Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wszystkie przepisy z bloga
Kuchennymi drzwiami
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
434
Kategorie
279
Piekarnia w grudniu. Zaproszenie!
Drodzy, czy wiecie, że pieczemy wspólnie już czwarty rok?! Każdy miesiąc przynosi nowy przepis, nowy wypiek, nowe doświadczenie. Wszystko pysznie układa się we wspólną celebrację domowej piekarni. W wolnej chwili mam zamiar policzyć ile upiekliś...
Kuchennymi drzwiami
Piekarnia Amber
,
Smak lepszego życia
Śledź w roli głównej czyli świąteczne inspiracje z SEKO. Trzy przepisy!
W ubiegłym tygodniu uczestniczyłam w warsztatach oganizowanych przez SEKO. Poprowadziła je Samar Khanafer i przygotowała przepisy na świąteczne śledzie. Na stronie firmy możemy przeczytać, że ryby wykorzystywane do produkcji pochodzą z najlepszy...
Kuchennymi drzwiami
święta
,
Ryby i owoce morza
,
Warsztaty dla Blogerów
,
śledzie
Dynia, kasza i reszta. Sałatkowy detoks. List do Basi…
Droga, pamiętam naszą rozmowę o kaszowym detoksie Uznałam, że jest to dobry moment, aby przeświątecznie taki sobie zafundować. Bez ortodoksyjnego minimalizmu, ale bardzo urozmaicony i sezonowy. Lubię tak sobie odpocząć od mięsnych kąsków,...
Kuchennymi drzwiami
Bez mięsa
,
Zioła
,
Oliwa
,
Warzywa
,
Sosy
,
Pomidory
,
Dynia
,
Kasza
,
Sałatki
,
Szpinak
,
List do Basi
Pasztet z gęsi z suską sechlońską. Taki gęsi listopad…
Taki gęsi listopad, że chce się go jeść łyżkami! powiedział J. sięgając po kolejny plaster pasztetu. Gdyby nie gęsi i ten smak, plus wino zacnie uwarzone, nie wiem, jak bym przetrwał do Bożego Narodzenia i kolejny...
Kuchennymi drzwiami
Zioła
,
święta
,
Boże Narodzenie
,
Mięso
,
Drób
,
śliwki
,
Gęś
,
Pate i pasztety
Czerwone złoto. Kryminał dla smakoszy!
Czerwone złoto to druga książka Toma Hillenbranda z serii kryminał kulinarny. Pierwsza Diabelski owoc była na pierwszym miejscu listy bestsellerów w Luksemburgu przez kilka miesięcy. Kim jest główny bohater serii? I o czym przeczytamy w pierwsz...
Kuchennymi drzwiami
Książki
,
Recenzje
Granat. Melasa. Sałatka. Sezonowo od A do M
Na Itace wynajmowalismy pokój w białej willi z niebieskimi okiennicami. Pensjonat otoczał ogród pełen granatowych drzewek. Małe i większe owoce, jeszcze niedojrzałe, wisiały na gałęziach jak bombki na choince. Codziennie oglądałam je z okna. Pię...
Kuchennymi drzwiami
Bez mięsa
,
Oliwa
,
Owoce
,
Sezonowość od A do M
,
Cebula
,
Ulubione miejsca
,
Jabłka
,
Sałatki
,
Brukselka
,
Granaty
,
Greckie smaki
Inka w kuchni. Warsztaty z Sebastianem Olmą
Kulinarne nowINKI, popd takim hasłem odbyły się kulinarne warsztaty z Sebastianem Olmą. Szef kuchni przygotował kilka przepisów na wykorzystanie kawy Inki w kuchni. Było to bardzo ciekawe doświadczenie, bo udało się odkryć nowe i niecod...
Kuchennymi drzwiami
Warsztaty dla Blogerów
Dyniowa chałka. Sobota zadań niespecjalnych…
Weekend zaczyna się jak każdy dzień leniwym piciem kawy A potem przyśpiesza. Plan w kalendarzu jest jak rozkaz! Odebrać auto z serwisu. Pojechać na bazarek. Po drodze wstąpić do weterynarza Do południa zadania obowiązkowe są opano...
Kuchennymi drzwiami
Warzywa
,
Na drożdżach
,
Dla Niej i dla Niego
,
Dynia
,
Bułki i bułeczki
Szablok z kapustą kwaśną i pulpetami królewieckimi. Zupa na trzy blogi!
W pewien piękny październikowy dzień wyruszyłam z innymi Blogerami do Woli Suchożeberskiej, aby wziąć udział w świątecznych warsztatach w Akademii Smaku Sokołów. Warsztaty zorganizowane były przez Zakłady Sokołów i Kukbuk. Prowadził je szef kuch...
Kuchennymi drzwiami
Zioła
,
Mięso
,
Obiad
,
Zupy
,
Kuchnia staropolska
,
Strączkowe
Bułki z pieczoną marchwią i tymiankiem. Listopadowa Piekarnia
Dzień szary jak inne podobne listopadowe dni Słońce reglamentowane, jak w dawnych nieciekawych czasach mięso czy cukier. Na dachach szron, a z nieba leci drobna biała kaszka. Trzeba rozgrzać piekarnik, trzeba upiec coś bardzo optymistyczn...
Kuchennymi drzwiami
Zioła
,
Piekarnia Amber
,
Na drożdżach
,
Pieczywo
,
Bułki i bułeczki
,
Marchew
Gęsia pierś confit z rydzami i cydrem. Na dzień świętego Marcina lepsza gęś, niźli zwierzyna!
Rozmawiałyśmy przez telefon i powiedziała mi, że ,cierpi na listopad’. Potwierdziłam, że i ja, nie rozwodząc zbytnio na ten trudny temat Powiedziałam , że mam swoje sposoby na listopadowy klimat. I od razu wpadłyśmy na pomysł, że m...
Kuchennymi drzwiami
Grzyby
,
Mięso
,
Obiad
,
Drób
,
Gęś
,
Rydze
,
święty Marcin
,
Cydr
Kasztanowe pierogi z gęsiną. Top smaki listopada!
Nawiało liści w każdy zakamarek ogrodu. W każdy kąt tarasu. Wrony wydziobują jarzębinowe korale, a sikorki rozglądają się za słoniną Wilgoć czuć w powietrzu i w kościach. Potrzebuję dużo witaminy D i zapasu czerwonego wina. W kuchni pachn...
Kuchennymi drzwiami
Zioła
,
Mięso
,
Pierogi
,
Drób
,
Gęś
,
święty Marcin
Listopadowa Piekarnia. Zaproszenie!
Listopad to nie przelewki! Pogoda nie napawa entuzjazmem, a raczej wprowadza wielu z nas w nostalgiczny nastrój Na przekór więc upieczmy coś fantastycznie optymistycznego! Razem, wspólnie, na wiele piekarników i blogów! Gospodynią listopa...
Kuchennymi drzwiami
Piekarnia Amber
,
Smak lepszego życia
Zielone pomidory, pesto i kozia feta. Tarta bardzo jesienna…
W rogu spiżarni stał koszyk z zielonymi pomidorami. Ostatnie pomidory, które zebrała ze swojego przydomowego ogródka. Usmażę w bułce, albo zrobię dżem. Szkoda, żeby zmarniały powiedziała z uśmiechem. A może chcesz kochaniutka troc...
Kuchennymi drzwiami
Bez mięsa
,
Zioła
,
Sery
,
Warzywa
,
Pomidory
,
Miód
,
Brunch
,
Pesto
,
Wieś
,
Tarty
Bakłażany karmelizowane w sosie miso. Sezonowo od A do M
Ostatni dzień października nie pozostawił wątpliwości, że najgorsza pora roku ma swój czas. Okrada mnie z nadziei na światło z nieba, na liści szuranie w parku, na wędrówki na pola Wiatr wkrada się w każdy zakamarek ciała i duszy, ...
Kuchennymi drzwiami
Bez mięsa
,
Warzywa
,
Sosy
,
Sezonowość od A do M
,
Dla Niej i dla Niego
,
Miód
,
Małe dania
,
Brunch
,
Bakłażany
Vitello tonato. Życie z Rio Mare jest pyszne!
Po produkty Rio Mare sięgam zawsze, kiedy potrzebuję dobrej jakości rybę w puszce. Przeważnie w swojej kuchni wykorzystuję tuńczyka, ale firma zamyka też w puszkach świetną pastę z tuńczyka i łososia , sardynki, makrele i pyszne sałatki na baz...
Kuchennymi drzwiami
Zioła
,
Wino
,
Sosy
,
Kuchnia włoska
,
Mięso
,
Małe dania
,
Ryby i owoce morza
,
Lokowanie produktu
←
Poprzednia
17
18
19
20
21
Następna
→