Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Czebureki- pierożki smażone w głębokim oleju z mięsnym farszem
Tradycyjna kuchnia
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
960
Kategorie
100
Czebureki- pierożki smażone w głębokim oleju z mięsnym farszem
Czebureki czyli placki nadziewane farszem z mielonego mięsa to tradycyjna potrawa kuchni Tatarskiej. Czebureki podbiły serca i żołądki także innych nacji.W Polsce wykonywana przez starsze gospodynie podczas rodzinnych świąt na potrzeby domowników...
Tradycyjna kuchnia
28 maj 16
Mięsne
,
Mączne
Mięsne
111 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Tradycyjna kuchnia
Niestety ten blog nie ma opisu
960
100
Polecane przepisy
Empanadas , chrupiące pierożki
Empanadas , chrupiące pierożki Empanadas to popularne w wielu krajach chrupiące pierożki . Jada się je między innymi w Argentynie , Kubie, na Dominikanie w Meksyku a także Hiszpanii . Read More ... Artykuł Empanadas , chrupiące pierożki pochodzi z serw...
Ogrodnik w podróży
Z
,
Na
,
Przepis
,
Obiad
,
Co
,
Kolacja
,
Pyszne
,
Proste
,
Zrobić
,
Mięso
,
Lekkie
,
Dla
,
Przekąska
,
Dzieci
,
Ciasto
,
Kurczaka
,
Kuchnie świata
,
Drobiowe
,
Smażone
,
Doskonałe
,
Chrupiące
,
Mięsem
,
Nadziewane
,
Kuchnie
,
Pierogi
,
świata
,
Rosołu
,
Farszem
,
Pieczarkowe
,
Empanadas
,
Pierożki
Przepis na czebureki
Czebureki są podobne do pierogów lub calzone, wypełnione farszem najczęściej z dodatkiem mięsa. Jest to narodowe danie Tatarów krymskich, choć w Rosji i Ukrainie placki te stały się tak popularne, że nie tylko często przyrządza się je w domu, ale można...
Przepisy łatwe, szybkie i smaczne
Konkrety
,
Czebureki
,
Jak zrobić czebureki
,
Prosty przepis na czebureki
,
Przepis na czebureki
,
Tatarskie czebureki
,
Tatarskie placki
Czebureki – smażone pierogi z nadzieniem ruskim i suszonymi pomidorami
Dzisiaj zapraszam na czebureki, czyli smażone pierogi, popularne na wschodzie w kuchni tatarskiej, ukraińskiej czy rosyjskiej. Co prawda, oryginalne czebureki są bardzo proste i nadziane siekanym mięsem a do tego smażone w tłuszczu owczym, to u...
Mieszam w garnku
Dania bezmięsne
,
Pomidory
,
Ser biały
,
Ziemniaki
,
Cebula
,
Suszone pomidory
,
Kuchnia kresowa
Czebureki - smażone pierogi tatarskie
Czebureki - smażone pierogi tatarskiePierwszy raz czebureki próbowałam na festynie kulinarnym "Smaki Podlasia" gdzie między innymi wystawiali się Podlascy Tatarzy. Spróbowałam kilku ich przysmaków. Powiem szczerze, nie zachwyciły mnie, ale pewnie...
Na moim stole...
Obiad
,
Mięso mielone
,
Kluski pierogi
Menu ramazanowe dzień 8. / Fatayer (pide) z farszem miesnym
Fatayer (pide) z farszem mięsnymNie ma różnicy czy arabskie fatayer czy tureckie pide. Po prostu są pyszne. Kto jak kto ale ja uwielbiam rożnego rodzaju pierożki: pieczone, gotowane, smażone, bez różnicy a zarówno kuchnia turecka jak i arabska ma ich p...
Turcja od kuchni
Oliwa z oliwek
,
Mąka
,
Papryka
,
Pomidor
,
Kumin
,
Mleko
,
Mięso mielone
,
Drożdże
,
Pide
Czebureki z pieczarkami
Czebureki to tradycyjne danie regionalne Tatarów krymskich. Pierogi z pysznym farszem smażonego na głębokim tłuszczu. Podajemy z barszczem albo sosem pomidorowym czy czosnkowym. Składniki: 2,5 szklanki mąki 250 g twarogu 2 jajka łyżka oleju łyżka spiry...
Przepisy Kulinarne
Wszystkie Przepisy
,
Cebula
,
Mąka
,
Przekąski
,
Na ciepło
,
Okazyjne
,
Pieczarka
,
Imprezy/urodziny/karnawał
,
Twaróg
Czebureki z serem i suszonymi pomidorami.
Czebureki tym razem po mojemu. Z nadzieniem współczesnym :)2 szklanki mąki150g twarogu2 jajka1 łyżka oleju1 łyżka spirytusu lub octupół łyżeczki solipół łyżeczki sody120 g sera feta lub sałatkowego150 g twarogukilka suszonych pomidorów z oliwy1 z...
Gotowanie jest łatwe
Przekąski
,
Mączne
,
Pierogi
,
Sery
CO Z TYMI PIEROGAMI?
Czy znacie kogoś, kto nie lubi pierogów? Ja nie znam. Każdy dom ma swój przepis na najlepsze pierogi to jasne i bezdyskusyjne. Dziwiłam się jednak, gdy przeczytałam w Praktycznym Kucharzu Warszawskim z 1913 roku (jeśli ktoś ma dostęp gorąco po...
Ciesz się smakiem
SLAJD
,
Pierogi
,
Czebureki
,
Farsz
,
Hreczuszki
,
Kibiny
,
Knysze
,
Kołduny
,
Kreplach
,
Kulebiaki
,
Pielmieni
,
Uszka
,
Warienki
Podpowiedzi wyszukiwań
O chuju złoty
Vintage ebooks
Vintage
Placuszki z jabłkami
Pączki francuskie
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym