Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
pieczony seler w ziołach w asyście marchewki i ziemniaka oraz wariacja na temat pesto
Ola Lallola ... kulinarnie bez scenariusza
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
105
Pieczony seler w ziołach w asyście marchewki i ziemniaka oraz wariacja na temat pesto
Oesuuuu, ale SE tytuł wymyśliła ;pNo trochę tak, ale cóż....przynajmniej jest fun ;)Post niniejszy jest raczej propozycją na danie obiadowe, bo wiecie...nie zawsze da się sprecyzować proporcje, ja też tego bardzo nie lubię....No bo co znaczy szczypta? ...
Ola Lallola ... kulinarnie bez scenariusza
08 maj 15
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Ola Lallola ... kulinarnie bez scenariusza
Niestety ten blog nie ma opisu
105
0
Polecane przepisy
Jagodowiec z podwójną bezą
Jagodowiec z podwójną bezą Jagodowiec z podwójną bezą to moja wariacja na temat ciasta jogurtowego z owocami. Ciasto warte wykonania jeżeli macie na stanie zbyt dużo białej a potrzebujecie coś z nimi zrobić, zatem czas poeksperymentować. Ciasto nie jes...
Ciastecznik
Ciasta tradycyjne
,
Lato
,
Beza
,
Jagody
,
Jogurt
Wariacja na temat wołowiny po burgundzku
Dania jednogarnkowe należą w ostatnim czasie do naszych ulubionych. Treściwe, rozgrzewające, smaczne również na drugi czy trzeci dzień. Idealne do podgrzania w pracy. Sprawdzą się też przy większych imprezach. Dzisiejsza propozycja to trochę wariacja n...
Trawka Cytrynowa
BEZ GLUTENU
,
BEZ NABIAŁU
,
SMAKI ZIMY
,
NA IMPREZKĘ
,
DANIA GŁÓWNE
,
MĘSKIE GOTOWANIE
,
SMAKI JESIENI
,
MARCHEWKA
,
WOŁOWINA
,
BURAK
,
Buraki
,
Pieczarki
Wariacja na temat włoskiej zupy minestrone
Minestrone brzmi interesująco? To nic innego jak zwykła zupa jarzynowa. Nie ma jednego sprawdzonego przepisu na tę potrawę. Z minestrone jest jak z pierogami, gdzie każdy ma swój przepis na ciasto i farsz. W zależności od regionu oraz sezonu go...
Emaliowany Czajnik
Gotowanie
,
Zupa
,
Kuchnia włoska
Świąteczna Pavlova. Czyli wariacja na temat wieńca
Przyrządzenie świątecznej Pavlovy, ala wieniec, planuję już od zeszłego roku inspirację znalazłam gdzieś na pintereście i totalnie przepadłam. Wiem, że smaki grudnia to cynamon, goździki, kakao i generalnie przyprawy korzenne, ale widok...
Trawka Cytrynowa
SŁODKOŚCI
,
ŚWIĘTA
,
MALINY
,
BORÓWKI AMERYKAŃSKIE
,
Porzeczki
,
Beza
,
KREM
,
Mascarpone
,
Owoce
,
Pavlova
Kurczak pieczony na słoiku
Wariacja na temat kurczaka pieczonego na butelce. Lubię eksperymenty, więc wersji takiego kurczaka wymyślałam wiele. Wersja z piwem zupełnie nie spełniła moich oczekiwań, a ta ze słoikiem wydaje się trafiona w punkt. Słoik z wodą powoduje, że m...
efekt kulinarny
Dania główne
,
Kurczak pieczony na słoiku
Kurczak pieczony w cytrynowo-ziołowej marynacie
Pieczony kurczak miał już wiele odsłon na moim blogu - ostatnio postanowiłam zamarynować go w klasycznej marynacie z ziół i cytryny, która rewelacyjnie pasuje do drobiu. W tym przepisie możemy użyć ulubionych ziół, ja miałam ochotę na włoskie smaki, dl...
Lekcje w kuchni
Warzywa
,
Daniamiesne
,
Zioła
,
Kuchnia włoska
,
Kurczak
,
Cytryna
,
Z piekarnika
Kapuśniak z Prażokami
Ten przepis to wariacja mojego narzeczonego na temat tego kapuśniaku.Składniki:1/ Zupa1/2 kg kiszonej kapusty3 marchewki 2 cebule 2 pietruszki seler 3-4 czubate łyżki kaszy jęczmiennej (średniej) 3 listki laurowe pieprzkmin rzymski ziele an...
Połykaj z Surri
Wegańskie
,
Obiad
,
Zupa
,
Kapuśniak
Kurczak pieczony w ziołach prowansalskich
Ostatnio jestem zalatana, nie chce mi się myć po obiedzie naczyń, więc przygotowuję pieczone w woreczku udka kurczaka na różne sposoby, zmieniam tylko przyprawy i dodatki. Wystarczy tylko 2 posolone, popieprzone udka kurczaka skropić oliwą, dodać 2 łyż...
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Drugie danie
,
Kurczak
,
Czosnek
,
Zioła prowansalskie
Podpowiedzi wyszukiwań
O chuju złoty
Vintage ebooks
Vintage
Placuszki z jabłkami
Pączki francuskie
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym