Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
291588 wyników
Przepis na kopytka z grzybami
Stek z rostbefu z chimichurri
Stek – niby prosta rzecz. Kawałek wołowego mięsa, oliwa, trochę soli i pieprzu. Ale uzyskanie właściwego przypieczenia jednak jest sztuką. Zdarzyło mi się kilka razy przedobrzyć w obie strony. Tu właściwie każda minuta ma znaczenie. Osobiście preferuję...
Wino i kuchnia
Obiad
,
Wino czerwone
,
Argentyna
,
Wołowina
,
Malbec
,
Pomidorki koktajlowe
,
Stek wołowy
,
Chimichurri
,
Sos argentyński
,
Uroczysta kolacja
Najlepszy barszcz wigilijny
Nie oszukujmy się, mówiąc, że nie mogę doczekać się świątecznego jedzenia, mam na myśli głównie barszcz z uszkami, reszta mogłaby dla mnie nie istnieć- poinformował mnie parę dni temu mój mąż.I tu jesteśmy niezwykle zgodni. Czekam na tę pyszną zu...
burczymiwbrzuchu
Śliwka
,
Zima
,
Boże Narodzenie
,
Zupy
Pielmieni – rosyjskie pierożki z mięsem
Pielmieni to przepyszne małe pierożki nadziewane surowym, mielonym mięsem, najczęściej mieszanką wieprzowiny i wołowiny, czasem z dodatkiem baraniny lub jagnięciny. Nasze zawierają wszystkie trzy rodzaje... Artykuł Pielmieni rosyjskie pierożki ...
Magazyn Kuchenny | Magazyn Kuchenny
Potrawy
,
Jajka
,
Czosnek
,
Cebula
,
Makarony, pierogi, kluski
,
Wieprzowina
,
Wołowina
,
Mąka
,
Jagnięcina
Pierś z kurczaka w szynce serrano z sosem pieczarkowym
Ciekawy i oryginalny sposób na podanie kurczaka.Jeden z moich ulubionych. Efektowne filety w wytrawnym kremowym sosie pieczarkowo-śmietanowym smakuje dla mnie obłędnie. Potrawa raczej prosta wprzygotowaniu, a jednocześnie wybornie smakująca. Możemy po...
ŁapSmak
W głowie blend, w butelce malt: risotto na whisky, z podgrzybkami, wanilią i świeżym topinamburem
W głowie klimatyczny blend. Tak jak za oknem, gdzie jesień miesza momenty deszczowo-mgliste z intensywnie słonecznymi - a więc i w głowie robi się od tego trochę północno, trochę południowo. Niedawno buszowaliśmy w pustaciach Beskidu Niskiego, gdzie na...
facet z nożem
Śródziemnomorze
,
Na imprezę
,
Randka
,
Sweet
,
Procenty
,
Grzyb
Jakie produkty warto mieć zawsze w lodówce?
Prawdopodobnie są ludzie, którzy potrafią usiąść, pomyśleć i spisać jadłospis na cały tydzień. Później zgodnie z tym jadłospisem robią listę zakupów, jadą do Artykuł Jakie produkty warto mieć zawsze w lodówce? pochodzi z serwisu Blog o prawie samych p...
Blog o prawie samych przyjemnościach
Kuchnia
,
Proste gotowanie
,
Do pracy
,
Top
,
Szybko i łatwo
,
Gotowanie
,
łatwe gotowanie
,
Prosty obiad
,
Kuchenne ciekawostki
,
Obiad
Dieta roślinna a pobyt w szpitalu i trochę o tym, co ja tam właściwie robię
Ostrzeżenie: tylko najtrwalsi dotrwają do końca tego wpisu. :) Jakiś czas temu obiecywałam Wam na Facebooku ten post i oto jest. Piszę o tym co jeść i jak przeżyć w polskim szpitalu na diecie roślinnej, trochę o chorobie i sposobach radzenia sobie z ni...
Lekko jak hel
Rozmaitości
,
Lifestyle
Pierogi z kapustą i białym serem – kuchnia podkarpacka
Pierogi z kapustą i białym serem - kuchnia podkarpackaBeskid Dukielski to przygraniczny region położony na południu Podkarpacia, w dorzeczu rzeki Jasiołki. Poza Polakami zamieszkiwali go niegdyś Łemkowie, Rusini, Słowacy i Żydzi. Żyli oni w symbiozie, ...
Trzeci talerz
Kuchnia podkarpacka
,
Dania warzywne
,
Kapusta
,
Pierogi
SMAŻONY MAKARON Z KURCZAKIEM, WARZYWAMI I GRZYBAMI MUN
Sycące danie z chrupiącymi warzywami, soczystym mięskiem i aromatycznymi grzybami mun.SKŁADNIKIna 4-5 porcje:1 opakowanie chińskiego makaronu (np TaoTao)1 czerwona papryka1 żółta papryka (dla koloru polecam też zieloną)25 g suszonych grzybów mun0,5 kg ...
Katerina&Kuchnia
DANIA MIĘSNE
Kluski żelazne z sadzonym jajkiem i skwarkami.
Dziś kluski o bardzo wymownej nazwie,jednak nie pochodzi ona od twardości potrawy,ale od koloru jakie mają.Kluseczki są miękkie i delikatne, czuć je ziemniakami,są smaczne i proste w przygotowaniu.I tak jak wspominałam zaczynając cykl...kuchnia jurajsk...
Dieta moja pasja
Obiad
,
Ziemniaki
,
Kuchnia regionalna
,
Kluski
,
Mąka
WESOŁYCH ŚWIĄT!!!
Kochani, Radosnych świąt Bożego Narodzenia,śnieżnych i mroźnych aleciepłych ciepłem rodzinnym,pachnących choinką, pierniczkami i kapuchą z grzybami,smacznych ale nie grzeszących obżarstwem ;)Fajnych prezentów, piękny...
Kulinarne zapiski
Suszenie grzybów w szufladzie pod płytą indukcyjną
Grzyby do suszenia zbieramy w suchy dzień (nie są wtedy nasiąknięte wodą tak jak po deszczu).Do suszenia nadają się przede wszystkim borowiki, podgrzybki i kozaki.Zdrowe grzyby przed suszeniem grzyby wystarczy wyczyścić na sucho. Nie myjemy!Grzyby może...
ATLAS SMAKÓW
Grzyby
Żurek z kiełbasą lisiecką
Potrzebujesz:♥ ½ kg kiełbasy lisieckiej (lub innej tradycyjnie wędzonej kiełbasy)♥ 200 g wędzonych żeberek♥ 2 marchewek (pokrojonych na kawałki)♥ 2 pietruszek (pokrojonych na kawałki)♥ ¼ selera♥ 1 cebuli♥ 3 suszonych grzybów♥ ½ l zakwasu na żurek♥ kilk...
Taste me! Eat me!
Obiadowo
,
Kuchnia polska
,
Polski obiad
,
ZUPY
Grasica
Zbytek wielki: wołu dla flaków, cielę rżnąć dla animelki - pisał Wacław Potocki (Dzieła tom III - "Moralia"). Animella oznacza siedzibę duszy (anima). To określenie prawdopodobnie wywodzi się z Włoch i stamtąd też przywędrowała nazwa animelka.Grasica, ...
Smakowity blog
Podroby
Kopytka jaglane z cynamonem
"Aktywność fizyczna wśród dwunastolatków" - taki temat pracy magisterskiej wybrała jedna z moich znajomych. Jako mama piętnastolatki, instruktorka fitness i obserwatorka aktywności nie tylko dwunastolatków jestem bardzo zainteresowana spostrzeżeniami, ...
Delimamma
Obiad
,
Bez glutenu
,
Dzieci
Sierpień - pomysły na obiad, wg. kalendarza sezonowości
20 pomysłów na obiad dla całej rodziny. Sprawdzone, proste do przygotowania przepisy.Kurki w śmietanie - uniwersalny sos kurkowy (do mięs, makaronów, kaszy itp.)Papryka faszerowana mięsem mielonym i kaszą gryczanąPapryka faszerowana kuskuse...
Tysia Gotuje
Obiady w sierpniu
←
Poprzednia
196
197
198
199
200
Następna
→