Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
2989 wyników
Przepis na ryb
Chrupące ziemniaki pieczone z semoliną
Lubicie jak wasze ziemniaki są chrupiące z zewnątrz, a od środka mięciutkie i delikatne. Jest na to kilka sposobów, ale ten który podam wam dziś jest najprostszy, najszybszy i za każdym razem tak samo skuteczny. A kluczem do sukcesu jest semolina, grub...
Ziemniakolandia
Pieczone
Pieczony łosoś z salsą z awokado i ananasa
Coś dla miłośników łososia! Łosoś to jedna z moich ulubionych ryb, najbardziej lubię ją pieczoną lub grillowaną. Łosoś jest bardzo szybki w przygotowaniu - wystarczy skropić go cytryną, delikatnie przyprawić, obłożyć ziołami (świetnie pasu...
Rodem z Kuchni
Dania główne
,
Dietetycznie
,
Ryby i owoce morza
Śledziowy tatar z nowalijkami na kajzerce + konkurs z Seko
Śledzie... jedni je kochają, inni nienawidzą... My należymy zdecydowanie do tej pierwszej grupy. To uwielbienie wyniosłyśmy z domu, w którym śledzie pojawiały się na stole regularnie i, o dziwo, wcale się nam nie nudziły. Mogły być przecież kwaśne lub ...
Paleta Smaku
Dania z ryb
,
Lokowanie produktu
,
Zabawy kanapkowe
,
Konkursy
,
Ogórki
,
śledzik
Kotlety rybne z dorsza podane z sosem porowym
Kochani,wczoraj poznaliście przepis na naszą zjawiskową zupę rybną z pulpecikami ze szczupaka. Dziś również pozostaniemy w klimacie rybnym i na główne danie proponujemy kotlety rybne podane z sosem porowym.Jest to kolejna wariacja na temat użycia ryby ...
Moje Kulinarne Rozterki
Sałatka z truskawkami, camembertem i orzechami włoskimi!
Pokochałam sałatki z owocami, dlatego dzisiaj przepis na kolejną, wyśmienitą!Na truskawki nie natkniemy się już tak często, jak 1-2 miesięcy temu.Mimo to, poszłam na pobliski targ i zakupiłam opakowanie - specjalnie na tą sałatkę, którą jadłam ju...
Kuchnia Kozy
Przystawki
Kotleciki z mintaja
Kotleciki z mintajaMintaj to jedna z tych ryb, które jeszcze 20-30 lat temu były jedzone co piątek w każdym domu. Wówczas w sklepach nie było wyboru. Kupowało się po prostu rybę, bez nazwy. Ryba była mrożona, w kostkach i to też było dla wszystkich ocz...
Trzeci talerz
Dania z rybą
Przepis na dorsza w boczku
Tak prostej, szybkiej i super smacznej potrawy nie trzeba długo zachwalać. Przepis zaczerpnięty od samego Jamie Olivera.Każdy potrafi zrobić taką pyszną rybę i zachwycić znajomych/rodzinę/ukochaną osobę, tak więc nie martw się, że nie przepadasz za rob...
cookentials
Obiad
,
Ryby
Fasolka szparagowa z orzechami laskowymi i czosnkiem
Każdy z nas zna bardzo dobrze smak fasolki, który od razu łączy się ze smakiem złociście usmażonej na maśle bułeczki. Czy próbowaliście z nią trochę poeksperymentować? Pozbawiona zasmażki smakuje równie rewelacyjnie w akompani...
smakologia
#vege
,
#przekąski
,
#obiad
,
#fasolka
Labraks (okoń morski) pieczony z fenkułem i pomidorkami koktajlowymi
Nie wiem jak, gdzie i komu dziękować, za to, że całkiem swobodnie można cieszyć się mnogością i różnorodnością świeżych ryb w sklepach, które nie są specjalistycznym punktem zaopatrzenia wynkwintnej gastronomii. Dwójka konkurentów discountowych p...
