Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
2989 wyników
Przepis na ryb
Karp na czarno
Ryb jadano wdawnej Polsce wiele izprzyjemnością. Królował szczupak, lin iłosoś, ale idla karpia miano sporo poważania. Jak pisze Jarosław Dumanowski: „Polską kuchnię ceniono wEuropie właśnie za bardzo rozwiniętą sztu...
Wino i kuchnia
Wytrawne
,
Czerwone
,
Ryba
,
święta
,
Wigilia
,
Włochy
,
Karp
,
Karp na wigilijną kolację
,
Primitivo
RYBA W ZALEWIE, MAŚLE CZY W POMARAŃCZACH
Otoż... jedno, drugie i trzecie...Jako Pomorzanka, żeby się nie chwalić zachodnia, rzadko mogę się cieszyć rybami w stolicy (i tej i tamtej). Żadna bowiem nad morzem nie leży, a ryba smakuje mi jednak najlepiej tam gdzie wody w bród.Do głowy mi nie prz...
ILLUCUCINA
Fruit
,
OWOCE
,
DINNER
,
Obiad
,
Summer
,
Fish
,
Natura
,
BOOKS
,
Książki
Jedz i chudnij - PIECZONY JESIOTR z CZERWONĄ KOMOSĄ RYŻOWĄ - FISH FRIDAY
Mięso jesiotra jest delikatne, jędrne i bardzo smaczne. To świetny wybór dla osób, które mają problem z jedzeniem ryb z powodu ości, jesiotr niemal ich nie ma - tylko niewielką ilość dużych ości biegnących wzdłuż kręgosłupa, które bardzo łatwo namierzy...
Dietolog.eu - zdrowe odżywianie, zbilansowana dieta, odchudzanie
Jedz i chudnij
,
Przepisy
,
Dobre dla diabetyków
,
Fish friday
,
Ryby
,
Kwasy tłuszczowe omega
,
Cukrzyca
,
Rozmaryn
Po prostu pieczona makrela
pieczona makrelaBędąc po raz pierwszy na północy Norwegii, na rybach, spytałem mego gospodarza jaki gatunek ryb uważają...
Miód i pieprz
Dania główne
,
Dania z ryby
„Ryby są super” przepisy Karola Okrasy i Doroty Wellman
Wpis pochodzi z www.mgotuje.plWitajcie kochani, Tak jak większa część zwas ostatnio zauważyła nafacebooku opublikowałam zdjęcie nowej książki kucharskiej, którą sklep Lidl Polska przygotował... Czytaj dalej Post Ryby są super...
Marta Gotuje | Marta Gotuje
Testy/Recenzje
,
Recenzja
,
Lidl Polska
,
Lidl
,
Książka
Pietruszkowy dorsz z puree z bobu
Lekki, szybki i jaki dobry obiad z bobem, dorszem, natką pietruszki i pysznym zimnym sosem ziołowym. Puree z bobu jest delikatne i maślane, ryba soczysta. Obiad zrobimy w 30 minut.puree z bobu:500 g bobu1 łyżka masła1 łyżka jogurtu greckiegosól, ...
wesoła kuchnia
Ryby i owoce morza
Hiszpański bulion rybny - przepis podstawowy, nieodzowny do paelli, sosów i dań z ryb
Bulion rybny jest w kuchni hiszpańskiej nieodzowny, powiedziałabym nawet jest jedną z jej gwiazd. Hiszpanie uwielbiają ryby (o tym chyba nie muszę pisać) i są prawdziwymi mistrzami w ich przygotowywaniu. Zapweniam was,...
comidas y vinos
Zupa rybna
,
Bulion rybny
Bezryba po grecku
Wigilia Bożego Narodzenia - święto, obok dla wielu wymiaru duchowego, kulinarnie niesie postne przesłanie. W dawnych czasach podczas wigilijnej wieczerzy nie używano nawet jaj i nabiału. Dziś różnie z tym bywa. Oczywiście przede wszystkim nie powinno b...
WEGANIZM UDOMOWIONY
Dania główne
,
Wigilia
Jak żyć pod jednym dachem z mięsojadem, czyli słów kilka o wegetarianizmie.
Dotychczas nie wypowiadałam się jakoś szczególnie na temat mojej diety i tego jak to u mnie w domu wygląda, bo nie chcę wdawać się w bzdurne dyskusje, bo uważam że to każdego wolny wybór co je. Nie należę do walczących wegan, jestem już na tyle dużą dz...
Green Scarf
Norweski łosoś na polskich stołach
Jeżeli Twój chłopak na pierwszej randce wybierze z karty łososia, nie brnij w to dalej dziecko! – mawiał mój nieżyjący już dziadek.Planuje opisać jego zabawne metafory dotyczące ludzi i jedzenia i jak wybory jedzeniowe często pokrywają się ...
smaklick
Słów parę o rybach ich filetowaniu i nie tylko
filetowanie ryb i nie tylko... jest coś w czym Polacy nas bardzo przewyższają : co się tyczy ryb, znają się na nich cud...
Miód i pieprz
Dania główne
,
Dania z ryby
,
Przydatne w kuchni
Mała książka - wielka sprawa. "Ryby wybrane" z przepisami Grzeogrza Łapanowskiego
Zrobiłam mały sondaż wśród znajomych: "Czy zjadłbyś/zjadłabyś rybę/warzywo/mięso wiedząc, że to zagrożony gatunek?" Większość odpowiedziała, że w normalnych warunkach raczej nie. Ale na pytanie: "Którą rybę wybrałbyś/wybrałabyś na obiad: śledzia czy do...
Cook after reading
Do gotowania
,
Review
,
Recenzja
,
Książka kucharska
,
Do czytania
,
Monotematyczne i jednoskładnikowe
,
Ryba
,
Książka o jedzeniu
,
Ryba z frytkami
,
Szefowie kuchni
,
E-book
,
Grzegorz Łapanowski
Ryba po grecku II
Ryba po grecku doskonała na ciepło i na zimno.Na pewno każdemu smakuje.Dziś przygotowałam ją w innej nieco wersji.Łagodniejszej.Rybę po grecku klasyczną znajdzieciew tym miejscu.Ryba po grecku nie ma nic wspólnego z Grecją, a sami Grecy dziwią si...
Z Kuchni Do Kuchni
PRZEPISY
,
POLSKA
,
OBIAD
,
RYBY
Te toksyczne polskie ryby…
Regularnie z początkiem każdego lata uaktywniają się wysoce egzaltowani siewcy histerii, którzy w poczuciu podszytej tabloidem misji przestrzegają przed trucizną, jaką nieść mają bałtyckie ryby. W zasadzie niewiele można z takimi histerykami począć poz...
Krytyk Kulinarny - certyfikowany przez Harvard (USA) i McGill (Kanada)
Wokół stołu
,
Gastro-hipsteryzm
,
Hipster
,
Bałtyckie ryby
,
Bałtyk
,
Dorsz
,
Flądra
,
łosoś
,
Ryby
Czy za 40 lat nie będzie ryb?
Wczoraj, 23.07.2015, miałam przyjemność uczestniczenia w warsztatach kulinarnych WWF "Jaka ryba na obiad?". Nim jednak przejdziemy do przebiegu samego spotkania, chcę Wam powiedzieć kilka o rzeczy o moim podejściu do tematu, zanim wybrałam się na to w...
Życie zamknięte w smaku
Warsztaty
Tatar ze śledzia
Kochani, czas karnawału to czas zabawy i spotkań rodzinnych oraz towarzyskich. Potrzebujemy dań szybkich i sprytnych, które można schować do lodówki i nie martwić się o nic.Na pewno macie takie cuda w zanadrzu. Ja też mam.Tematem przewodnim mojego wpi...
Z Kuchni Do Kuchni
PRZEPISY
,
POLSKA
,
RECENZJE
,
SALATKI
,
RYBY
←
Poprzednia
39
40
41
42
43
Następna
→