• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
303295 wyników

Przepis na pizza tymianek i pieczarki

Przepis na Strogonow z pieczarek portobello
Strogonow z pieczarek portobello
Całkiem niedawno odkryłam rewelacyjne połączenia smaków: duszonych z cebulką pieczarek i sezamowej pasty tahini. Postanowiłam że muszę wykorzystać ten duet w jakimś bardziej wyrafinowanym przepisie a nie tylko w zwyczajnych smażonych z ce...
Ekoquchnia
Wegańskie, Przepisy, Bez glutenu, Bezglutenowe, Ekoprzepisy
Przepis na Tarta ze szpinakiem
Tarta ze szpinakiem
Składniki:margaryna (1 szt.)mąka pszenna (1/2 szklanki)mąka kukurydziana (1 szklanka)pieczarki (4 szt.)tofu wędzone (4 dag)surowy szpinak (15 dag, czyli 4 garści)czosnek (3 ząbki)sos słonecznikowy(4 łyżki)mleko sojowe (1/4 szklanki)oliwa z oliwek...
Weganka gotuje
Pieczarki, Szpinak, Słonecznik, Tofu, Tarta
Przepis na Bułka z pieczarkami, czyli czar PRLu
Bułka z pieczarkami, czyli czar PRLu
Dziś z archikukbuka wylosowałam sympatyczne, a nawet rzeknę że nostalgiczne danko: bardzo vintage bułki z pieczarkami. Kto dorastał jeszcze w PRLu, ten wie, o czym mówię. Tamte buły były majone żółtym serem, którego oczywiście w archikukbukowym przepis...
smakołyki alergika
Alergia na mleko, Alergia na jajka, Alergia pokarmowa, Alergia na gluten, Pieczarki, Bułka z pieczarkami, Czyli czar PRLu, Podwieczorek
Przepis na Lekkie kotleciki drobiowo-pieczarkowe
Lekkie kotleciki drobiowo-pieczarkowe
Kotleciki z piersi kurczaka z pieczarkami i natką pietruszki to moje ostatnie odkrycie. Są lekkie, bo zrobione z chudego mięsa, ale dzięki podsmażonym grzybom idealnie miękkie i wilgotne w środku. Moje dzieci je pokochały! Podałam je z pomidorami, baz...
Kulinarne Inspiracje
Obiady, Na szybko, Dla dzieci, Dla głodnych, Mięso, Kurczak
Przepis na Tortilla z piersią z kurczaka i pieczarkami
Tortilla z piersią z kurczaka i pieczarkami
Składniki:1 nieduża cebula,350g pieczarek,sól, pieprz,olej,1 pojedyncza pierś z kurczaka (170g),125g startego sera żółtego,3/4 łyżki przyprawy do gyrosa,2-3 placki tortilli.Przygotowanie:Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę. Lekko posolić, popieprzyć i ...
W kuchni u Moniki...
Obiady, Drób
Przepis na Faszerowane pieczarki z szynką i serem
Faszerowane pieczarki z szynką i serem
Jeżeli nie macie możliwości lub chęci, by wybrać się do lasu, a w pobliżu brakuje straganów, gdzie można kupić świeże leśne grzyby, nie przejmujcie się! W cyklu jesiennych przepisów pojawi się także kilka propozycji na dania z pieczarek - dostępnych ws...
Keep it home made
Grzyby
Przepis na Placki z kaszy jęczmiennej
Placki z kaszy jęczmiennej
Przychodzę dziś z pomysłem na pyszny i pożywny obiad!Lubię jak nic się nie marnuje, a zarazem nie przepadam, gdy 2 dni jemy to samo. Dlatego czasem zaczynam główkowanie i szukam pomysłu na wykorzystanie pewnych produktów 2 raz, ale w innej formie. Tym ...
Orcia
Przepisy, Obiad, Kasza, Pieczarki, Przepis
Przepis na Polędwica a’la Wellington
Polędwica a’la Wellington
W Anglii uznawane to danie jest za wykwintne. Super nadaje się jako danie popisowe na imprezach lub na świątecznym stole. Przygotowanie pieczarek pieczarki umyć i osuszyć. Na patelni roztopić masło i wrzucić pokrojone w plasterki pieczarki. Sma...
