WARZYWA NA OSTRO Z OLEJEM RYŻOWYM O SMAKU CHILI – błyskawiczny, pyszny obiad. Smak warzyw podkreśla idealnie olej ryżowy So Riso o smaku chili ((więcej informacji o olejach ryżowych znajdziecie na stronie www.soriso.pl )

WARZYWA NA OSTRO Z OLEJEM RYŻOWYM O SMAKU CHILI
Składniki:
- 1 cukinia
- 1 marchewka
- 4 ziemniaki
- 0,5 średniego brokuła
- Olej ryżowy So Riso o smaku chili
- 0,5 łyżeczki bazylii
- 0,5 łyżeczki słodkiej papryki
- 0,5 łyżeczki soli
- 2 łyżki jogurtu

Wykonanie:
Ziemniaki obrałam i ugotowałam w osolonej wodzie. Gotowałam je aż były miękkie.

Umyłam brokuła i ugotowałam w osolonej wodzie, aż były miękkie.

Marchewkę umyłam, obrałam i pokroiłam.

Następnie umyłam i pokroiłam cukinie.

Na patelnie wylałam olej ryżowy So Riso o smaku chili. Dzięki niemu całość potrawy nabrała ostrego smaku.

Kiedy olej się rozgrzał, na patelnie wysypałam warzywa i posypałam bazylia, solą i słodką papryką. Wszystko razem usmażyłam mieszając.

Wyłożyłam na talerze i polałam jogurtem (dla złagodzenia smaku chili).

Artykuł WARZYWA NA OSTRO Z OLEJEM RYŻOWYM O SMAKU CHILI pochodzi z serwisu Przepisy Joli.