Najczęściej pomysły na dania rodzą się niespodziewanie. W moim przypadku powinnam dorzucić jeszcze szczyptę lenistwa. Jak w tym przypadku. Po kolacji zostały mi upieczone warzywa. Pierwotnie planowałam je podgrzać i zjeść z bagietką następnego dnia, jednak brak czasu na obiad szybko zweryfikował ten plan. W 10 minut powstał aromatyczny makaron. Na wierzch trafiła posiekana bazylia z balkonu i starty ser (w wersji wegańskiej go pomińcie). I teraz już wiem, że zawsze będę piec więcej warzy, by drugiego dnia mieć taki obiad.

Kolory lata. Czyż nie piękne?
Składniki:
- 2 cukinie (u mnie żółta i zielona)
- 3 duże pieczarki
- 2 duże pomidory
- 2 czerwone cebule
- 3 ząbki czosnku
- 1 czerwona papryka
- sól, pieprz
- oliwa
- makaron farfalle (lub penne) – ok. 200g (porcja dla 2 osób)
Sposób przygotowania:
- Warzywa przygotuj wg tego przepisu na pieczone warzywa. Upiekłam je dzień wcześniej na kolację, to co zostało przełożyłam do rondelka i
- Ugotuj makaron. Odcedź, przesyp do warzyw i wymieszaj.
- Makaron podawaj od razu, posypany posiekaną bazylią. W wersji niewegańskiej możesz również posypać ulubionym serem.
