsamicznymi buraczkami
Od jakiegoś czasu trochę eksperymentuję z sous vide, zwykle przy okazji niedzieli, kiedy mam trochę więcej czasu na takie zabawy w kuchni :)Takie zabawy wymagają oczywiście odpowiedniego sprzętu, ponieważ sous vide to metoda długiego gotowania pr...
Mirabelkowy blog
Obiady z mięsem
,
Kuchnia polska
,
Wieprzowina
Restaurant Week w Cherry Lounge & Restaurant: jak świętować, to z pompą!
Jedni czekają na Boże Narodzenie, inni na awans w pracy, a jeszcze inni na urodziny... A to wszystko po to, aby móc świętować. Ja jednak dwa razy w roku czekam na Restaurant Week. Dla mnie to jest jedna z tych niepowtarzalnych okazji do świętowania, sp...
food²
Recenzje
,
Wrocław
,
Restauracja
,
Restaurant Week
Kilka słów o gotowaniu - metoda sous vide.
Słowem wstępu Dziś kilka słów na temat obecnie bardzo popularnej metody –Sous vide. Jest to szturmowo zdobywający serca wielu ludzi sposób gotowania pochodzący z Francji. Wynalazcą był Benjamin Thompson na przełomie XVIII/XIX wieku. Jednak metod...
Jedz zdrowo żyj zdrowo
Porady
Sous Vide Cooker w Lidl. Test urządzenia oraz przepis.
Ostatnio uczestniczyłam w warsztatach, na których większość potraw przygotowywanych było metodą sous-vide. Szczerze powiem, że trochę byłam rozczarowana. Dlaczego? Bo nie widziałam nadziei na posiadanie takiego sprzętu. Potrawy serwowane były prz...
AZgotuj!
Recenzje
,
Testowanie
PINO
Ostatnio postanowiliśmy wzbogacić naszą gastronomiczną mapę o kolejne miasto Kraków kolebkę studentów, turystów oraz bogatego życia towarzyskiego. Przy okazji studenckiego czwartku skorzystaliśmy, więc z uroków Grodu Krak...
Dwa Miejsca
Recenzje
,
Recenzja
,
Obiad
,
Deser
,
Kolacja
,
Kraków
,
Kaczka
,
Pizza
,
Pino
,
Restauracja
,
Fondant
Gęsia pierś w domowym sous vide z warzywami korzeniowymi
Zawsze sądziłem, że metoda gotowania typu sous vide (wym. fr. su vid produkt zapakowany próżniowo gotowany w niskiej temperaturze) nie jest osiągalna w domowych warunkach. Nie byłbym jednak sobą, jeśli...
magiczny składnik
Drób
,
Potrawy mięsne
,
Kuchnia Polska
,
Marchew
,
Pietruszka korzeń
,
Sok cytrynowy
,
Szalotka
,
Warzywa
,
Białe wino
,
Brukiew
,
Czarna marchew
,
Gęś
,
Skórka cytrynowa
,
Skorzonera
,
Tymianek
Ośmiornica sous-vide
Nie jest to moja pierwsza przygoda z sous-vide, ale pierwszy przepis wrzucany na bloga. Mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że dzięki temu urządzeniu odkrywam na nowo smaki w kuchni. Robiłam już piersi z kaczki, steki z irlandzkiej wołowiny, combry ja...
Shabby eat
Ryby i owoce morza
,
Kuchnia śródziemnomorska
,
Owoce morza
,
Ośmiornica
,
Sous-vide
Filet z kurczaka Sous Vide z sosem pomidorowo bazyliowym i szpinakiem
Gotowanie w niskiej temperaturze jest zdrowe i coraz bardziej popularne. Produkty zapakowane próżniowo po ugotowaniu mają dużo silniejszy aromat niż przygotowane tradycyjnymi sposobami, są soczyste i delikatne.Same plusy więc dlaczego nie spróbować ?!2...
Kucharz po godzinach
Pomysł na obiad
,
Filet z kurczaka
,
Sous vide
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone