Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
BROCCOLI AFFOGATI IN SALSA DI POMODORO CZYLI BROKULY DUSZONE W SOSIE POMIDOROWYM
Con sapore…
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
104
Kategorie
104
BROCCOLI AFFOGATI IN SALSA DI POMODORO CZYLI BROKULY DUSZONE W SOSIE POMIDOROWYM
Broccoli affogati in salsa di pomodoro to potrawa dosc popularna we Wloszech, zwlaszcza na Sycylii. Oczywiscie istnieje wiele sposobow na jej przygotowanie - tyle ile kucharek tyle odmian tej potrawy. Roznica moze tez byc widoczna w uzytych sklad...
Con sapore…
18 gru 14
Kuchnia wloska
,
Kuchnia sycylijska
,
Brokuly (broccoli)
brokuly (broccoli)
2 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Con sapore…
Niestety ten blog nie ma opisu
104
104
Polecane przepisy
Fasola kolorowa w sosie (z Nursji) - Norcia Beans Recipe - Fagioli tigrati di Norcia (ricetta)
Smakołyki Angeli na FacebookPolski/English/ItalianoSkładniki/Ingredients/Ingredienti:200 g fasoli kolorowej / 7 oz beans/ 200 g di fagioli tigrati o altri1 cebula/ 1 onion/ 1 cipolla1 łodyga selera naciowego/ 1 celery/ 1 costola di sedano1 marchewka/ 1...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Lunch
,
Cena
,
Pranzo
,
Obiad
,
Supper
,
Kolacja
Spaghetti jak w Cascia - Spaghetti from Cascia - Spaghetti alla Casciana
Smakołyki Angeli via FacebookPolski/English/ItalianoSkładniki/Ingredients/Ingredienti:(na 4 osoby/serves 4/ per 4 persone)350 g spaghetti np. razowe/ 12 oz spaghetti/ 350 g di spaghetti (integrali)2 łyżki suszu z Cascia*/ 2 tbs dried herbs from Cascia*...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Lunch
,
Cena
,
Pranzo
,
Obiad
,
Supper
Liście rzodkiewki duszone w sosie pomidorowym, z białą kiełbasą i jajem
Będziecie totalnie zaskoczeni.Na pewno wiecie, że liście rzodkiewki są jadalne. Ja o moje się nie obawiam, dostaję pęczki rzodkiewki od znajomej z jej własnego warzywnika. I mają piękne liście. I wolne od oprysków.Liście rzodkiewki goszczą u mnie przed...
Z Kuchni Do Kuchni
PRZEPISY
,
POLSKA
,
WLOSKA
Ravioli z miętą i ricottą (Zaproszenie do akcji "Czuję miętę - czyli mięta w mojej kuchni) - Ravioli di ricotta alla menta
Smakołyki Angeli na FacebookuPrzepis lokalny z włoskiej wyspy Pantelleria/ Italian recipe from the island of PantelleriaLa ricetta tipica di PantelleriaPolski/English/ItalianoSkładniki/Ingredients/Ingredienti300 g mąki pszennej / 10.5 oz plain wh...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Lunch
,
Cena
,
Pranzo
,
Obiad
Włoski kluseczki ze szpinaku i ricotty (Gnudi ricotta e spinaci)
Gnudi (czyt. ńjudi) zwane też malfatti. To samo danie, ale ma dwie nazwy. ‘Gnudi' to nazwa z okolic Florencji, oznacza ‘nagie’, ponieważ w zasadzie przygotowuje się danie z samego nadzienia, bez "ubierania" go w ciasto do ravioli. Natomiast ‘malfatti’...
Wino i oliwa, czyli nasze toskańskie smaki
Potrawy toskańskie
,
Szpinak
Jej piękne czarne oczy ,czyli ryba w makaronie z oliwkami ---I suoi bellissimi occhi neri, o il pesce in pasta con olive
Składniki3 cebule pokrojone w drobna kostkę 3-4 pomidory,lub puszka pomidorów w sosie własnym2-3 łyżki gęstego soku pomidorowego,lub keczupu jak pomidory są świeżeszpinak świeży pęczekdowolna ryba ,u mnie sum afrykańskisol,pieprz do smaku250 ...
w mojej kuchni
OBIAD BEZMIĘSNY
,
OBIAD RYBA
,
Pomidory
,
Szpinak
,
MAKARON
,
Sos pomidorowy
,
Oliwki
,
Seler
BROCCOLI AFFOGATI IN SALSA DI POMODORO CZYLI BROKULY DUSZONE W SOSIE POMIDOROWYM
Broccoli affogati in salsa di pomodoro to potrawa dosc popularna we Wloszech, zwlaszcza na Sycylii. Oczywiscie istnieje wiele sposobow na jej przygotowanie - tyle ile kucharek tyle odmian tej potrawy. Roznica moze tez byc widoczna w uzytych sklad...
Con sapore…
Kuchnia wloska
,
Kuchnia sycylijska
,
Brokuly (broccoli)
Broccoli di Natale all'insalata, czyli neapolitanska, wigilijna salatka z brokulowych lisci
O wigilijnych zwyczajach neapolitanskich juz pisalam w poscie o neapolitanskiej, wigilijnej salatce z kalafiora- insalata di rinforzo. Podczas wigilijnej kolacji, ktora jada sie okolo 20 tej, jako contorno (warzywny dodatek),oprocz salatki ...
kuchnia pod wulkanem
Cucina campana (kuchnia regionalna Neapolu)
,
Contorno (dodatki z jarzyn)
,
Broccoli (brokuly)
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone