Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
24105 wyników
Przepis na garnek rzymski przepisy
Kryzysowa wigilia
24 grudnia, wiadomo, wigilia czyli wielka świecka tradycja związana z kupowaniem i jedzeniem. Dla każdego oznacza co innego. Dla jednych dzień wolny, dla innych okazja spotkania się z rodziną przy wódce i „Kevinie”, a niektórzy nawet skupiają się bardz...
Kryzysowa Książka Kucharska
Mąka
,
Grzyby
,
Kapusta
,
Chleb
,
Fasola
,
Burak cukrowy
,
Konopie
Indycze pulpety w sosie z groszkiem i marchewką
Mięciutkie pulpeciki z sosie. Dodatek słonecznika, sprawia, że mięso przyjemnie chrupie. Natomiast odrobina sera pleśniowego przyjemnie podkręca smak sosu. Dodatek warzyw wzbogaca danie w dodatkowe witaminy.pulpety:0.5kg mięsa mielonego indyczego80g ch...
Bez Pszenicy
Przepis
,
Bez pszenicy
,
Lato
,
Dzieci
,
Jesień
,
Wiosna
,
Zima
,
Obiad
,
Mięso
,
Sos
,
Indyk
GELATO GUSTO DI SICILIA - LODY SMAK SYCYLII
Lody na Sycylii to niemal instytucja. Słynne cannoli czy cassata siciliana latem schodzą na drugi plan a ich miejsce zastępują lody i granity. Jak do tej pory nie spotkałam jeszcze lepszych i bardziej kremowych lodów niż te sycylijskie.Dwa lata t...
SycyliaSì!
Słodkie
,
Migdały
,
Desery lodowe
,
Owoce
,
Pistacje
,
Sezam
PĘCZAK Z PIECZONYMI WARZYWAMI
O miłości do pęczaku mogłabym mówić wiele. Kocham wszelkie kasze, uwielbiam podawać je z przeróżnymi dodatkami. Kasze wspaniale smakują z sosami i mięsem. Świetne, lekkie, letnie i rześkie jest połączenie pęczaku z młodymi warzywami, które wcześniej pi...
Odczaruj Gary!
WEGE
,
FIT
,
OBIAD
,
NA WYNOS
,
LATO
,
WARZYWNIAKOWO
,
SMAQ
,
DO PRACY
,
KOLACJA
,
SAŁATKI
,
FIT!
,
KASZA
,
MARCHEWKA
,
PĘCZAK
,
ZDROWE
,
MŁODE WARZYWA
,
PĘCZAK W SOSIE
,
PĘCZAK Z AROMATYCZNYMI WARZYWAMI
,
PĘCZAK Z MŁODYMI WARZYWAMI
,
PĘCZAK Z WARZYWAMI
,
PĘCZAK Z WARZYWAMI W CYTRYNOWYM SOSIE
,
WARZYWA PIECZONE W MIODZIE
,
WARZYWA PIECZONE Z CYTRYNĄ I ZIOŁAMI
Ziemniaki z chorizo, bobem i sosem holenderskim
Szaleństw z bobem ciąg dalszy! Ziemniaki z bobem i chorizo robiłam już w zeszłym roku. Smażyłam je na patelni i podałam z jajkiem w koszulce. Tym razem ziemniaki z bobem zapiekłam w piekarniku, dodałam też podsmażoną na patelni kiełbaskę c...
Odczaruj Gary!
OBIAD
,
NA WYNOS
,
WARZYWNIAKOWO
,
PRZEKĄSKI
,
DO PRACY
,
KOLACJA
,
PRZEKĄSKA
,
ZIEMNIAK
,
ZIEMNIAKI
,
CHORIZO
,
ZAPIEKANKA
,
JULIA CHILD
,
PIECZONE ZIEMNIAKI Z CHORIZO
,
PRZEPIS NA SOS HOLENDERSKI
,
SOS HOLENDERSKI JULII CHILD
,
ZAPIEKANE ZIEMNIAKI
,
ZIEMNIAKI Z BOBEM
,
ZIEMNIAKI Z CHORIZO I BOBEM
Placki z kaszy jęczmiennej z żółtym serem i prażoną cebulką
Jakiś czas temu mając w lodówce nadmiar ugotowanej kaszy jęczmiennej - postanowiłam przygotować z niej pyszne placuszki.I od tamtej pory w moim domu pojawiają się baaardzo często!W sumie mogłabym je jeść codziennie...Są naprawdę pyszne, pożywne oraz z ...
Di gotuje
Recenzje
,
Dla dzieci
,
Na śniadanie i kolację
,
Placki i naleśniki wytrawne
,
Kasza
,
Żółty ser
,
Mąka żytnia
,
BrodaSystem
,
Prażona cebulka
,
Kasza jęczmienna
Flan waniliowy
Jest wiele deserów na świecie, nad którymi nie ma co dyskutować, w kwestii tego skąd się wywodzą i z jakim krajem się od razu kojarzą. Myślisz Francja, mówiszCrème brûlée, myślisz Włochy, mówisz Tiramisu, mówisz Polska, myślisz kremówka, czy też ...
Słodko i wytrawnie.
Bez glutenu
,
Jajka
,
Bez mąki
,
Sok cytrynowy
,
Ekstrakt waniliowy
,
Mleko
,
Karmel
,
Polski cukier
,
Kuchnia meksykańska
,
Kąpiel wodna
,
Mleko skondensowane
,
Flan
,
Kuchnia Hiszpańska
Maliny w syropie + etykiety do wydruku
Maliny to moje ulubione owoce i zawsze mi szkoda gdy sezon na maliny już się kończy! To symbol uciekającego lata: wrzesień to ostatni miesiąc, gdy można kupić je na straganach. Najbardziej lubię je jeść prosto z krzaka, ewentualnie z łubianki kie...
Foodnotes
Kurczak z karmelizowaną cebulą i ryżem korzenno-kardamonowym
Trochę mnie tu nie było. Ale wcale nie oznacza to, że przez ten czas nie gotowałam i nie piekłam - co mogą potwierdzić moi obdarowywani co jakiś czas wypiekami współpracownicy :-) Tylko jakoś chęć robienia zdjęć, nie wiadomo czemu, odeszła. Cóż, niedaw...
Uzalezniona od gotowania - nieuleczalnie!
Obiad
,
Kolacja
,
Drób
Rogate cupcakes kakaowe z burbonem
Zanim zamieszczę przepis na sos grzybowy, uraczę Was recepturą na spektakularne babeczki wypełnione kremem budyniowym na bazie mleka i burbonu, zwieńczone bezą przypiekaną palnikiem docrème brûlée, smakującą niczym znane wszystkim milusińskim cie...
Uzalezniona od gotowania - nieuleczalnie!
Potrawa wegetariańska
,
Deser
,
Z alkoholem
,
Czekolada
,
Muffiny/cupcakes
,
Budyń
Karpatka
Karpatka, czyli kolejny klasyk. (Trochę dużo tych klasyków, nieprawdaż?) Ciasto charakterystyczne ze względu na swoje pofałdowania, przygotowane z ciasta parzonego i przełożone masą budyniową. Do ciasta nie dodaję proszku do pieczenia, bo uważam że nie...
Z Hrabiną w kuchni
Ciasta i desery
,
Ciasto parzone
Ser Buttermilk Blue
Kolejny ser z przerostem niebieskiej pleśni, tym razem z mleka krowiego z dodatkiem maślanki i śmietany. Ser pochodzący z USA, o kremowej konsystencji i zdecydowanym, pikantnym smaku.Zdjęcie - Jon Sullivan [licencja Public domain]Ser czeka w kolejce do...
Przepisy na domowy ser i chleb
Ser
,
Podpuszczka
,
Ser pleśniowy
Kompot z czereśni na zimę
Kompot zczereśni pozwoli Ci zamknąć odrobinę lata wsłoiku napóźniej. Topierwszy zserii przepisów naprzetwory zczereśni. Zainteresowany? Towróć tu jeszcze:) Czas wykonania: 2h Ilość porcji: 12&...
KuchniaWeDwoje.pl
Cukier
,
Przetwory
,
Kompot
,
Czereśnie
Sztuka dekoracji cukierniczej - książka mistrzów Squires Kitchen
Kilka dni przed końcem roku zobaczyłam gdzieś w internecie okładkę tej książki!Nawet nie wiecie, jak strasznie o niej zamarzyłam! Od dawna marzy mi się porządne pieczenie tortów, dekoracje cukiernicze i małe cukrowe dekoracje wyglądające jak dzieła szt...
Plate of Joy
Książka
,
Recenzja
,
Książka kucharska
,
Książka kulinarna
,
Dekoracja cukiernicza
,
Squires kitchen
,
Sztuka dekoracji cukierniczej
Faszerowany filet z kurczaka na parze. Delikatne i soczyste mięso, wyrazisty i aromatyczny środek. Doskonały jako dodatek do obiadu, lub posiłek potreningowy.
Tradycyjnie faszerowane mięso, tzw. roladki, lekko podsmażamy i serwujemy z sosem. To klasyczny sposób podania. U mnie macie np. roladki faszerowane szpinakiem i suszonymi pomidorami w białym sosie (klik) lub roladki w sosie curry (klik) lub roladki z ...
Qchenne-Inspiracje! FIT blog o zdrowym stylu życia i zdrowym odżywianiu. Kaloryczność potraw.
Recenzja patelni WOLL Szafir do smażenia bez tłuszczu
Dobra patelnia w domu to podstawa, dla mnie to bardzo ważny sprzęt, ważniejszy nawet od garnków;). Ucieszyłam się kiedy zostałam poproszona o recenzję patelni tytanowej WOLL. Po miesiącu na stałe zadomowiła się ona w mojej kuchni i można powiedzieć, że...
Szefowa w swojej kuchni. ;-)
←
Poprzednia
977
978
979
980
981
Następna
→