Kuchnia pokoleń
Pora dnia, Obiady, Okolicznościowe, Karnawał, Sylwester, Wielkanoc, Pieczarki, Ciasto francuskie, Polędwica wieprzowa, Polędwica, Pieczeń z polędwicy, Polędwica a'la Wellington
Przepis na Kotlety siekane - trzecia wersja
Kotlety siekane - trzecia wersja
Składniki2 jajkaSól, pieprzPęczek szczypiorkuJedna duża marchew500 g piersi z kurczakaPół główki kapusty pekińskiejCzosnek i tymianek opcjonalnie1,5 łyżki mąki ziemniaczanej1,5 łyżki mąki pszennejOlej do smażeniaPrzygotowanieMięso myjemy, osuszamy i kr...
Mała kuchareczka
Drób
Przepis na Indyk w Ziołach
Indyk w Ziołach
Soczysty indyk w aromatycznych przyprawach pieczony w rękawie. Idealnie smakuje na obiad lub jako wędlina do kanapek. Przepis od Olgi :).SKŁADNIKI:1 kg piersi z indykałyżeczka tymiankułyżeczka bazyliiłyżeczka papryki słodkiej2 szczypty chili1/2 łyżeczk...
Zakątek Smakosza
Wędliny
Przepis na Shakshuka
Shakshuka
Składniki (dla dwóch osób):- cebula posiekana w pióra- płaska łyżeczka kminu- papryka żółta pokrojona w paski- papryka czerwonapokrojona w paski-łyżeczka cukru- puszka pomidorów- szczypta chili- świeży tymianek, pietruszka i kolendra- 4 jaj...
spispotraw
Bezglutenowe, Pomidory, Jaja, Papryka, śniadanie
Przepis na Tarta ze szparagami i pieczarkami
Tarta ze szparagami i pieczarkami
Słońce.Piasek.Zamiast plaży piaskownica :P ;)Powoli kończy się sezon szparagowy i na jego zakończenie postanowiłam przygotować z nimi coś innego niż dotychczas. Wybrałam tartę na kruchym cieście, farsz stanowiły oczywiście szparagi i do tego pieczarki ...
My simple kitchen
Pieczarki, Ser żółty, Szparagi
Przepis na Makaron z tuńczykiem w sosie pomidorowym
Makaron z tuńczykiem w sosie pomidorowym
Są dni kiedy nie mamy czasu na długie przygotowywanie obiadów, a jednocześnie zjedlibyśmy coś smacznego. Z pomocą przychodzi makaron i puszka tuńczyka :) Wystarczy 15-20 minut na ugotowanie makaronu, w tym czasie przygotowujemy sos ivoilà - pyszn...
Kulinarna Ja
Co na obiad, Fit, Wege, Ryby, Makaron
Przepis na Konfitura z jabłek
Konfitura z jabłek
To jest ten czas, kiedy wizyta na straganie jest niczym wejście do sklepu z zabawkami. Chce się kupić wszystko. Pomidory, dynie jabłka O tej porze jabłka są najlepsze: zwarte, kwaskowate i pachnące. Robię z nich konfiturę do naleśników. Niezbyt...
100 smaków
Przetwory, Jabłka
Przepis na Serowe kulki marynowane w oliwie czyli labneh bil zayit
Serowe kulki marynowane w oliwie czyli labneh bil zayit
Poszliśmy za ciosem :)Skoro wczoraj był przepis na labneh to dziś zaserwujemy smakowite labnehowe kuleczki w aromatycznych przyprawach nazywane labneh bil zayit lub tabat labnehKulki z sera jogurtowego mogą stanowić uzupełnienie sałatek albo pełnić rol...
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Serowe kulki marynowane w oliwie czyli labneh bil zayit
Przepis na Konfitura z czerwonej cebuli
Konfitura z czerwonej cebuli
Konfitura z czerwonej cebuli to naprawdę świetny dodatek do przekąsek, mięs, pasztetów a także do ryb. Ta aromatyczna, słodka, a zarazem wytrawna konfitura jest tak pyszna, że znika w mig. Można ja jeść na zimno i gorąco. Świetnie smakuje na grzance. A...
Sztuka pokochania gotowania
Kuchnia polska, Warzywa, Przekąski, Przystawka, Wytrawne, Bezmięsne, śniadania, śniadanie, Święta, śledzie, Ryby
← Poprzednia
196197198199200
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin