Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
2989 wyników
Przepis na ryb
Fish Pie czyli zapiekanka z ryb w angielskim stylu.
Posluzy nam na dwa obiady. Cudowny smak, nietypowe polaczenia, jak dla nas nietypowe... 3 gatunki ryb: pstrag, czarniak i plamiak, ten ostatni wędzony, por, grzyby i purée z ziemniakow. Mozna oczywiscie uzyc innych gatunkow ryb.Przygotowanie 45 m...
Est-Ouest
JESIEN/AUTOMNE
,
Ryby - Poissons
,
Kuchnia brytyjska
Dieta a nowotwory - czy możemy im zapobiegać odżywiając się inaczej?
Szacuje się, że w XXI wieku nowotwory będą stanowić najczęstszą przyczynę zgonów. To, że dieta ma ogromny wpływ na nasze zdrowie stanowi już chyba oczywistość dla każdego. Dlatego właśnie coraz więcej doniesień naukowych mówi o wpływie konkretnych skła...
my healthy style
Jakie wino dobrać do dań kuchni włoskiej? Podpowiadamy
Artykuł Jakie wino dobrać do dań kuchni włoskiej? Podpowiadamy pochodzi z serwisu Przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty - Drinkologia.pl.
Przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty – Drinkologia.pl
Bez kategorii
,
Ser
,
Wino
Pstrąg tęczowy w folii
Składniki: 1 pstrąg ok 500 g 3-4 ząbki czosnku pół cytryny kosteczka masła 10 g gałązka rozmarynu natka pietruszki sól pieprz zioła prowansalskie Potrzebny Sprzęt: folia aluminiowa nóż do oczyszczenia ryby wyciskacz do czosnku piekarnik z termoobiegiem...
Płaski Stasiek - Blog Kulinarny
Potrawy z Ryby
Prawdziwe dzikie Matiasy z ziemniakiem w mundurku i salsą z cebuli, jabłka, śmietany i ziela angielskiego
To, że jestem wielbicielem śledzi, to już nie raz pisałam. Lubię je w każdej nie Post Prawdziwe dzikie Matiasy z ziemniakiem w mundurku i salsą z cebuli, jabłka, śmietany i ziela angielskiego pojawił się poraz pierwszy w .
KuchniaBreni
Przekąski
,
Przekąski na zimno
,
Karnawał
,
śledzie
,
Ziemniak
,
Matias
Zupa rybna z pomidorami
Zupa rybna z pomidorami to przysmak, któremu mało kto się oprze. Samo określenie zupa rybna nie kojarzy się dobrze, lecz to tak delikatna i pełna smaku zupa, że posmakuje chyba każdemu. Ugotowana na pancerzach z krewetek, które dają wspan...
Poezja smaku
Ryby i owoce morza
,
Pomidory
,
łosoś
,
Zupy
,
Krewetki
,
Dorsz
Ryby prosto z wędzarni
Wczoraj udało nam się zebrać do... kupy :-) i spotkać ze znajomymi z fitnesu przy ognisku z grochówką i wędzarką pełną ryb. Pogoda niestety była taka sobie, jednak deszcz zaczął padać już po grochówce i uwędzeniu ryb :-) Impreza przeniosła się do garaż...
Moje pasje: ogród i kuchnia.
Wspomnienia
,
Własne wyroby
,
Ryby
Jesiotr z domowej wędzarni
jesiotr wędzonyWprost przepadam za wędzonymi rybami. A mało jest ryb, które mogły by równać się w smaku, z jesiotrem. Jego delikatne mięso,wprost idealnie nadaje się do wędzeniaSkładnikijesiotry o wadze 2...
Miód i pieprz
Domowe wyroby
,
Dania z ryby
,
Przepisy
Ryba nie zawsze na zdrowie?
Polacy jedzą za dużo wysokoprzetworzonych produktów rybnych – alarmują eksperci. Dlaczego tak je lubimy? Mają stosunkowo niską cenę, a w dodatku w reklamach są przedstawiane jako nie tylko smaczne, ale i zdrowie. Tymczasem wiele z nich to tak naprawdę ...
On gotuje
Bez kategorii
Dorada z pieca w 10 minut
Szybka rybka? Oczywiście!, świat nie kończy się na pstrągu i łososiu :). Wybór ryb z roku na rok się powiększa w sieciowych sklepach, oferując ciekawe gatunki ryb po przystępnych cenach. Dorada to łatwa w przygotowaniu, bardzo smaczna ryba. Jej wartośc...
Kuchnia PROzdrowotna
Cook tobi
,
Kuchnia prozdrowotna
,
Dania z ryb
,
Koper włoski
,
Lekki obiad
,
Chuda ryba
,
Dorada
,
Fenkuł
,
Pieczona dorada
,
Rybne dania
Ucha z porem
Ucha to tradycyjna zupa, przygotowywana z różnych odmian ryb słodkowodnych. W języku starorosyjskim słowem "jucha" nazywano wywar. Zatem Ucha to nic innego jak wywar z ryb, zwyczajowo podawany z kawałkiem ryby w całości. Moi domowni...
Kresowa panienka
Regionalnie
,
Zupy
,
Kuchnia Suwalszczyzny/Kresowa
,
Ryby
Ato Sushi – przede wszystkim składnik
Do tej pory z zazdrością przyglądałam się temu, co dzieje się na scenie sushi w Londynie, Nowym Yorku, a nawet norweskim Stavanger. O Japonii nie wspominając, bo odkąd Jiro stał się elementem globalnej kultury masowej, śnimy o sushi częściej niż kiedyk...
Pyza made in Poland » Pyza made in Poland -
Recenzje
,
Sushi
,
Omakase
,
Ato sushi
,
łódź
,
Global sushi challenge
,
Kacper Krajewski
Retro kuchnia: potrawy z raków
autor zdjęcia:krasklandW poście o doskonałym pasztecie Siergiejewiczówki, który udało mi się kupić na mini-targach regionalnych w centrum handlowym pisałem, że w PRL-u tradycja jedzenia ryb podupadła. Zapomniano także o rakach, które przed wojną ...
jadalne/pijalne
Ryby
,
Krokiety
,
Pasztet
,
Raki
,
Retro
Okoń morski czyli labraks z piekarnika.
Po raz pierwszy z tą rybą zetknęłam się podczas wakacji w Chorwacji - KLIK. To jedna ze smaczniejszych ryb jaką jadłam. Zdrowotne właściwości ryb znane są nie od dziś. Składniki zawarte w rybach - kwasy omega, witaminy A i D3 or...
.
Mini kanapeczki imprezowe z pietruszkową pastą a'la hummus z parowaru i mixem wędzonych ryb.
Rzadko decyduję się na robienie czegoś w wersji "mini". W moim przypadku to po prostu nie ma znaczenia, czy kanapka jest rozmiaru 10x10cm, czy 2x2cm. Jeśli na stole pojawią się te w mniejszej wersji, zjem tyle ile trzeba! Nie świadczy to m...
Ekscentryczny Parowar
Ryba
,
Przekąska
Dorsz w galarecie
Składniki:Składniki do przygotowania ryby:1 kg mrożonych filetów z dorsza2-3 ząbki czosnkuprzyprawa do rybsól, pieprzSkładniki na wywar:2 litry wody2 małe cebule 1 kawałek pora1/2 selera1duża pietruszka1 duża marchewka1 liść laurowy3 ziarenka zie...
Kociołek Iwony
Przekąski
←
Poprzednia
38
39
40
41
42
Następna
→