mr0x01
. Tutaj znajdziesz 327212 przepisów na ">
mr0x01
i wiele innych kulinarnych wypieków!" />
Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
mr0x01
" placeholder="Wyszukaj przepis na...">
327212 wyników
mr0x01
" placeholder="Przepis na...">
Przepis na ">
mr0x01
Grillowany łosoś z warzywami i puree maślano ziemniaczanym
Pieczone warzywa, łosoś i puree z ziemniaków i masła fot. D.SzymborskaDietetycznie – grillowany łosoś, bez skóry, korzenne warzywa pieczone: seler i pietruszka do tego pieczony por. Sól i zioła. Każda pani dietetyczka by się ucieszyła, ewentualnie by s...
On Egin Eta Topa
PRZEPISY
,
Autorskie
,
Ryba
,
łosoś
Londyńska restauracja Jamie’go Olivier’a - recenzje dwie
Czekając na wolny stolik można się wina napić i bardzo starannie przeczytać menu fot. D.SzymborskaBardzo lubię książki Jamie’go, za to, że Jego przepisy są wykonalne, proste, niezawodne i nawet przy pierwszym gotowaniu, to co trafia na tal...
On Egin Eta Topa
PRZEPISY
,
Restauracje
,
Makaron
,
Sałata
,
Jamie
,
Londyn
Stadtbad Neukolln – basen w którym może straszyć...
Widok z maszkaronem i kupidynkiem na wodę głęboką fot. D.SzymborskaStoi w kolejce do kasy. Trochę dziwi ją dziwne rozwiązanie – jak w banku – pancerna szyba, przesuwana kaseta do włożenia pieniędzy. Cóż, myśli, takie zwyczaje.Otwiera...
On Egin Eta Topa
Felieton
,
Trening
,
Pływanie
,
Basen
,
Potwór
Jednorożec Lody Tradycyjne – niestety przereklamowane
Biała czekolada z jednym rogiem....fot. D.SzymborskaOstatni raz tam byłam w….grudniu. Lody mi smakowały. Letnie podejście – cóż porażka. Lody płynące, obsługa średnia, brudna, lepka podłoga.Sytuacje ratował „ogródek” – ot krzesła i stoliki przed ...
On Egin Eta Topa
PRZEPISY
,
Restauracje
,
Deser
,
Kawiarnie
,
Lody
Mandu czyli koreańskie pierożki
Mandu serwowane z sałatą i marynowaną cebulą fot. D.SzymborskaTe na pierwszym zdjęciu to gunmandu czyli smażone na tłuszczu, te na drugim to jjinmandu czyli gotowane na parze.Można by powiedzieć od pierożki podobne do pelmeni czy pierogów, pewno,...
On Egin Eta Topa
PRZEPISY
,
Restauracje
,
Koreańskie
,
Kuchnia koreańska
,
Pierożki
,
Pierogi
,
Mandu
Najlepsza (prawdopodobnie) smażalnia na Mazurach – buda na jeziorem Czos
Oj co za pyszna ryba! Czasem (a nawet często) najprostsze dania są najlepsze! Ryba, mąka, olej i surówka! fot. D.SzymborskaMam słabość do smażalni ryb. Na szczęście mieszkając na Mazowszu nie bywam w nich zbyt często. Nad morzem wpadam w pułapkę – rybk...
On Egin Eta Topa
PRZEPISY
,
Restauracje
,
Ryby
,
Ryba
,
Smażalnia
,
Jezioro
,
Mrągowo
Dzień Blogera – TO DZIŚ!
Dobra, akurat to był drink w Berlinie ale był taki dobry, że jakbym miała pić zdrowie blogerów,to właśnie taką mieszanką prosecco, martini, mięty, lodu i pewno czegoś jeszcze bo barman miał dużą fantazję fot. D.SzymborskaJest dzień pizzy (TUTAJ o...
On Egin Eta Topa
Blogi
,
Dzień blogera
,
Polecane blogi
Rozwiązanie konkursu – 5 bluzeczek rozdanych!
Miło tak przy śniadaniu rozdawać nagrody fot. D.SzymborskaŚroda rano, zdrowie wygranych w konkursie wypijam kawą. Dziękuję za świetną zabawę. Bardzo mi się podobały Wasze odpowiedzi, zgodnie z zapowiedzią wybrałam 5 osób, do których wyślę bluzeczki. Te...
On Egin Eta Topa
Sprzęt biegowy
,
Konkurs
,
Rozwiązanie konkursu
Gotowanie jest coraz modniejsze czyli o nowej kampanii Lidla i KONKURS
Nie będę przepisywać, zdjęcie przyczepie fot. D.SzymborskaOgromnie się ucieszyłam z prezentacji badań socjologicznych – Polacy chcą gotować, eksperymentować w kuchni i uczyć się nowych przepisów. Nie jakiś tam sondaż, tylko duże badanie, przeprow...
On Egin Eta Topa
Konkurs
,
Lidl
,
Konferencje prasowe
,
Kuchnia lidla
,
Reklama
Pyszna jaglanka „na mieście” –" Kubek w kubek"
Szczegóły - winogrona przekrojone ale bez usuniętych pestek.....reszta przepyszna a jaglanka dobrze ugotowana! fot. D.SzymborskaPierwsze wrażenie, cóż tak żeby „mokotofski hipster” się ucieszył – białe ściany, trochę cegieł, czarne tablice a na nich me...
On Egin Eta Topa
PRZEPISY
,
Restauracje
,
śniadania
,
Kawiarnie
Foodpairing czyli cava do figowej sałaty
Znów się udało - pysznie i ślicznie fot. D.SzymborskaDobieranie wina do jedzenia to cudowna zabawa ale też wielkie wyzwanie. Zanim coś zaproponujemy to musimy a) znać smak jedzenia b) znać smak wina. Rozłącznie – zadanie nie wydaje się zbyt skomplikowa...
On Egin Eta Topa
PRZEPISY
,
Autorskie
,
Wegetariańskie
,
Wege
,
Wino
,
Wegańskie
,
Przystawki
,
Przystawka
,
Sałata
,
Wino musujące
,
Wino hiszpańskie
,
Cava
Grecki, serowy krem z pieczonych bakłażanów
Obok innych greckich pyszności, w miseczce znajduje się REWELACYJNY krem z pieczonych bakłażanów fot. D.SzymborskaMinęło już kilka miesięcy od warsztatów z Pascalem Brodnickim, który uczył nas (blogerów i dziennikarzy) gotowania w sposób mniej lub bard...
On Egin Eta Topa
PRZEPISY
,
Autorskie
,
Wegetariańskie
,
łatwe do przygotowania
,
Kolacja
,
Proste w przygotowaniu
,
Kuchnia grecka
,
Greckie
,
Kremy
Śliwka dobra na wszystko, na kości też!
Profesor w czasie wykładu fot. D.SzymborskaLubię suszone śliwki, cieszyłam się z udziału w blogerskim projekcie przedstawiającym różne dania z udziałem tego zdrowego składnika, a dziś szkoliłam się z dietetyki. (kulinarny E-BOOK do pobrania TUTAJ).Dr B...
On Egin Eta Topa
Dieta
,
Konferencje
,
Konferencje prasowe
,
śliwki kalifornijskie
,
Dietetyka
Prawie 50km czyli relacja z Solid Logistics Skoda Poznań Bike Challenge 2015
Selfie na mecie - szczęśliwa i na różowo!Medal wisi, wspomnienia dobre, dużo się nauczyłam. Tak w największym skrócie wyglądałaby relacja z wczorajszego wyścigu. Jednak, pomimo różowego numeru startowego nie było tak różowo…Przed wyścigiem trzeba było ...
On Egin Eta Topa
Relacje z zawodów
,
Rower
,
Relacje
,
Relacja
,
Sprzęt rowerowy
Kukurydziana z popcornem – uwielbiam!
Pokochałam ten smak i zamierzam go odtworzyć w swojej kuchni fot. D.SzymborskaDobra restauracja, bar…to miejsce, gdzie zjem zupę. Im większy wybór tym lepiej! Uwielbiam zupy i wciąż nie rozumiem, dlaczego duży wybór zup to tylko w barach wietnamskich a...
On Egin Eta Topa
PRZEPISY
,
Restauracje
,
Zupa
Le Victoria Brasserie Moderne – menu lunchowe
Świetny pstrąg fot. D.Szymborska35PLN za lunch w dobrej restauracji, czemu nie. Przystawka – świetna, ryba na drugie smaczna, a deser – cóż śmiech na sali.Uwielbiam profesjonalną obsługę kelnerską i właśnie tacy kelnerzy dziś nas obsługiwali w Le Victo...
On Egin Eta Topa
Restauracje
,
Lunch
,
Menu lunchowe
←
Poprzednia
206
207
208
209
210
Następna
→