• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
310513 wyników

Przepis na Pasztet z fasoli z pieczarkami i orzechami włoskimi

Przepis na Blok czekoladowo-orzechowy z ciasteczkami
Blok czekoladowo-orzechowy z ciasteczkami
Jesienna smakowitość dla tych łasuchów, którzy stronią od piekarnika, niezwykle ceniąc sobie przepisy wymagające co najwyżej chłodzenia. Ten jest właśnie taki :] Intensywnie czekoladowy deser na bazie włoskiego kremu wyprodukowanego z kakao, orzechów l...
100procentkalorii
Desery, Bez pieczenia
Przepis na MIGDAŁOWE TARTALETKI Z MUSEM DYNIOWYM I MIODEM
MIGDAŁOWE TARTALETKI Z MUSEM DYNIOWYM I MIODEM
Jest to moje jesienne wspomnienie z wakacji na Zakynthos!Wypoczywając na jednej z greckich wysp delektowałam się różnymi rarytasami, często słodkimi.Jednym z nich był miód z zatopionymi orzechami- migdały, orzechy włoskie, pistacje... coś pysznego!Dlat...
foodmania
Wegetariańskie, Bezglutenowe, Wegańskie, Owoce, Banan, Warzywa, Bakalie, Migdały, Dynia, Mąka migdałowa, Miód, Orzechy włoskie
Przepis na Potrawka z indyka z grzybami shiitake.
Potrawka z indyka z grzybami shiitake.
Danie proste i bardzo aromatyczne!6 porcjiPrzygotowanie 20 minutDuszenie 25 minut600 g piersi z indykadwie szalotki200 g grzybow shiitake ( mozna zastapic suszonymi shitake, suszonymi lesnymi czy pieczarkami)pol szklanki bialego, wytrawneg, kuchennego ...
Est-Ouest
Mieso-Viandes, LATO/ETE
Przepis na ŁOSOŚ GLAZUROWANY MIODEM Z KARDAMONEM I CHILI
ŁOSOŚ GLAZUROWANY MIODEM Z KARDAMONEM I CHILI
Łosoś nie potrzebuje wielu przypraw, wzmacniaczy smaku i nadmiaru pracy. Najlepiej smakuje traktowany łagodnie i z wyczuciem. Jego delikatne mięso rozpływa się w ustach pozostawiając słodki posmak, który można wzmocnić za pomocą miodowej glazury z nutą...
Spring Plate
Bezglutenowe, Marchew, Fasolka, Ryby i owoce morza, łosoś
Przepis na Naleśniki nadziewane ziemniakami pod beszamelem z bryndzą
Naleśniki nadziewane ziemniakami pod beszamelem z bryndzą
Prosty obiad z ogólnodostępnych składników. Delikatny smak farszu podkreśla bryndza. Do tego aromat wędzonego boczku. Idealne danie na zimne dni. Ja zdecydowałam, że moje naleśniki nie będą zbyt cienkie i przygotowałam z podanych składników 6 sztuk.Skł...
Kuchenna Świruska
Obiad
Przepis na Tarta brokułowa
Tarta brokułowa
Jedna z ulubionych tart moich chłopaków. Szybka w przygotowaniu, bo na spodzie z gotowego ciasta francuskiego, smaczna bez zbędnego "wydziwiania", łatwa do zrobienia nawet przez bardzo początkującego kucharza.Tarty czy quiche to niestety nie dania typu...
wegefaza
Dania główne, Brokuły, Tarty, Cebula, Jajka, Jogurt
Przepis na Burgery fasolowe
Burgery fasolowe
Bardzo łatwe do zrobienia burgery z fasoli. Fajne jest w nich to, że pzrepis można dowolnie modyfikować i eksperymentować z różnymi dodatkami, dodawać ulubione zioła, przyprawy a także warzywa. Do podania proponuję domowy majonez zrobiony z awokado, fr...
wegańska galeria arty-styczna
Fasola
Przepis na Eskalopki z indyka à l’ancienne
Eskalopki z indyka à l’ancienne
Mam dla Was dzisiaj przepis na bardzo smaczne danie :-) Przeglądając książkę, którą ostatnio chwaliłam się na moim Instagramie, właśnie ta potrawa wpadła mi najbardziej w oko. O ile nie jestem wielką amatorką mięs w ogólności, to drób lubię, a indyk je...
chilitonka
Obiad, Mięso i drób, Kuchnia francuska, W jednym garnku, Drób, Indyk
Przepis na Pasztet domowy
Pasztet domowy
"Easter is the demonstration of God that life is essentially spiritual and timeless."Charles M. CroweNa moim wielkanocnym stole nie może zabraknąć domowego pasztetu, już jako mały brzdąc przekładałam go nad wszelkie wędliny czy mazurki. Mistrzynią w pi...
Nemi - Habibi
Wielkanoc, Pasztet
Przepis na Sandacz po staropolsku
Sandacz po staropolsku
Sandacz według przepisu z 1935 roku.Książka kucharska, w której znajduje się ten przepis jest dość nietypowa, bowiem pisana językiem staropolskim, ale dostępna w internecie.Oto skopiowany przepis :Sandacz pieczony.Oczyściwszy rybę rozpłatać ją na...
Kuchnia A - Lotty
łatwe, A na obiad..., Ryby
Przepis na Pasztet gryczany z pieczonych warzyw
Pasztet gryczany z pieczonych warzyw
Kolejny przepis Asi z Kwestii Smaku.Zdjęcia Agaty.Pasztet - pyszny :)Przepis cytuję za autorką:Składniki 6 porcji, po 269 kcal 1/2 szklanki zielonej soczewicy 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 250 g pieczarek 1 duża cebula przyprawy: ...
notatki kulinarne
Pasztet, Kasza gryczana, Pieczarki, Pieczone warzywa, Soczewica
Przepis na Sałatka z marynowanym boczkiem i białą fasolą, z sosem z grenadiny
Sałatka z marynowanym boczkiem i białą fasolą, z sosem z grenadiny
Chodzi za mną od lat marynowany boczek, specjalność kuchni chińskiej. Ten przepis uwzględnia marynowanie boczku przez 2 godziny - pamiętajcie tylko, aby go pokroić w jak najcieńsze plasterki! Składniki (2 porcje)A. - 100 g boczku- pół puszki biał...
Szef kuchni odleciał
Sałatki i surówki, Kuchnia fusion
Przepis na Błyskawiczna pasta jajeczna z rzodkiewką
Błyskawiczna pasta jajeczna z rzodkiewką
Dziś nie będzie świątecznie. Będzie przedświątecznie. Dosłownie pochłonęła mnie kuchnia. Trwa produkcja mazurka. Ciasto na szpekuchy już dojrzewa. Pasztet odpoczywa po pobycie w piekarniku. A jeszcze trzeba piec sernik i drożdżową babę! A kiedy pokroić...
Rhubarb Baby
Na szybko, Dla dzieci, Tania kuchnia, Śniadanie, Drugie Śniadanie, Warzywa, Kolacja, Jajeczne smaki
Przepis na Pizza z truflą
Pizza z truflą
Pizza z brązowymi pieczarkami, creme fraiche, parmezanem i trufląCiasto (1 duża pizza):• 250 g mąki pszennej• 150 ml ciepłej wody• 20 g świeżych drożdży• 1 łyżeczka soli• 1 łyżeczka cukru• 1 łyżka oliwy z oliwekDodatki:• 250 g brązowych pieczarek• 100 ...
Julienne to go
Wege, Viva l'Italia, Pizza
Przepis na Śniadanie na bogato - gofry gryczano-owsiane
Śniadanie na bogato - gofry gryczano-owsiane
Czasami, choć nieczęsto lubię poszaleć z niedzielnym śniadaniem. Na okres wakacji odpuściliśmy sobie basen, więc o poranku zamiast trzaskać długości mam czas na wydziwianie. I tak ostatnio urodziły się bezglutenowe gofry - gryczano-owsiane. Z potrzeby ...
Para w kuchni
Piknikowo, śniadanie
Przepis na Pasztet z zielonej soczewicy
Pasztet z zielonej soczewicy
Z pasztetami jest pewien problem. Keksówka pasztetu to dla nas zbyt dużo i przeważnie mamy problem ze zjedzeniem go w terminie, nawet jeśli jest meeega dobry. Dlatego pasztety zazwyczaj piekę w święta, kiedy odwiedza nas kilka osób więcej. ;) Soczewica...
Taste me
Wegan, Cukier, Bezglu, Pasztety
← Poprzednia
436437438439440
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin