• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
291713 wyników

Przepis na kapusta z kiełbasą

Przepis na Czerwona kapusta do obiadu.
Czerwona kapusta do obiadu.
Składniki :1 mała czerwona kapusta2 listki laurowekilka ziaren ziela angielskiego1 płaska łyżeczka kminkusólpieprz mielony2-3 łyżki olejuocet jabłkowySposób wykonania :Kapustę poszatkuj, wsyp do garnka, zalej wodą , dodaj kminek, listki laurowe, ...
Przepisy i porady kulinarne
Przepisy
Przepis na Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą, ogórkiem kiszonym
Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą, ogórkiem kiszonym
Dzisiaj będzie zdrowo, zapraszamy więc na surówkę. Tradycyjnie jak to u nas, surówka z tego, co akurat było w lodówce....Artykuł Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą, ogórkiem kiszonym pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, de...
Mieszam w garnku
Sałatki/Surówki, Pomidory, Kapusta, Ogórki, Kukurydza
Przepis na Resztkowa zupa z sałaty lodowej
Resztkowa zupa z sałaty lodowej
mój pierwszy raz - zupa krem z sałaty i białych warzyw sałata której używałam do robienia zielonych koktajli okazała się niekończąca. była zwarta jak kapusta. postanowiłam wykorzystać ją do zrobienia zupy. już od dawna był w planach ten kulinarny ekspe...
Potrawy Półgodzinne
Bezglutenowe, Wegańskie, Na ciepło, Ziemniaki, Zupa, Sałata
Przepis na Tradycyjny barszcz ukraiński
Tradycyjny barszcz ukraiński
Dzisiaj polecam Wam przepis na pyszną i aromatyczną zupę, podobno jedną z najsmaczniejszych i najbardziej popularnych zup kuchni polskiej barszcz ukraiński z fasolą Jaś i buraczkami krojonymi w kostkę, z warzywami, oraz z kapustą białą, lecz be...
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zupy, Zupa, Kapusta, Fasola, Karkówka, Włoszczyzna, Barszcz
Przepis na Fasolka po bretońsku- lżejsza wersja
Fasolka po bretońsku- lżejsza wersja
Zdrowe odżywianie to nie dieta- już kilkakrotnie to powtarzałam. Nie trzeba ze wszystkiego rezygnować, można i nawet trzeba delikatnie modyfikować. Cieszmy się jedzeniem to jedna z niewielu przyjemności w życiu :)Ostatnio miałam ochotę na fasolk...
Dietetyczne Rewolucje
Czosnek, Cebula, Masło klarowane, Kurczak, Koncentrat pomidorowy, Fasola
Przepis na Kremowa zupa piwna z bryndzą, kiełbasą i grzankami czosnkowymi
Kremowa zupa piwna z bryndzą, kiełbasą i grzankami czosnkowymi
Dzielić życie z żołnierzem, równa się spędzać samotnie połowę dni w roku. Męża podkradają mi poligony, dobowe dyżury, nocne ćwiczenia, półroczne kursy, o misjach nie wspominając. Dziś, zamiast wznosić urodzinowy toast za moje zdrowie, rzuca gdzieś gran...
Skumbrie w tomacie
Wytrawne, Obiady i kolacje, Czosnek, Dania mięsne, Śmietana, Chili, Zupy i buliony, Bulion warzywny, Bulion drobiowy, Parmezan, Słodka papryka w proszku, Piwo, Bryndza, Kiełbasa, Piwo orkiszowe, Piwo pszeniczne
Przepis na Gołąbki w sosie własnym – przepis tradycyjny
Gołąbki w sosie własnym – przepis tradycyjny
Gołąbki zawijane w kapuście i duszone w sosie własnym to jeden z przepisów mojej Mamy i chociaż smakują one rewelacyjnie to niestety rzadko goszczą na naszym stole, ponieważ są dość pracochłonne. Jeśli jednak już na nie się skusimy, to z reguł...
KulinarnePrzeboje.pl
Obiad, Mięso mielone, Ryż, Bulion, Rosół, Gołąbki, Gołabki w kapuście, Gołąbki w sosie własnym, Gołąbki zawijane, Gołąbki zawijane w kapuście, Kapusta biała
Przepis na Faszerowane pieczone ziemniaki
Faszerowane pieczone ziemniaki
Pieczone ziemniaki to czas, kiedy możemy powiedzieć, że jesień depcze nam po piętach.Na polach trwają już wykopki. Mnie taki widok przenosi w lata, kiedy byłam dzieckiem. Choć obecnie rzadko spotkamy widoki z pól jak za dawnych lat, kiedy to całą rodzi...
Mama gotuje i testuje
Kuchnia, Obiad, Recenzja, Ziemniaki, Kiełbasa, Garneczki, Ceramika, Gadżety
Przepis na ŚLĄSKIE Z PŁUCKAMI I KAPUSTĄ - jak wykorzystałam farsz po pierogach
ŚLĄSKIE Z PŁUCKAMI I KAPUSTĄ - jak wykorzystałam farsz po pierogach
Pamiętacie pierogi z płuckami , kapustą i grzybami które robiłam ostatnio tak więc zostało mi trochę farszu po nich , a że u mnie nic się nie marnuje postanowiłam wykorzystać go w inny sposób .Tak powstały te pyszne kluchy . Przepis na kluski śląskie m...
CO W KUCHNI PICHCI
Na kolację lub obiad
Przepis na Kugel yerushalmi, czyli kugel jerozolimski
Kugel yerushalmi, czyli kugel jerozolimski
pamiętam dobrze stoisko z kugel yerushalmi na jerozolimskim targu Mahane Yehuda znanym w całej Jerozolimie jako shuk. Idąc główną alejką od ulicy Agripas należało minąć stoiska z serami Bashera, stoisko z oliwkami i tuż przed stoiskiem z ciepłym chlebe...
"makagigi i 55 piernikow"
Z bliskiego wschodu
Przepis na Roladki z szynki w galarecie
Roladki z szynki w galarecie
Przygotowując potrawy świąteczne sięgamy zazwyczaj do sprawdzonych przepisów naszych mam czy babć. Tradycyjne smaki świąt wielkanocnych to nie tylko żur, barszcz biały z jajkiem czy kiełbasą , biała smażona kiełbasa czy jaja faszerowane,ale też różne w...
Bon appetit mon amie
Wielkanoc, Lokowanie produktu
Przepis na Domowy żurek z białą kiełbasą i jajkiem przepiórczym.
Domowy żurek z białą kiełbasą i jajkiem przepiórczym.
Żurek sporządzam nie tylko z okazji Wielkanocy. Chętnie zjadam go także bez okazji.Bardzo lubię jego kwaskowy, czosnkowo-majerankowy smak. Obowiązkowo musi być dobra biała kiełbasa i gotowane jajeczko.Przygotowuję żurek z samą białą kiełbasą, ale można...
.
Przepis na KULKI 'JAJECZNE' NIE TYLKO DO BARSZCZU
KULKI "JAJECZNE" NIE TYLKO DO BARSZCZU
O ile Święta Bożego Narodzenia są prawie wegańskie o tyle Wielkanocne już nie. Mamy spore ilości kiełbas, szynek, jaj i innych potraw.Czy weganie mają w ogóle, co jeść w te dni? Oczywiście, że tak i to wiele pysznych smakołyków.Ciasta, sałatki, pasztet...
WEGANON
BEZGLUTENOWE, NA OBIAD, PRZYSTAWKI, NA ŚNIADANIE, WIELKANOC
Przepis na Surówka z czerwonej kapusty ze śliwką
Surówka z czerwonej kapusty ze śliwką
Surówka z czerwonej kapusty z suszoną śliwkąSurówkę z czerwonej kapusty robię niezbyt często, choć bardzo ją lubię. Ale jak już zrobię to delektujemy się jej smakiem i zazwyczaj przygotowuję do niej jakieś ekstra danie. Tym razem przyrządziłam ją do pi...
Domowa kuchnia Aniki
Sałatki i surówki
Przepis na Udon w bulionie dashi
Udon w bulionie dashi
Dashi to podstawa japońskiej kuchni, ten prosty bulion jest kwintesencją smaku umami. Wykorzystywany jest praktycznie w każdym japońskim daniu, jest bazą dla zup, sosów, dressingów itd. Dashi składa się w zasadzie z 2 składników, jednym z nich jest wod...
szczypta.com
Drób, Azjatycka, Kaczka, Shitake, Udon, Dashi
Przepis na Jak ugotować jajka przepiórcze
Jak ugotować jajka przepiórcze
Jajek przepiórczych używam czasem do sałatek, zamiast gotowanych jaj kurzych, ponieważ ze względu na niewielkie rozmiary wyglądają w nich po prostu ładniej. Pięknie będą prezentować... Artykuł Jak ugotować jajka przepiórcze pochodzi z serwisu Magazyn K...
Magazyn Kuchenny | Magazyn Kuchenny
Podstawowe przepisy, Jak zrobić, Jajka przepiórcze
← Poprzednia
202203204205206
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin