Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
8498 wyników
Przepis na chleb czystoiziarnisty
Czereśniowy tabbouleh
W poszukiwaniu straconego czasu zaczęłam robić listę "czaso-zapychaczy". Oczywiście na miejsce pierwsze, bez namysłu wrzuciłam Facebook. Po dwóchsekundach zrobiłam szybki rachunek sumienia i doszłam do wniosku, że w tej materii wyjątkowo nie grze...
KULINARNE BEZDROŻA
Czereśnie
,
Pietruszka
,
Tabbouleh
Prawdziwe oblicze cholesterolu - wpis gościnny
Prawdziwe oblicze cholesterolu. Zalecenia dietetyczne w profilaktyce przeciwmiażdżycowej.W mediach jak i wśród obiegowych opinii lekarzy oraz ludzi zajmujących się zdrowiem, dominuje teoria o szkodliwości wysokiego poziomu cholesterolu i jego działaniu...
Wiki Rose >>blog
Zdrowie
,
Miażdżyca
,
Cholesterol
Śródziemnomorska pasta z suszonych pomidorów
Kolejna akcja śniadaniowa.Tym razem bez użycia piekarnika.Pyszna pasta śniadaniowa z pomidorów i słonecznika z dodatkiem tahini.Pastę robiłyśmy na rodzinne śniadanie z Agatą z bloga Pożeracze czasu.Przepis cytuję za autorką:Składniki:słoiczek suszonych...
notatki kulinarne
Wspólne pieczenie
,
śniadanie
,
Oliwki
,
Kapary
,
Suszone pomidory
,
Tahini
Gotuję ...krem cukiniowy z kształtnymi grzankami ;-)
Zupa krem powraca cyklicznie na obiad, na kolację - wszelakie dobra warzywne i przyprawowe się w niej kryją - a zatem chwała zupom! ;-) Tym razem zrobiło się cukiniowo. Wiem, wiem...- to nie sezon na cukinie, a miało być zgodnie z porami roku, etc, etc...
Wedlug Pór Roku
Marchew
,
Zupa
,
Czosnek
,
Grzanki
,
Tymianek
,
żółty ser
,
Cukinia
,
Por
,
Zupa krem
Kilka zasad mojej kuchni
InternetBardzo spodobał mi się post napisany przez EkoCentryczkę (jesli nie znacie to jej bloga serdecznie Wam polecam!) i pomyślałam, że też właśnie taki sobie stworzę . Ot co ;) !Zacznę od tego, że bardzo rzadko jem na mieście. Wolę zdecydowanie ugot...
po prostu po swojemu
YouTube
,
Inne
PO CHIŃSKU
restauracjaDziś post trochę inny. W piątek wróciłam z wycieczki z Chin i tak doszłam do wniosku, że bardzo trafne jest powiedzenie, że Oni jedzą wszystko co ma 4 łapy, a nie jest stołem, wszystko co lata a nie jest samolotem oraz wszystko co pływa a ni...
Gotowac każdy może...
Kanapka # 118
1. chleb żytni z rodzynkami i orzechami włoskimi2. masło3. stek z tuńczyka w puszce4. majonez5. kapary6. ziarenka czarnego pieprzu7. listki bazyliiKanapka # 118 to inspiracja słynnym włoskim daniem VITELLO TONN...
The Byk
Blog o kanapkach
,
Majonez
Krem z pomidorów z mozzarellą z dodatkiem wiórków kokosowych! + tosty na oliwie!
Czas na zupę krem!Z racji, że wreszcie posiadam blender - mogę kombinować :)W niedzielę już od rana pichciłam, chciałam miło przywitać gości - talerzem zupy!Świętowaliśmy urodziny mojej Siostry i Taty. Kuchnia była moja! :)Składniki na duży przepyszny ...
Kuchnia Kozy
Obiad
,
Przystawki
Staropolski piernik dojrzewający po tuningu. Jutro pieczemy blaty, za 3 dni przekładamy je masą i powidłami.
Przepis uzupełniłam o kolejne etapy. Jutro musimy upiec blaty, by zdążyły skruszeć do Świąt. Ciasto po wyjęciu z lodówki będzie twarde, dlatego dobrze jest dać mu trochę czasu by osiągnęło temperaturę pokojową. Przy wałkowaniu będzie się lekko lepić, w...
Around the kitchen table || Gym Addict, Gluten Free Baker, Cat Lover
Kuchnia Nasza Polska
,
Sama słodycz
,
Smaki dzieciństwa
,
Świętami pachnące
Pan Rustico czyli hiszpański chleb rustykalny
Składniki na zaczynmąka pszenna typ 650, 125gdrożdże suche, 7g (świeże około 25g)woda letnia, 150mlcukier, 1 łyżeczkaSkładniki na ciasto właściwemąka pszenna typ 650, 225gdrożdże świeże 8gmąka pszenna razowa, 100gwoda letnia, 150mlsól, 1 i 1/2 ły...
gotowanie moimi oczami
Pieczywo
Jak smakuje Dania?
Na hasło "wyjeżdżamy na rok do Danii" niektórzy reagowali entuzjastycznym "zazdroszczę!", a inni pukali się w głowę zastawiając się jaki czort podkusił nas do tak ogromnej zmiany. Spakowaliśmy jednak nasze życie w kartony, część z nich wpakowaliśmy do ...
Crust and Dust - Kulinarny Blog Roku 2012. Jemy i piszemy.
Czytelnia
,
Dania
Pomidory faszerowane kaszą quinoa czyli LETNIA KUCHNIA AGNIESZKI cz. 12 i MENU na nadchodzący tydzień.
Tydzień dość specyficzny bo już w czwartek rano wyjeżdżamy na wakacje kierunek Auvergne i jej wygasłe wulkany na pierwsze dwa dni następnie 2 tygodnie w Alpach po francuskiej i po szwajcarskiej stronie. MENU jest więc do czwartku.Sobota 11 ...
Est-Ouest
LATO/ETE
,
Warzywa - Légumes
Nowe książki na lato.
Dominikę Wójciak pierwszy raz zobaczyłam w programie "Master Chef", pomyślałam sobie wtedy, że podoba mi się co ta dziewczyna robi w kuchni.Dominika ten program wygrała, pisałam już o tym tutaj, przy okazji jej poprzedniej książki, która ogromnie mi si...
Trufla
Książki
Sen Nocy Letniej - czyli chłodnik ogórkowy z awokado
Zapadał zmierzch. Łuny zielonego światła rozlewały się w lasach nieopodal włoskiego miasta Monte Athena. Wielka miłość dwojga ludzi powleka litościwie te senne, magiczne nieistnienie. Hermia i Lizandr uciekają do Lasu chcąc wśród prastarych konarów uko...
Ostoja Lasu
Zielenina
,
Zupa
Bez przepisu i 30 km wycieczki
Zbyt długa przerwa w blogowaniu wiąże się z nagromadzeniem sterty nowych zdjęć do opublikowania. Wiąże się też z innowacjami w sferze prywatnej ale dziś nic o tym.Na górze deser jedzony o nieprzyzwoitej godzinie - lody, owoce i góra śmietany. Zrobiliśm...
Lakto Owo
Londyn
,
Plener
,
śniadanie
,
Voyage
,
Wiosna
,
Słodko
,
Wino
Nota Resto też bene
Dziś raz na zawsze rozprawię się z ulicą Św. Krzyża i tamtejszymi przybytkami spod szyldu Tomasza Leśniaka. Ostatnim razem było o zakrapianym wieczorze w Bistro Bene, to teraz będzie o zdecydowanie spokojniejszym popołudniu w Nota Resto. Chwilowo stałe...
Zjedz Kraków
Miejsca
,
Rynek główny
,
Bistro bene
,
Makaron
,
Nota resto
,
Obiad
,
Rosół
←
Poprzednia
489
490
491
492
493
Następna
→