Przepis na sernik na zimno z galaretką i owocami Ciasto według przepisu Marty, które urzekło mnie i smakiem i wyglądem. Pyszny, orzeźwiający sernik na zimno z owocami to cudowny pomysł na ciasto w upalne dni. Użyjcie do niego swoich ulubionych owoców &...
Przepis na kotlety z kalafiora Kiedy macie w domu nadmiar kalafiora, zróbcie sobie z niego kotlety są puszyste, smaczne i sycące. Przepis na takie kotleciki jest bardzo prosty, można podać je z przeróżnymi dodatkami i myślę, że będą bardzo smak...
Przepis na grillowany kurczak z ananasem i chilli To przepis bardzo prosty i niskokaloryczny. Połączenie piersi kurczaka z ananasem i chilli to słodko, pikantne smaki, które świetnie ze sobą współgrają. Jako dodatek do tego dania możecie podać ...
Przepis na rzodkiewki marynowane Rzodkiewki marynowane to świetny dodatek do sałatek, jak również doskonała przekąska sama w sobie. Po zamarynowaniu zostają chrupiące i ostre w smaku. Warto zachować smak lata w słoiczku
Przepis na tatar z sarny Jeśli macie dostęp do świeżej dziczyzny lub możecie ją kupić zróbcie sobie koniecznie tatar z polędwicy z Sarny. To naprawdę wykwintne i wyśmienite danie, doskonała zakąska do mocniejszych trunków
Przepis na penne z gorgonzolą i orzechami Przedstawiam Wam pomysł na szybkie i ciekawe spaghetti z serem gorgonzola i orzechami. Do tego dania użyjecie swoich ulubionych orzechów ja wykorzystałam orzeszki ziemne (fistaszki), ale równie dobrze ...
Przepis na Grzanki z Cukinią Jeśli lubicie cukinie i znudziły się Wam placki, grillowana lub nadziewana to mam dla Was pomysł na cukinie , którą możecie wykorzystać jako „smarowidło” na grzanki lub poranną kajzerkę. Dla mnie to świetna orzeźwiająca kan...
Tortille pszenne Pszenne Tortille bardzo proste w przygotowaniu, do wykorzystania na mnóstwo sposobów. Nafaszerować je można dosłownie wszystkim mięsem, warzywami, rybą dodać trochę dobrego sosu i mamy obiad, lunch do pracy bądź kolację. To tyl...
Smardze z zielonymi szparagami Dla mnie to po prostu niebo w gębie. Cudowne, orzechowe smardze i pieczone zielone szparagi pełnia szczęścia na talerzu. Smardze są grzybami, które występują krótko wczesną wiosną, można je wykorzystać na wiele sp...
Zupa krem z czosnku Ta zupa najlepiej smakuje wiosną , kiedy pojawia się nasz rodzimy młody czosnek, ale możemy ją gotować cały rok, szczególnie jesienią i zimą w okresie przeziębień ponieważ jest bardzo zdrowa
Zupa krem z czosnku Ta zupa najlepiej smakuje wiosną , kiedy pojawia się nasz rodzimy młody czosnek, ale możemy ją gotować cały rok, szczególnie jesienią i zimą w okresie przeziębień ponieważ jest bardzo zdrowa
Pieczeń Rzymska Pieczeń z mięsa mielonego, która doskonale nadaję się zarówno na danie obiadowe jak i dodatek do pieczywa. Pieczeń możemy urozmaicić dodając do środka prócz jajka ser żółty lub szpinak. Ale dlaczego pieczeń nazywa się rzymska?? ...
Tzatziki Doskonały grecki dip, pachnący świeżym ogórkiem, idealny do mies i dań z grilla. Sos możemy również podać do zapieczonego pieczywa. Polecam jako pyszny dodatek na każdą imprezkę. składniki na tzatziki: opakowanie jogurtu greckiego 1 duży ogór...
Wątróbka z musem truskawkowym Wątróbka glazurowana w occie balsamicznym, słodki mus truskawkowy i pieprzna rukola idealny zestaw na przystawkę lub obiad. Oczywiście truskawki możemy zastąpić innymi owocami malinami, brzoskwiniami czy j...