Sezon szparagowy trwa krótko i z tego powodu warto sięgnąć po nie już dziś i przygotować coś pysznego! Szparagi w cieście to moja propozycja na ich wykorzystanie taka wariacja na temat corn dogów. Oczywiście w mojej wersji to corn dogi wegetariańskie
Dania jednogarnkowe należą w ostatnim czasie do naszych ulubionych. Treściwe, rozgrzewające, smaczne również na drugi czy trzeci dzień. Idealne do podgrzania w pracy. Sprawdzą się też przy większych imprezach. Dzisiejsza propozycja to trochę wariacja n...
Gulasz z wołowiny po burgundzku to moje ostatnie odkrycie. Długo się do niego zabierałam, wołowina po burgundzku wydawała mi się po filmie Julie i Julia potwornie skomplikowana. A okazuje się, że przygotowanie wołowiny po burgundzku wcale...
To moja wariacja na temat kurczaka po tajsku. Bardzo aromatyczne danie dzięki tajskim przyprawom i mleczku kokosowemu. Prawdziwa bomba smakowa. Polecam szczególnie dla tych, którzy lubią wyraźne smaki. Składniki: 3 pojedyncze piersi z kurczaka 4 susz...
Ten przepis to wariacja na temat Paella Valenciana wyróżnia ją dodatek cieciorki, kojarzonej z kuchnią Bliskiego Wschodu (Humus:), ale bardzo popularną w Hiszpanii. Spróbowaliśmy jej po raz pierwszy w Elche, i bardzo nam zasmakowała, robiliśmy ...
Ciekawe, co Julia Child powiedziałaby na ten przepis? :)Buraki po burgundzku to potrawa, która tak naprawdę nie istnieje ;) Nie słyszano o niej w centralnej części Francji, nie znajdziecie jej w tamtejszych książkach kucharskich.Wymyślili j...