Pamiętacie jak ostatnio zachwalałam chipsy bananowe? Ale nie takie zwykłe bo karmelowe z sezamem! Dostałam je od Pana Marka ze SKWORCU i uważam, że to jeden z ciekawszych produktów na stronie, bo w normalnych sklepach takich nie dostaniecie.
Jeżeli lubicie chrupać (jak ja), jeżeli lubicie banany (też jak ja) oraz gdy szukacie zdrowszych zamienników słodkich/słonych chrupaczy - zapraszam!
Składniki:
Wygląd: Tradycyjne chipsy bananowe są żółte, jak to na banany przystało, i okrągłe. Te tutaj mają cudownie karmelowy kolor i są zawinięte w ruloniki ;) Urocza forma, uroczy kolor...całe są genialne! Dużo osób śmieje się, że wyglądają jak bekon.
Smak: Bananowy smak, karmelowy aromat i kolor oraz chrupiący sezam? To lubię! Jest to bomba smaków zawarta w malutkich rulonikach. Chipsy nie są ani trochę tłuste i miękkie, a dobrze wypieczone i chrrrupiące! Sezamu może nie jest za dużo, ale daje fajnego charakteru i 10+ do ciekawego smaku ;) Chipsy sprawdzają się i na słodko (np:. jako dodatek do śniadania, granoli, ciasta), albo na wytrawnie (ja lubię jako chrupiący dodatek do obiadu np: sałatka, do hummusu).
Boom na jarmuż i potrawy z niego trwa już jakiś czas. Ale że to fajne, zdrowe i smaczne warzywo, mam nadzieję że jego status przejdzie...
Artykuł Chipsy z jarmużu na trzy sposoby pochodzi z serwisu Magazyn Kuchenny.
Pamiętacie jak ostatnio zachwalałam chipsy bananowe? Ale nie takie zwykłe bo karmelowe z sezamem! Dostałam je od Pana Marka ze SKWORCU i uważam, że to jeden z ciekawszych produktów na stronie, bo w normalnych sklepach takich nie dostaniecie.Jeżeli lubi...
Jak wiadomo, śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Jednak jeżeli jesteście takimi nocnymi markami jak ja, a potem wstajecie bardzo późno, to nie macie czasu na porządne śniadanie, albo w ogóle śniadanie...prawda?Dobrze znam ten problem i dobrze znam...