WARZYWA NA OSTRO Z OLEJEM RYŻOWYM O SMAKU CHILI – błyskawiczny, pyszny obiad. Smak warzyw podkreśla idealnie olej ryżowy So Riso o smaku chili ((więcej informacji o olejach ryżowych znajdziecie na stronie www.soriso.pl )
WARZYWA NA OSTRO Z OLEJEM RYŻOWYM O SMAKU CHILI
Składniki:
- 1 cukinia
- 1 marchewka
- 4 ziemniaki
- 0,5 średniego brokuła
- Olej ryżowy So Riso o smaku chili
- 0,5 łyżeczki bazylii
- 0,5 łyżeczki słodkiej papryki
- 0,5 łyżeczki soli
- 2 łyżki jogurtu
Wykonanie:
Ziemniaki obrałam i ugotowałam w osolonej wodzie. Gotowałam je aż były miękkie.
Umyłam brokuła i ugotowałam w osolonej wodzie, aż były miękkie.
Marchewkę umyłam, obrałam i pokroiłam.
Następnie umyłam i pokroiłam cukinie.
Na patelnie wylałam olej ryżowy So Riso o smaku chili. Dzięki niemu całość potrawy nabrała ostrego smaku.
Kiedy olej się rozgrzał, na patelnie wysypałam warzywa i posypałam bazylia, solą i słodką papryką. Wszystko razem usmażyłam mieszając.
Wyłożyłam na talerze i polałam jogurtem (dla złagodzenia smaku chili).
Artykuł WARZYWA NA OSTRO Z OLEJEM RYŻOWYM O SMAKU CHILI pochodzi z serwisu Przepisy Joli.