Ma-kuchnia - czyli trochę o szukaniu smaków
OBIAD
,
KOLACJA
,
Ryby
Zupa z łupacza
Piątek to niby weekendu początek... A co można zrobić z tej okazji?Można zrobić zupę z łupacza!Zaczęło się od tego że będąc w Lidluzobaczyłem w lodówce dwa kawałki łupacza. O to coś nowego - pomyślałem i nabyłem obiekt żeru.Wróciwszy do domu, zab...
Wkoło jedzenia
Ryba
,
Zupa rybna
,
Pantera
,
Pomidory
,
Cukinia
,
Habanero
,
Rozmaryn
Stek z tuńczyka z ratatouille
Ratatouille to chyba każdemu znane danie. Jest to właściwie przystawka, choć czasem bywa podawana również jako danie główne. Co więcej wersja z drobno pokrojonymi warzywami wykorzystywana jest jako farsz do naleśników i omletówRatatouille pochodzi z te...
Facet Na Talerzu
Kuchnia europejska
,
Obiad
,
Cukinia
,
Papryka
,
Bakłażan
,
Kuchnia francuska
,
Warzywa
Podlskie smaki - warsztaty kulinarne - relacja
Cudze chwalicie swego nie znacie sami nie wiecie co posiadacie. Znaczenie tego powiedzenia mogłam poznać w doborowym towarzystwie na warsztatach kulinarnych Podlaskie smaki zorganizowanych przez Podlaską Regionalną Organizację Turystyczną w Atuty Studi...
Smakować ....
Wydarzenia
,
Podlaskie
,
Ser koryciński
,
Smaki Podlasia
Mule w curry, z makaronem
Kuj żelazo... yyy... mule ;) póki gorące!U nas ostatnio mnóstwo ryb i owoców morza, zwłaszcza muli. Trzeba wykorzystać "sezon" i najeść się na zapas. A co, jeśli później nie będzie? ;-)Przepis powstał w 5 sekund, i jest inspirowany kuchnią indyjs...
Alicja w krainie garów...
Bezglutenowe
,
Moje przepisy
,
Zdrowy fast food
,
Dietetyczne
,
Ryby
,
Jednogarnkowe
,
Owoce morza
,
Makarony
EKOLOGICZNA ZIOŁOWA PRZYPRAWA DO POTRAW KUCHNI ŚRÓDZIEMNOMORSKIEJ I NIE TYLKO...
Ziołowa przyprawa do potraw kuchni śródziemnomorskiej i nie tylko, to zestaw przypraw, które w tym połączeniu używam tak często, że postanowiłam zrobić sobie swój miks. Moje zioła pochodzą z domowej hodowli i kiedy są już wystarczająco dorodne, ścinam ...
MAGIA JEDZENIA
DIETA WEGETARIAŃSKA
,
NA OBIAD
,
NA KOLACJĘ
,
NA ŚNIADANIE
,
RYBY I OWOCE MORZA
,
NA SZYBKO
,
WSKAZÓWKI I PODPOWIEDZI
,
SAŁATKI
,
PRODUKTY
Dyniowe curry
Tak naprawdę pod etykietę 'curry' można by wrzucić wszystko. Nie ma jednego sposobu jego przygotowania, a nawet nie ma jasnych instrukcji odnośnie składników, jakie powinno ono zawierać. Dlatego polegając na wegańskiej pomysłowości w znajdowaniu substy...
Recipes as easy as ABC
Obiad
,
Vegan
,
Dynia
,
Papryka
,
Curry
,
Czosnek
Semifreddo z miodem pitnym
Miód pitny to jeden z naszych ulubionych trunków. Degustujemy, porównujemy i dodajemy do różnych deserów.Miód pitny w Polsce ma historię dużo dłuższą niż polska wódka. Już Piastowie raczyli się bursztynowym trunkiem. Miodosytnictwem zajmowali się...
Crust and Dust - Kulinarny Blog Roku 2012. Jemy i piszemy.
Słodkie
,
Miód
,
Miód pitny
,
Maliny
←
Poprzednia
130
131
132
133
134
Następna
→