Cześć Wszystkim! :)
Dziś propozycja na bardzo prostą, ale myślę, że ciekawą przystawkę z łososiem i serkiem chrzanowym na bazie solonych krakersów. Łosoś, chrzan i koperek to idealne połączenie smakowe, które za sprawą fioletowych kiełków jarmużu staje się efektowne i pięknie prezentuje się na stole.
Do przygotowania przystawki potrzebujemy:
- opakowanie solonych krakersów
- 200 g wędzonego łososia lub wędzonego pstrąga łososiowego
- opakowanie serka chrzanowego
- opakowanie kiełków jarmużu (mogą być również Wasze ulubione kiełki)
- pęczek koperku
1. Krakersy smarujemy odrobiną chrzanowego serka, a na wierzch układamy porcję łososia, koperku i kiełków.
UWAGA: Przystawkę najlepiej przygotować tuż przed samym podaniem, ponieważ pod wpływem serka krakersy miękną.
Jeśli lubicie przystawki z łososiem koniecznie zajrzyjcie również
tutaj i
tutaj :)
SMACZNEGO! :)