Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
2322 wyników
Przepis na Kiełbasa gruba
Pieróg z kaszą gryczaną i ziemniakami
Pieróg z ciasta z nadzieniem to danie pochodzące zmoich rodzinnych stronach (Podkarpacie). Dziś chyba już prawie nikt takiego ciasta nie piecze, może poza członkiniami kół gospodyń wielkich z różnych części regionu. Kiedyś było serwowane "od wiel...
Jak u Ma-gdy, blog o jedzeniu
Bez mięsa
,
Dodatki do dań
,
Wytrawne wypieki
,
Kuchnia regionalna
Leczo
Stopień trudności:ŁatwePora dnia:KolacjaSposób przygotowania:smażoneLiczba porcji:czterySkładniki:cebula biała, 1 szt.papryka czerwona, 1 szt.chilli, 1 szczyptaolej roślinny, 1 łyżecz.kiełbasa wieprzowa, 15 dkgkoperek, 1 szczypt...
Proste Dania
Tarta z dynią
Gdy nie macie "weny" na przygotowywanie rozbudowanego obiadu, czyli szukanie pomysłu na mięso, obieranie ziemniaków i dziabanie zieleniny, zróbcie tartę, do której możecie wykorzystać wszystko, na co w danej chwili macie ochotę, lub to co w danej chwil...
~ Taste of my day ~
Obiad
,
Danie jednogarnkowe
,
Jajka
,
Kolacja
,
Cebula
,
Cukinia
,
Mąka
,
Masło
,
śmietana
,
Mięso
,
Dynia
,
Ser
Kiełbaski zapiekane w kapuście włoskiej z słodkim sosem pomidorowym.
Witajcie:-) Spieszę do Was ze wspaniałym przepisem na nietypowy, ale fantastyczny w swej prostocie obiad.Gołąbki faszerujemy zazwyczaj mięsem mielonym, a przecież kiełbasa to nic innego, jak mięso zmielone z dodatkiem przypraw.Przyszł...
Poezja Smaków
Wieprzowina
,
W roli głównej warzywa
Żurek vs barszcz biały, czyli co jemy w Wielkanoc + przepis
Przed nami wkrótce Wielkanoc. Czymże byłaby Wielkanoc bez tradycyjnego żurku lub barszczu białego. No właśnie, ale czym się oba różnią między sobą? Jeśli pójdziemy do jakiejś restauracji/gospody, raczej nie natkniemy się w niej na barszcz biały. Podobn...
Mieszam w garnku
Zupy
,
Wielkanoc
Orkiszowy chleb ozdobny. Korona Lyonu. Listopadowa Piekarnia
Każdy region we Francji ma swój ozdobny chleb. Na tej stronie klik! znajdują się wszystkie regionalne francuskie chleby. Francuzi są z nich bardzo dumni i kontynuują tradycje regionalne na co dzień. Obok popularnych bochenków i bagietek,...
Kuchennymi drzwiami
Bez mięsa
,
Piekarnia Amber
,
Na zakwasie
,
Kuchnia francuska
Aromatyczne casserole z kurczaka i soczewicy
Kolejne danie jednogarnkowe! Jeszcze nie zaczyna się robić nudno, ale już przewidywalnie Prawda jest taka, że przy pałętającym się między nogami maluchu, który uparcie domaga się wspólnego oglądania po raz setny jednej z sześciu ulubionyc...
U stóp Benbulbena
Kuchnia
,
Drób
,
Dania jednogarnkowe
Wielkanoc
Marzec i kwiecieńto wiosna. Wiosna to Wielkanoc, słońce, jego ciepłe promienie, pastelowe kolory, radość, nowe, świeże warzywa i owoce, mnóstwo barw. Wielkanoc to spokój, dom rodzinny, przepięknie kolorowe pisanki ufarbowane na brąz...
Odczaruj Gary!
ŚWIĘTA
,
SMAQ
,
WIELKANOC
,
FELIETON
Pizza z kiełbasą (sprawdzony sposób na ciasto)
https://www.facebook.com/Di.gotujehttp://digotuje.blogspot.com Przepis na ciasto jest niezawodny, sprawdzony i korzystam z niego odkąd sięgam pamięcią. Spód jest pulchny i chrupiący z zewnątrz.Co do dodatków, to z nimi bywa różnie i po prostu dod...
Di gotuje
Smaki Południa
,
Pizza
Grochówka wojskowa na żeberkach
Dawno nie jadłam klasycznej grochówki jaką wielu panów wspomina z żołnierskich czasów. Kiedyś podawano ją na zabawach, festynach czy wiejskich potańcówkach. Ostatnio trochę zapomniana wraca na nasze stoły. W samym Wrocławiu widzę coraz więcej budek z g...
Kulinarne Inspiracje Futki
Kuchnia polska
,
Smaki dzieciństwa
,
Zupy
,
Grochówka wojskowa na żeberkach
Trzy Znaki Smaku
Wiecie lub nie, ale ostatni weekend spędziłam przepysznie na podróży śladem Trzech Znaków Smaku. W związku z tą podróża szykuje się kilka przepysznych postów, ale abyście mogli się nimi cieszyć w pełni, postanowiłam Wam przybliżyć te oznaczenia. Potrak...
Na cztery widelce
Recenzje i relacje
,
Home made
,
Warsztaty
,
Trzy znaki smaku
,
Przetwory
Triathlon, nie tylko dla Supermenów!
- Triathlon - to nie dla mnie.- No wiesz, to trzeba być wytrenowanym.- No co ty, przecież jestem za gruba.- ...
On Egin Eta Topa
Triathlon
,
Dla triathlonistów
,
Motywacja
,
Dla dziewczyn
,
Triathlon coach warsaw
,
Dla początkujących
Degustacja Słodyczy na Dzień Dziecka - ZPC "BAŁTYK"
Zakłady Przemysłu Cukierniczego "BAŁTYK"słodycze tradycyjne, ponadczasowe, przepyszne.Skąd to wiem?Znacie czekoladowe cukiereczki Fantazja lub Likworki Gdańskie? Jogurtowo owocowy Fruet, karmelki Dulio albo Bon Bon? A może sprzedawane w sklepiku ...
KOKILKA
Testowanie
,
RECENZJE
Przepisy na paneer
Czym jest paneer (panir)?Paneer (panir) to indyjski ser. Przygotowywany jest ze świeżego mleka, gotowanego z dodatkiem soku z cytryny, octu lub kwasku cytrynowego. Jest sprężysty, delikatny, doskonale komponuje się z indyjskimi przyprawami i przede wsz...
Szef kuchni odleciał
Przepisy na dania wegetariańskie
,
Hare Kryszna Hare Kryszna
Maple-Walnut Pralines | Pralinki Orzech Wloski&Syrop Klonowy
Do not reject this recipe just because 'is terribly complicated', 'I don't have praline molds', 'I'm not able to make these'! You absolutely are able to prepare these, and it is not that complicated! Laborious, maybe a little, requires some time ...
bite these goodies
KRUCHE CIASTO Z CZERWONĄ PORZECZKĄ I BEZĄ
Gruba warstwa kruchego ciasta na spodzie, orzeźwiające, kwaskowate porzeczki w środku i słodka beza z chrupiącymi migdałami na górze – takie połączenie to ideał letnich wypieków. Uwielbiam je i rozkoszuję się każdym kęsem. Klasyczne połączenia nigdy n...
Smaki ogrodu
Ciasta - z owocami
,
Ciasta - kruche i tarty
←
Poprzednia
123
124
125
126
127
Następna
→