• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
2989 wyników

Przepis na ryb

Przepis na Francuska kremowa zupa rybna z krewetkami
Francuska kremowa zupa rybna z krewetkami
Składniki: ok 1 1,5 litra wody ok. 1 kg ryb morskich np łosoś i dorsz (śmiało można użyć też innych) 250 g krewetek (najlepiej w całości, z pancerzykami) inne, dowolne owoce morza np mule, kalmary, ośmiorniczki* (*można użyć mieszanki owoców mo...
Pół żarciem – pół serio
Gotujemy, Chilli, Zupy, Krewetki, Ryby, Wino białe wytrawne
Przepis na Roladki z pstrąga łososiowego z oscypkiem
Roladki z pstrąga łososiowego z oscypkiem
Moja dzisiejsza wariacja na temat pstrąga zakończyła się smakowitymi, ziołowymi roladkami wypełnionymi oscypkiem i świeżą bazylią. Roladki są bardzo delikatne, soczyste i przygotowywane bez dodatku tłuszczu. Nietypowy sposób ich przygotowania pozwala z...
Kulinarne Inspiracje Futki
Kuchnia polska, Ryby, Roladki z pstrąga łososiowego z oscypkiem
Przepis na Turecka zupa rybna. Balık çorbası
Turecka zupa rybna. Balık çorbası
Pisałam, że ostatno kupiłam kilka książek kucharskich. Ta potrawa pochodzi własnie z jednej z nich. Mieszkam nad Morzem Egejskim więc ryb ci u nas dostatek. Trzeba jedynie wiedziec jak je przygotować. Moim guru w przygotowaniu ryb jest koleżanka ...
Turcja od kuchni
Cebula, Natka pietruszki, Czosnek, Marchew, Zupy, Ryż, Ryba, Seler
Przepis na Pstrąg z pieczarkami i sosem grzybowym
Pstrąg z pieczarkami i sosem grzybowym
Świąteczny pstrąg z pieczarkami, porem i sosem grzybowym. Szybkie, proste i jakie dobre danie świąteczne. Sos pieczarkowy podkręciłam w smaku pudrem grzybowym. Dzięki czemu ma jeszcze bardziej intensywny smak.2 pstrągi1 por biała część25 dkg pieczarek3...
wesoła kuchnia
Boże Narodzenie
Przepis na Tarta pomidorowo łososiowa
Tarta pomidorowo łososiowa
Mocno pomidorowa tarta z gęstego koncentratu pomidorowego z przyprawamiWiniary Smakuje jak domowy i można go jeść łyżkami. Do tarty dodałam łososia, kolorystycznie i smakami idealnie się skomponowały. Na ciepło i na zimno tarta jest pyszna. Konce...
wesoła kuchnia
Ryby i owoce morza
Przepis na Fish me!
Fish me!
Ze względu na zawodowe obowiązki dosyć często jestem w Trójmieście, więc wczoraj postanowiłem skorzystać ze słonecznej, ale nie upalnej pogody i podjechałem na gdyński Skwer Kościuszki w celu skosztowania tradycyjnej nadmorskiej rybki. W sezonie pełno ...
Kulinarne Rzuty Wolne
Tu byłem
Przepis na Pikantna pasta rybna z suszonymi pomidorami
Pikantna pasta rybna z suszonymi pomidorami
To zdecydowanie przepis z tych pysznych aczkolwiek brzydko wyglądających. Hmm bo zmiksowane na papkę składniki nie mogą wyglądać fotogenicznie. Przechodząc jednak do sedna, filozofii w tym większej nie ma bo danie składa się dosłownie z trzech produktó...
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Testy, Dodatki, Ryby
Przepis na Pstrąg nie tylko w górach. Podpowiadamy, jak i gdzie kupić najlepszą rybę
Pstrąg nie tylko w górach. Podpowiadamy, jak i gdzie kupić najlepszą rybę
Pstrąg to prawdziwy rarytas. Jego delikatne, białe i chude mięso smakuje naprawdę wszystkim. Najwięksi amatorzy na smażonego pstrąga jeżdżą w góry, jednak nie tylko w ... Post Pstrąg nie tylko w górach. Podpowiadamy, jak i gdzie kupić najlepszą rybę po...
