Kotleciki z pieczarek i tofu to świetna alternatywa dla tradycjnych kotletów. Smakują przepysznie, a dzięki kilku prostym składnikom, bogate są w białko, błonnik inne cenne wartości odżywcze. Kotleciki świetnie smakują z kaszą gryczaną i sałatką z kisz...
Sznycle grzybowe - kuchnia podkarpackaSznycle grzybowe to bardzo smaczny pomysł na urozmaicenie obiadu. Przygotowuje się je z drobno pokrojonego mięsa drobiowego, pieczarek, cebuli, żółtego sera i jajek. Przepis na sznycle grzybowe pochodzi z Głogowa M...
Sezon na szparagi uroczyście rozpoczęty! Jako pierwsze polecam danie, którego przygotowanie nie zajmie więcej niż 30 minut i wcale nie trzeba być Jamiem Oliverem, żeby temu wyzwaniu podołać. Połączenie szparagów, boczniaków, kaszy gryczanej, sporej ilo...
Składniki:- 8 - 10 sznycli z indyka ( około 800 g)- 100 ml mleka 3%- 250 ml śmietanki 30%- duża garść tymianku- skórka starta z jednej cytryny- 1 łyżka masła- 1 łyżka oleju- sól, pieprzSznycle z indyka oprószyć solą i pieprzem. Olej z masłem rozgrzać n...
Oto pomysł na szybki obiad. Można przygotować jego mniej kaloryczną wersję, zamieniając smażenie na pieczenie.Tofu idealnie sprawdza się jako danie obiadowe, a jego 200 g pokrywa aż 20% dziennego zapotrzebowania na wapń!Składniki na 2-4 porcje:200 g to...