• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
291563 wyników

Przepis na udziec z wolnowaru

Przepis na Bałkańskie gołąbki w kiszonej kapuście - w wolnowarze
Bałkańskie gołąbki w kiszonej kapuście - w wolnowarze
Gołąbki w liściach kiszonej kapusty są przepyszne. Nigdy nie kisiłam starej kapusty w całości , ale młodą kisi się bez problemu. Warto to zrobić póki możemy ją dostać. Poza kiszeniem kapusty, gołąbki są wyjątkowo proste w przygotowaniu. Używamy suroweg...
Stare Gary
W wolnowarze, Gołąbki, Danie główne
Przepis na Zupa z brązowej soczewicy z wędzonym boczkiem i grzybami z wolnowaru
Zupa z brązowej soczewicy z wędzonym boczkiem i grzybami z wolnowaru
Bardzo brzydka i zaskakująco smaczna zupa. Nie byłam przekonana do tych połączeń - grzyby, boczek i soczewica - okazały się bardzo dobre. Ale zupa do najładniejszych nie należy, zastanawiałam się wręcz, czy warto takie brzydactwo wsta...
Stare Gary
Zupy, Grzyby, Boczek, Seler naciowy, Soczewica
Przepis na Zupa pieczarkowa przecierana z wolnowaru
Zupa pieczarkowa przecierana z wolnowaru
Wolnowar to teraz mój ulubiony sprzęt. Ostatnio postanowiłam sprawdzić jak długie gotowanie wpłynie na smak zupy pieczarkowej. Wyszła bardzo smaczna i intensywna. Oczywiście można ją ugotować tradycyjnie - na pewno wyjdzie równie smaczna - polecam!skła...
Stare Gary
W wolnowarze, Zupy, Pieczarki
Przepis na Filet z kurczaka z piekarnika w bezglutenowej panierce z pomidorami i cukinią
Filet z kurczaka z piekarnika w bezglutenowej panierce z pomidorami i cukinią
Kiedy na instagramie zobaczyłam zdjęcie filetu z kurczaka wg Kwestii Smaków, zrobiłam si głodna :) I stworzyłam podobne, szybkie i pyszne danie. Zdecydowanie bardziej od piersi z kurczaka lubię udziec (jest mniej suchy i smaczniejszy), klasyczną panier...
Kuchnia w formie
Przepisy, Dania główne, Dieta bezglutenowa, Bez glutenu, Cukinia, Kurczak, Pomidory, Bazylia, Udziec z kurczaka, Filet z kurczaka, Panierka bezglutenowa, Spaghetti z cukinii
Przepis na Hamburger Cheesroyal, duże mięcho z serem od Kowalskiego
Hamburger Cheesroyal, duże mięcho z serem od Kowalskiego
Hamburger jak dla mnie król kanapek. Już było wiele o nich pisane i mówione. Ja powiem krótko 100% wołowiny faszerowanej serem gouda, co wy na to? Jeśli uda wam się rozdziawić paszcze by zatopić zęby i zakąsić kawałek tej ogromnej ko...
Kowalski Gotuje
Dania główne, Kanapki, Wołowina
Przepis na Krem z kalafiora
Krem z kalafiora
Składniki:  Kalafior 1 cebula pokroić w kostkę 1 korzeń pietruszki pokroić w plastry 1 litr bulionu warzywnego 200 ml śmietany 30% 1 jabłko 50 ml oleju rzepakowego Wykonanie:  Na patelni zeszkliłam cebulę i korzeń pietruszki. Przełożyłam do kamionkoweg...
kochamSlow
Na obiad, Wolnowar, Kocham slow, Zupa
Przepis na Smaczna i skuteczna dieta od Suvibox - opinia, menu i ceny
Smaczna i skuteczna dieta od Suvibox - opinia, menu i ceny
Kiedy zamierzasz skorzystać z jakiejś gotowej oferty cateringu dietetycznego, zwróć uwagę nie tylko na ceny czy menu, ale też sposób przygotowywania potraw. Jedyna w swoim rodzaju, fantastyczna i skuteczna dieta firmy SuViBox.pl to jak dla mnie strzał ...
Szybkie dania obiadowe i kolacje czyli co na obiad?
Przepis na Zapiekanka warzywna
Zapiekanka warzywna
Składniki:  Mała cukinia Pół bakłażana Cebula Ćwiartka główki kalafiora Marchew Papryka 3 ząbki czosnku 3 gałązki tymianku 2 pomidory 300 ml bulionu warzywnego 2 kulki białego sera mozzarella 50 ml oleju sezamowego Sól, pieprz Wykonanie:  Cebulę pokroj...
kochamSlow
Na obiad, Obiad, Slow life, Wege
Przepis na Miodowe pałki z wolnowaru
Miodowe pałki z wolnowaru
Składniki:ok. 1 kg kurzych pałekmarynata:2 łyżki miodu2 łyżki oleju kokosowegospora łyżeczka soli himalajskiej1 łyżeczka pieprzu cayenne1 łyżeczka mielonej kozieradki1 łyżeczka kurkumyPałki umyłam, przełożyłam do naczynia wolnowaru.Składnik...
Prosto i swojsko
DANIE Z WOLNOWARU, DANIE GŁÓWNE
Przepis na Boeuf bourguignon i malbec zamiast czeskiej oberży
Boeuf bourguignon i malbec zamiast czeskiej oberży
Wraz z nastaniem wiosny budzi się do życia przyroda a z nią my. Choć niektórzy odczuwają przesilenie wiosenne, ja odczuwam przypływ energii, a w mej głowie rodzi się więcej pomysłów. Marzec jest dla nas wyjątkowym miesiącem. A to dlatego, że wraz z wio...
Voyagedegustacje
Kuchnia francuska, Wina czerwone, Wina francuskie, Kuchnia burgundzka, Danie jednogarnkowe
Przepis na Udziec indyka marynowany w suszonych grzybach z kapustą pekińską w trzech odsłonach i dynią
Udziec indyka marynowany w suszonych grzybach z kapustą pekińską w trzech odsłonach i dynią
Moi znajomi coraz częściej, głośniej i odważniej szepczą, że powinnam iść do kolejnej edycji masterszefa. Nie powiem, jest to moje małe marzenie ale brakuje mi odwagi i wciąż jeszcze wiem za mało. Nie mniej jednak w mojej głowie nakręciłam taki film, ż...
MangoPapaja
Drób, Obiad
Przepis na Udziec indyka marynowany w suszonych grzybach z kapustą pekińską w trzech odsłonach i dynią
Udziec indyka marynowany w suszonych grzybach z kapustą pekińską w trzech odsłonach i dynią
Moi znajomi coraz częściej, głośniej i odważniej szepczą, że powinnam iść do kolejnej edycji masterszefa. Nie powiem, jest to moje małe marzenie ale brakuje mi odwagi i wciąż jeszcze wiem za mało. Nie mniej jednak w mojej głowie nakręciłam taki film, ż...
MangoPapaja
Drób, Obiad
Przepis na Gulasz węgierski
Gulasz węgierski
Składniki:800 g mięsa wołowego na gulasz;2 duże, czerwone papryki;1 duży pomidor;2 średnie cebule;4 ząbki czosnku;1 łyżka kminku;6 łyżek słodkiej papryki w proszku;2 łyżki ostrej papryki w proszku;500 ml bulionu wołowego;2 łyżki mąki pszennej;3 łyżki s...
Gospodyni Miejska
Papryka, Potrawy z wołowiny, Gulasz, Magda gessler, Kuchenne rewolucje, Kuchnia węgierska
Przepis na Roladki wołowe z kluskami śląskimi i modrą kapustą
Roladki wołowe z kluskami śląskimi i modrą kapustą
W wieczór sylwestrowy 2015/2016 tradycji stało się zadość: kolejny raz spędziliśmy z Wybrankiem ten czas w domu na kanapie, ubrani w "wyjściowe" dresy, gotując kluchy. Te kluchy to zwyczaj zapoczątkowanytrzy lata temu, kiedy zrobiliśmy kluski kła...
Jak u Ma-gdy, blog o jedzeniu
Na obiad/kolację, Mięso, Rodzinne przepisy
Przepis na Indyk na święta – niezawodny przepis last minute
Indyk na święta – niezawodny przepis last minute
Indyki, kaczki, gęsi, kurczęta i perliczki w polskiej kuchni są znane  i cenione od stuleci. Dowody na to znajdziemy nie tylko w dawnych książkach kucharskich, ale także w kulinarnych wątkach epopei narodowej: Zosia w porannym stroju i z głową odkrytą ...
WolnaKuchnia.pl - gotujemy w rytmie slow food i ćwiczymy tai chi.
Boże Narodzenie, Patriotyzm od kuchni, Mięso i ryby, Wielkanoc, RETRO gotowanie, Jabłka
Przepis na Duszony jeleń w pikantnym sosie winno-czekoladowym. Spektakularne szkockie zamki - Eilean Donan.
Duszony jeleń w pikantnym sosie winno-czekoladowym. Spektakularne szkockie zamki - Eilean Donan.
Kontynuujemy nasze kulinarne doświadczenia z dziczyznąi wspomnienia ze Szkocji. Dziś będziemy dusić udziec jelenia.To jeden ze sposobów na uzyskanie głębokiego smaku z dobrego jakościowo mięsa. Jeśli posiadacie tańsze części mięsa- ka...
A k a c j o w y B l o g - w podróży, w kuchni i wśród ptaków
Dania główne-mięsne
← Poprzednia
2627282930
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin