Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
kiszona rzodkiew daikon
o-smaku
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
237
Kategorie
106
Kiszona rzodkiew daikon
Choć zakisić można (chyba) wszystko, dotychczas jakoś ograniczałam się do ogórków i mojej wersji kim chi. Tej zimy mam zamiar przetestować mnóstwo kiszonek, a zaczęłam od rzodkwi daikon (czyli tych długich, białych "sopli").Zakisiłam je w n...
o-smaku
12 lis 16
Przetwory warzywne
,
Rzodkiew
przetwory warzywne
4 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
o-smaku
kuchnia najczęściej roślinna
237
106
Polecane przepisy
Kiszona biała rzodkiew daikon
Kupiłam książkę "Tylko kiszonki". Na początek wybrałam przepis z białą rzodkwią daikon i z imbirem.2 duże rzodkwie daikon4 plasterki imbirupół litra przegotowanej zimnej wody2 płaskie łyżeczki soliRzodkiew obrałam i starłam na mandolinie na cienk...
AZgotuj!
Bezglutenowe
,
Przetwory
Kimchi czyli koreańska kapusta kiszona
W pobliskiej koreańskiej restauracji serwują rewelacyjne kimchi, to taka koreańska kiszona kapusta, tradycyjne danie kuchni koreańskiej, przystawka, która składa się z fermentowanych lub kiszonych warzyw przede wszystkim jest to wspomniana powy...
Trawka Cytrynowa
WEGETARIAŃSKO
,
BEZ NABIAŁU
,
MĘSKIE GOTOWANIE
,
PRZYSTAWKI
,
Koreńska kapusta kiszona
,
Kuchnia koreańska
Chrupiące placuszki z rzodkwi i marchewki z jogurtowym dipem
Biała rzepa i biała rzodkiew często są ze sobą mylone. Tymczasem możemy rozróżnić je już na pierwszy rzut oka biała rzepa ma postać bulwy, zaś rzodkiew jest podłużna.Ze względu na kolor skórki wyróżnia się dwie grupy rzodkwi: czarną i białą. Ob...
SpiekłaRodem
Wegetariańskie
,
Kolacja
,
Fit
,
Lunch
,
Danie w 15 minut
,
Przekąska
,
Marchewka
,
Placki
,
Dip
,
Rzepa
Danmuji, czyli żółta piklowana rzodkiew (단무지)
W Polsce żółta piklowana rzodkiew znana jest głównie z japońskich restauracji pod nazwą takuan (沢庵). Jej intensywny słodko-słono-kwaśny smak może być nieco przytłaczający w porównaniu z polskimi marynatami, ale jest na to wytłumaczenie. Zgodnie z pierw...
Pyza made in Poland » Pyza made in Poland -
Przepisy
,
Chija
,
Daikon
,
Danmuji
,
Gardenia jaśminowata
,
Piklowana rzodkiew
Kiszona rzodkiew daikon
Choć zakisić można (chyba) wszystko, dotychczas jakoś ograniczałam się do ogórków i mojej wersji kim chi. Tej zimy mam zamiar przetestować mnóstwo kiszonek, a zaczęłam od rzodkwi daikon (czyli tych długich, białych "sopli").Zakisiłam je w n...
o-smaku
Przetwory warzywne
,
Rzodkiew
W maju nowalii jeszcze nie ma (za to jest kim chi )
O ile pomidory w styczniu ani mnie, ani chyba nikogo innego już nie dziwią, o tyle kwietniowy wysyp truskawek bardzo mnie zaskoczył. W całym Wrocławiu jak grzyby po deszczu zaczęły wyrastać małe straganiki, takie jakie zawsze spotyka się w czerwcu, maj...
o-smaku
Wegetariańskie/wegańskie
,
Kapusta
Surówka z rzodkwią japońską daikon
Surówka z rzodkwią japońską daikon to zdrowy, szybkościowy i niezwykle prosty do wykonania dodatek do obiadu, jak też innych dań na ciepło. Podana z tostem stanowi wspaniałą przekąskę. Bardzo mi posmakowało połączenie pora i tego egzotycznego warzywa, ...
Take It Izzy
Izzy Wege Kuchnia
,
Sałatki
,
Surówka z rzodkwią japońską daikon
Marynowana rzodkiew po japońsku - takuan
Marynowana rzodkiew stanowi fantastyczny dodatek do różnych potraw.Przygotowanie jest dość proste, a zastosowanie tej rzodkiewki wielorakie, nie tylko do potraw kuchni azjatyckiej. Doskonale smakuje również jako dodatek to mięsa pieczonego czy ch...
Kuchnia bez granic
Przystawki
,
Przetwory
,
Kuchnia Azjatycka
,
Ocet ryżowy
,
Rzodkiewka
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone