Dodatki:łyżka masła orzechowego
5g płatków migdałów
Wykonanie: płatki zalewamy wrzątkiem, jeśli chcemy słodszy spód to dodajemy jakiś słód. Trzemy jabłko na drobnych oczkach i wyciskamy dokładnie sok. Płatki mieszamy z jabłkiem, proszkiem do pieczenia i jednym białkiem. Formę wykładamy masą i pieczemy 10min w 180stopniach.
Trzy białka ubijamy na pianę i dodajemy miód, ja polecam rzepakowy.
Na upieczony spód układamy pokrojony rabarbar i przykrywamy pianą z białek. Pieczemy 30min w 150stopniach i 30min w 120stopniach.
Najlepiej zostawić ciasto na noc w stygnącym piekarniku.
z dodatkami:
24B/19T/66W/510kcal
bez dodatków:
21B/3T/63W/340kcal***
,,Mimo, że świat krzyczy dookoła
szukaj wewnętrznego spokoju i równowagi"
Tak naprawdę świat jest pełen zła, nienawiści, zazdrości. Można ją znaleźć wszędzie: w telewizji, radiu, szkole, pracy czy na ulicy. Ale to jest świat, świat wokół ciebie. Nie zmienisz go! W tobie musi zapanować spokój i równowaga. Jeżeli opanujesz swoje emocje i będziesz żył w równowadze ze światem, odniesiesz wrażenie, że wszystko się do ciebie wpasuje. To nie znaczy, że zło zniknie, ale ty będziesz tak spokojny, że nie będzie cię to dotykało.
Szukaj równowagi!