Ostatnio lubujemy się w sałatkach z dodatkiem ryb. Tym razem powstała sałatka z brzuszkami łososia. Łosoś - zródło zdrowych tłuszczy, jednak brzuszki są mocno tłuste, dlatego ich ilość w sałatce każdy powinien dobrać wg. własnego zapotrzebowania. Ja użyłam czterech pasków z brzuszków i była to na moje potrzeby zbyt duża ilość. 
Składniki:- mieszanka sałat
 -  szpinak
 - suszone pomidory z oliwy
 - kapary
 - 1/2 cebuli
 - brzuszki łososia
 - odrobina oliwy z pomidorów
 
Przygotowanie:
Brzuszki obieramy ze skóry i dzielimy na części. Suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki, cebulę kroimy w piórka. Sałatę i szpinak wkładamy do miski i mieszamy, dodajemy pozostałe składniki, na koniec polewamy odrobiną oliwy z suszonych pomidorów.