Magazyn kulinarny Codogara
Przepisy na obiad, Porady kulinarne
Przepis na Dorsz w sosie pomidorowym z oliwkami. Pesce All’Acqua pazza
Dorsz w sosie pomidorowym z oliwkami. Pesce All’Acqua pazza
 Acqua pazza   szalona woda.  Prawdopodobnie odnosi się do stuletniej techniki gotowania ryb przez rybaków, którzy używali morskiej wody aby gotować swoje połowy  jeszcze na morzu. W kuchni włoskiej to sos, który występuje w wielu różnych...
Kuchennymi drzwiami
Oliwa, Czosnek, Pomidory, Makaron, Oliwki
Przepis na Czarniak w sosie Chimichurri. Zawsze dzikie. Ryby ze znakiem MSC
Czarniak w sosie Chimichurri. Zawsze dzikie. Ryby ze znakiem MSC
Marine Stewardship Council. Dzikie. Certyfikowane. Zrównoważone. To program globalnych działań na rzecz zachowania zdrowych mórz i oceanów oraz zasobów ryb i owoców morza na przyszłość. Obecnie w tym programie uczestniczy ponad 400 organizacji r...
Kuchennymi drzwiami
Zioła, Sosy
Przepis na Vitello tonato. Życie z Rio Mare jest pyszne!
Vitello tonato. Życie z Rio Mare jest pyszne!
Po produkty Rio Mare sięgam  zawsze, kiedy potrzebuję  dobrej jakości rybę w puszce. Przeważnie w swojej kuchni wykorzystuję tuńczyka, ale firma zamyka też w puszkach świetną pastę z tuńczyka i łososia , sardynki, makrele i pyszne sałatki na baz...
Kuchennymi drzwiami
Zioła, Wino, Sosy, Kuchnia włoska, Mięso, Małe dania, Ryby i owoce morza, Lokowanie produktu
Przepis na Dorada pieczona z warzywami
Dorada pieczona z warzywami
Dorada obok morszczuka to w hiszpańskiej kuchni odpowiednik naszych kotletów schabowych, znajdziecie ją w każdym sklepie rybnym czy na targu. Jest tania, prawie nie ma ości i jest delikatna w smaku, czyli daje nieograniczone możliwosci w kuchni!D...
comidas y vinos
Dorada, Kuchnia rybna, Pieczona dorada, Pieczona ryba
Przepis na Portugalskie krokiety z dorsza
Portugalskie krokiety z dorsza
Portugalskie krokiety z dorszaSkładniki na 4 porcje:- 25 dag filetów zdorsza,- 40 dag ziemniaków,- 1 cebula,- 3 łyżki posiekanej natki,- 50 ml porto,- sól, pieprz,- 1 łyżka przyprawy do ryb,- 2 jajka, - 2 łyżki oliwy,- olej do smażenia,- mą...
Proste Dania
Przepis na Sposoby na tzw wyczerpanie baterii:)
Sposoby na tzw wyczerpanie baterii:)
Masz czasami takie wrażenie, że padasz na nos ze zmęczenia?... Zimą niestety zdarza się to coraz częściej. Mamy dla Was wypróbowany sposób jak poradzić sobie z „wyczerpaniem baterii”. Wystarczy włączyć kilka elementów by w krótkim czasie odczuć poprawę...
LIFE IN THE CITY
URODA:)
Przepis na Tuszki flądry z patelni
Tuszki flądry z patelni
Następny pyszny i prosty w przygotowaniu obiad na piątek. Właściwie to żaden przepis tylko sposób na rybkę jak ze smażalni z Kołobrzegu. Bo tutaj nie ma co kombinować - patelniaki, odrobina przypraw i cytrusowa nuta.Kto ma dostęp do rybki prosto z kutr...
Nie tylko w kuchni
Obiad, Dania główne bezmięsne, Kolacja, Ryby i owoce morza
Przepis na Pstrąg faszerowany fetą i oliwkami - z piekarnika
Pstrąg faszerowany fetą i oliwkami - z piekarnika
Gdy w domowym menu ogłaszana jest rybka, do kuchni wkracza Szef Kuchni;) Dzisiaj danie z pstrągiem w roli głównej w męskim wydaniu:) Zapiekany w piekarniku z wyśmienitym słonawym farszem z fetą, oliwkami i natką pietruszki. Efekt końcowy - pyszne, socz...
Ale-przyprawy
Aleprzyprawy, Feta, Danie z ryby, Farsz do ryby, Oliwki, Pstrąg, Pstrąg faszerowany, Ryba, Ryba faszerowana, Ryba z piekarnika, Ryba zapiekana
← Poprzednia
6061626364
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin