○ kakaowo-bananowa kasza manna z wiórkami kokosowymi, żurawiną i migdałami
○ Kasza manna:
4 łyżki kaszy manny
szklanka mleka
pół łyżeczki miodu
2 łyżeczki kakao
1/2 banana
Kaszę zalewamy mlekiem, dodajemy rozgniecionego banana, mieszamy, wstawiamy na ogień. Wsypujemy kakao, dodajemy miód, zagotowujemy. Mieszamy aż zgęstnieje.
Po długich dniach oczekiwania, kasza manna wreszcie miała swoje pięć minut. Bananowo-kakaowa, wreszcie nie z lodówki - idealna na początek dnia! Pierwotnie miała być tylko z migdałami i żurawiną, ale później zdecydowałam się również na nutkę kokosa. Ma w sobie coś takiego, że mogłabym dodawać go wszędzie!
Zmęczona i zagubiona. Albo to ja jestem normalna, albo wszyscy inni. Jedno z dwóch.