• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
24105 wyników

Przepis na garnek rzymski przepisy

Przepis na Kasza ze skwarkami i zsiadłym mlekiem
Kasza ze skwarkami i zsiadłym mlekiem
2-3 ziemniaki1 łyżka tłuszczu ze skwarkamisól1 szkl kaszy jęczmiennejZiemniaki obieramy , kroimy na kawałki i gotujemy w niewielkiej ilości wody.Wodę odcedzamy do naczynia, dolewamy do objętości 2 szklanek . Ziemniaki tłuczemy, dodajemy wodę i tłuszcz....
Gotowanie jest łatwe
Dania obiadowe, Kuchnia kresowa, Kuchnia lubelska, Kasza, Dania regionalne
Przepis na Po prostu Zupa
Po prostu Zupa
0,5 kg żółtej fasolki szparagowej6 średniej wielkości ziemniaków2 czerwone papryki7 pomidorów malinowych2 cukrowe cebule1 niewielki por, bez końcówki mocno zielonej3 łyżeczki ostrej papryki4 ząbki czosnku ok 1/3 szklanki oleju rzepakowegopęczek natki p...
Nigra w kuchni
Na obiad, Bez mięsa, Pomidory, Papryka, Strączki, Zupy, Por
Przepis na Zakwas na żurek
Zakwas na żurek
Już nie pamiętam, kiedy ostatnio próbowałam żurek, z pewnością było to wieki temu kiedy jeszcze jadałam mięso. W okresie świąt wielkanocnych w moim domu zwykle przygotowywano barszcz, a żurek zdarzał się jedynie gościnnie. Niedawno podczas wizy...
Take It Izzy
Izzy Wege Kuchnia, Specjalne okazje, Zupy, Wielkanoc, Zakwas na żurek
Przepis na Schab gotowany w ciemnym sosie
Schab gotowany w ciemnym sosie
Schab przygotowany bez podsmażania w bardzo aromatycznym i smacznym sosie. Składniki (na 4 porcje): ok. 700-800 g schabu bez kości 1 łyżka oliwy 1 cebula 1 ząbek czosnku 100 ml czerwonego wytrawnego wina 750 ml wody 3 łyżki sosu sojowego ...
Uczta ŁASUCHA
MIĘSA, Schab
Przepis na Gotuj na parze – ciesz się zdrowiem
Gotuj na parze – ciesz się zdrowiem
Korzystny wpływ na zdrowie to podstawowa wartość, na jakiej powinno nam zależeć przygotowując nasze posiłki. Tradycyjne gotowania pozbawia wielu produktów cennych składników i wartości odżywczych, osłabiając ich zdrowotną moc. Dlatego, gotowanie na par...
Kuchnia Caroline
Przydatne w kuchni, Zdrowe posiłki
Przepis na Kapustka :)
Kapustka :)
Kapusta -najbardziej chyba niedoceniane warzywo w Polsce :) Wystarczy poczytać o witaminie U, która jako jedyna zawarta jest w naturalnej formie w liściach kapusty, aby zdopingować się do częstszego i świadomego spożywania tego warzywa. Ja uwielb...
Simply Cooking
Obiad, Latem, Kiełbasa, Marchew, Kapusta
Przepis na Napoleonka na herbatnikach
Napoleonka na herbatnikach
Co tu dużo pisać...napoleonka...po prostu ją uwielbiam dlatego dziś podzielę się z wami przepisem na to cudo:)Kto już robił?Składniki na krem:1200ml mleka200g masłaszczypta soli1szklanka cukru1 opakowanie cukru wanilinowego3 czubate łyżki mąki pszennej...
Piguła gotuje
Krem, Napoleonka, Napoleonka na herbatnikach
Przepis na Chleb pszenny.
Chleb pszenny.
Uwielbiam piec chleb, a zwłaszcza kiedy wyciągam z piekarnika taki piękny bochenek. Jeśli nie piekliście nigdy chleba, ten będzie dla Was idealny. Na drożdżach, przygotowany wieczorem, będzie gotowy do upieczenia rano następnego dnia. Przepis znalazłam...
Patison w kuchni
Na kolację, Na śniadanie, Chleb, Drożdże, Garnek rzymski
Przepis na Włoskie bułeczki (bez zagniatania) / No-Knead Crusty Italian Rolls
Włoskie bułeczki (bez zagniatania) / No-Knead Crusty Italian Rolls
Bardzo lubię włoskie pieczywo - najbardziej podoba mi się, że większość z nich nie wymaga długiego zagniatania. Co prawda, aby uzyskać tradycyjną fakturę pieczywa należy z dużym wyprzedzeniem przygotować zaczyn lub ciasto właściwe. To dzięki długiemu d...
Lekcje w kuchni
Kuchnia włoska, Pieczywo, Bułeczki, Kanapki
Przepis na Barszcz czerwony czysty (bez zakwasu)
Barszcz czerwony czysty (bez zakwasu)
Jedną z najczęściej spotykanych potraw na polskich, wigilijnych stołach jest oczywiście tradycyjny czerwony barszczyk. Zdecydowanie najlepszy jest ten z własnoręcznie przygotowanego, prawdziwego zakwasu buraczanego. Co zrobić jednak, kiedy zakwas nam n...
czyli pepper
Obiad, Cebula, Czosnek, Marchew, Zupy, Cukier trzcinowy, Por, Pietruszka, święta BN, Seler, Buraki, Ocet balsamiczny
Przepis na PASTA Z ŁOSOSIA, IDEALNY DODATEK DO PIECZYWA
PASTA Z ŁOSOSIA, IDEALNY DODATEK DO PIECZYWA
Kto jada kanapki na śniadanie, ten wie jak ważne jest urozmaicenie. By codziennie nie jadać tego samego, nasze śniadaniowe menu powinno być urozmaicone, nie tylko dla zdrowia, ale również przyjemności jedzenia... :-)Dla mnie kanapki to pod...
Smaczne-zdrowe
Bez glutenu, Wegetariańskie, Dodatek do pieczywa, Ryby, Smarowidło do chleba
Przepis na DOMOWY POPCORN
DOMOWY POPCORN
Mimo iż kukurydza wzbudza ostatnio wiele kontrowersji, to i tak niekiedy warto się pokusić o przygotowanie dzieciom domowego popcornu. Zawsze to zdrowsze niż gotowy np. w kinie, jak również te przygotowywane w mikrofali. Przygotowanie zajm...
Smaczne-zdrowe
Bez glutenu, Bez laktozy, Dla dzieci, Domowy wyrób, Przekąska, Zdrowy fast-food
Przepis na Zupa kapuściano - pomidorowa
Zupa kapuściano - pomidorowa
Dawno nie było na moim blogu przepisu na zupę, choć gotuję raz w tygodniu spory garnek. Przeważnie jest to jednak botwinkowa albo zwykła jarzynowa, a przydałoby się poczynić jakieś eksperymenty w tym zakresie :P Zupa z kapustą i pomidorami już od kilku...
Naturalna kuchnia wegetariańska
BEZ LAKTOZY, BEZ PSZENICY, WEGAŃSKIE, BEZ GLUTENU, NA OBIAD, ZUPY
Przepis na Rosół (wołowo-drobiowy)
Rosół (wołowo-drobiowy)
Pragnę przedstawić przepis na dwu-mięsny rosół, jaki gotujemy od pewnego czasu.Składniki:mięso wołowemięso drobiowedwa rodzaje kostek rosołowych: drobiowa oraz wołowacebulawegetawłoszczyzna: seler, marchew, pietruszkapor, natki selera i pietruszki (mog...
Chochla w dłoni panny Moni
Przepis na WANILIOWY PUDDING JAGLANY Z CZARNYM BZEM I TRUSKAWKAMI
WANILIOWY PUDDING JAGLANY Z CZARNYM BZEM I TRUSKAWKAMI
Odkąd zaszłam w ciążę zaczęłam baczniej przyglądać się produktom, które spożywam. Starałam się wybierać składniki bogate w witaminy i minerały. Dbałam także o to, by były one dobrej jakości. Również teraz, gdy jestem mamą karmiącą i gdy Aniela sama zac...
Limonkowy - blog kulinarny
Przepis na Chleb wieloziarnisty
Chleb wieloziarnisty
Zdecydowany faworyt wśród chlebów, które ostatnio upiekłam. Idealnie miękki miąższ i chrupiąca skórka. Upieczony w żeliwnym garnku, co jest ostatnio moją ulubioną metodą i myślę, że daje najlepsze efekty w domowym wypieku chleba. Chleb wyrasta przy nie...
Everyday cooking
Chleb
← Poprzednia
210211212213214
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin