Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
2989 wyników
Przepis na ryb
Francuska kremowa zupa rybna z krewetkami
Składniki: ok 1 1,5 litra wody ok. 1 kg ryb morskich np łosoś i dorsz (śmiało można użyć też innych) 250 g krewetek (najlepiej w całości, z pancerzykami) inne, dowolne owoce morza np mule, kalmary, ośmiorniczki* (*można użyć mieszanki owoców mo...
Pół żarciem – pół serio
Gotujemy
,
Chilli
,
Zupy
,
Krewetki
,
Ryby
,
Wino białe wytrawne
Roladki z pstrąga łososiowego z oscypkiem
Moja dzisiejsza wariacja na temat pstrąga zakończyła się smakowitymi, ziołowymi roladkami wypełnionymi oscypkiem i świeżą bazylią. Roladki są bardzo delikatne, soczyste i przygotowywane bez dodatku tłuszczu. Nietypowy sposób ich przygotowania pozwala z...
Kulinarne Inspiracje Futki
Kuchnia polska
,
Ryby
,
Roladki z pstrąga łososiowego z oscypkiem
Turecka zupa rybna. Balık çorbası
Pisałam, że ostatno kupiłam kilka książek kucharskich. Ta potrawa pochodzi własnie z jednej z nich. Mieszkam nad Morzem Egejskim więc ryb ci u nas dostatek. Trzeba jedynie wiedziec jak je przygotować. Moim guru w przygotowaniu ryb jest koleżanka ...
Turcja od kuchni
Cebula
,
Natka pietruszki
,
Czosnek
,
Marchew
,
Zupy
,
Ryż
,
Ryba
,
Seler
Pstrąg z pieczarkami i sosem grzybowym
Świąteczny pstrąg z pieczarkami, porem i sosem grzybowym. Szybkie, proste i jakie dobre danie świąteczne. Sos pieczarkowy podkręciłam w smaku pudrem grzybowym. Dzięki czemu ma jeszcze bardziej intensywny smak.2 pstrągi1 por biała część25 dkg pieczarek3...
wesoła kuchnia
Boże Narodzenie
Tarta pomidorowo łososiowa
Mocno pomidorowa tarta z gęstego koncentratu pomidorowego z przyprawamiWiniary Smakuje jak domowy i można go jeść łyżkami. Do tarty dodałam łososia, kolorystycznie i smakami idealnie się skomponowały. Na ciepło i na zimno tarta jest pyszna. Konce...
wesoła kuchnia
Ryby i owoce morza
Fish me!
Ze względu na zawodowe obowiązki dosyć często jestem w Trójmieście, więc wczoraj postanowiłem skorzystać ze słonecznej, ale nie upalnej pogody i podjechałem na gdyński Skwer Kościuszki w celu skosztowania tradycyjnej nadmorskiej rybki. W sezonie pełno ...
Kulinarne Rzuty Wolne
Tu byłem
Pikantna pasta rybna z suszonymi pomidorami
To zdecydowanie przepis z tych pysznych aczkolwiek brzydko wyglądających. Hmm bo zmiksowane na papkę składniki nie mogą wyglądać fotogenicznie. Przechodząc jednak do sedna, filozofii w tym większej nie ma bo danie składa się dosłownie z trzech produktó...
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Testy
,
Dodatki
,
Ryby
Pstrąg nie tylko w górach. Podpowiadamy, jak i gdzie kupić najlepszą rybę
Pstrąg to prawdziwy rarytas. Jego delikatne, białe i chude mięso smakuje naprawdę wszystkim. Najwięksi amatorzy na smażonego pstrąga jeżdżą w góry, jednak nie tylko w ... Post Pstrąg nie tylko w górach. Podpowiadamy, jak i gdzie kupić najlepszą rybę po...
Magazyn kulinarny Codogara
Przepisy na obiad
,
Porady kulinarne
Dorsz w sosie pomidorowym z oliwkami. Pesce All’Acqua pazza
Acqua pazza szalona woda. Prawdopodobnie odnosi się do stuletniej techniki gotowania ryb przez rybaków, którzy używali morskiej wody aby gotować swoje połowy jeszcze na morzu. W kuchni włoskiej to sos, który występuje w wielu różnych...
Kuchennymi drzwiami
Oliwa
,
Czosnek
,
Pomidory
,
Makaron
,
Oliwki
Czarniak w sosie Chimichurri. Zawsze dzikie. Ryby ze znakiem MSC
Marine Stewardship Council. Dzikie. Certyfikowane. Zrównoważone. To program globalnych działań na rzecz zachowania zdrowych mórz i oceanów oraz zasobów ryb i owoców morza na przyszłość. Obecnie w tym programie uczestniczy ponad 400 organizacji r...
Kuchennymi drzwiami
Zioła
,
Sosy
Vitello tonato. Życie z Rio Mare jest pyszne!
Po produkty Rio Mare sięgam zawsze, kiedy potrzebuję dobrej jakości rybę w puszce. Przeważnie w swojej kuchni wykorzystuję tuńczyka, ale firma zamyka też w puszkach świetną pastę z tuńczyka i łososia , sardynki, makrele i pyszne sałatki na baz...
Kuchennymi drzwiami
Zioła
,
Wino
,
Sosy
,
Kuchnia włoska
,
Mięso
,
Małe dania
,
Ryby i owoce morza
,
Lokowanie produktu
Dorada pieczona z warzywami
Dorada obok morszczuka to w hiszpańskiej kuchni odpowiednik naszych kotletów schabowych, znajdziecie ją w każdym sklepie rybnym czy na targu. Jest tania, prawie nie ma ości i jest delikatna w smaku, czyli daje nieograniczone możliwosci w kuchni!D...
comidas y vinos
Dorada
,
Kuchnia rybna
,
Pieczona dorada
,
Pieczona ryba
Portugalskie krokiety z dorsza
Portugalskie krokiety z dorszaSkładniki na 4 porcje:- 25 dag filetów zdorsza,- 40 dag ziemniaków,- 1 cebula,- 3 łyżki posiekanej natki,- 50 ml porto,- sól, pieprz,- 1 łyżka przyprawy do ryb,- 2 jajka, - 2 łyżki oliwy,- olej do smażenia,- mą...
Proste Dania
Sposoby na tzw wyczerpanie baterii:)
Masz czasami takie wrażenie, że padasz na nos ze zmęczenia?... Zimą niestety zdarza się to coraz częściej. Mamy dla Was wypróbowany sposób jak poradzić sobie z „wyczerpaniem baterii”. Wystarczy włączyć kilka elementów by w krótkim czasie odczuć poprawę...
LIFE IN THE CITY
URODA:)
Tuszki flądry z patelni
Następny pyszny i prosty w przygotowaniu obiad na piątek. Właściwie to żaden przepis tylko sposób na rybkę jak ze smażalni z Kołobrzegu. Bo tutaj nie ma co kombinować - patelniaki, odrobina przypraw i cytrusowa nuta.Kto ma dostęp do rybki prosto z kutr...
Nie tylko w kuchni
Obiad
,
Dania główne bezmięsne
,
Kolacja
,
Ryby i owoce morza
Pstrąg faszerowany fetą i oliwkami - z piekarnika
Gdy w domowym menu ogłaszana jest rybka, do kuchni wkracza Szef Kuchni;) Dzisiaj danie z pstrągiem w roli głównej w męskim wydaniu:) Zapiekany w piekarniku z wyśmienitym słonawym farszem z fetą, oliwkami i natką pietruszki. Efekt końcowy - pyszne, socz...
Ale-przyprawy
Aleprzyprawy
,
Feta
,
Danie z ryby
,
Farsz do ryby
,
Oliwki
,
Pstrąg
,
Pstrąg faszerowany
,
Ryba
,
Ryba faszerowana
,
Ryba z piekarnika
,
Ryba zapiekana
←
Poprzednia
60
61
62
63
64
Następna
→