Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Karbonada czyli wołowina po flamandzku
Niech się gotuje!
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
194
Kategorie
206
Karbonada czyli wołowina po flamandzku
Karbonada to rodzaj gulaszu, jest obecna w każdej belgijskiej restauracji, serwującej tradycyjne jedzenie. I niech tak dalej będzie, bo jest pyszna. Składa się ze sporych kawałków wołowiny długo duszonych w piwie z dużą ilością cebuli. Mięso jest miękk...
Niech się gotuje!
21 paź 17
Wszystkie przepisy
,
Dania główne
,
Dania jednogarnkowe
,
Wołowina
,
Cebula
,
Piwo
dania główne
31 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Niech się gotuje!
Niestety ten blog nie ma opisu
194
206
Polecane przepisy
Wołowina po mongolsku
Kuchnia mongolska w przeciwieństwie do chińskiej jest bardzo prosta i uboga w składniki. Podstawą mongolskiej diety jest mięso zwierząt hodowlanych przede wszystkim wołowina, konina, koźlina, baranina, mięso z jaka a także przetwory mlecz...
Biegacz na diecie
Przepisy
,
Biegacz w kuchni
,
Biegacz na diecie
,
Pomysł na obiad
,
Pomysł na lunch
,
Przepisy kulinarne
,
Wołowina
Wołowina po koreańsku – przepis
Mniej niż pół godziny. Tyle właśnie wystarczy, aby przygotować niezwykle smaczny, zdrowy i pełnowartościowy posiłek. I jak tu nie kochać kuchni azjatyckiej? Dobrej jakości mięso, warzywa, ryż, aromatyczne, rozgrzewające przyprawy, do tego prostot...
Biegacz na diecie
Przepisy
,
Biegacz w kuchni
,
Biegacz na diecie
,
Pomysł na obiad
,
Kuchnia azjatycka
,
Przepisy kulinarne
,
Przepis
,
Wołowina
,
Danie azjatyckie
,
Danie z mięsem
,
Kuchnia koreańska
,
Szybki obiad
Karbonada czyli wołowina po flamandzku
Karbonada to rodzaj gulaszu, jest obecna w każdej belgijskiej restauracji, serwującej tradycyjne jedzenie. I niech tak dalej będzie, bo jest pyszna. Składa się ze sporych kawałków wołowiny długo duszonych w piwie z dużą ilością cebuli. Mięso jest miękk...
Niech się gotuje!
Wszystkie przepisy
,
Dania główne
,
Dania jednogarnkowe
,
Wołowina
,
Cebula
,
Piwo
Wołowina po cygańsku
W moim domu chętnie zjadana jest wołowina w różnej postaci..Zrobiłam na sposób cygański ..Wyszła bardzo krucha .lekko pikantna po prostu delikatesy
UgotujmyCos.pl
BEZ KATEGORII
,
DANIA GŁÓWNE
,
DANIA MIĘSNE
Wołowina – TOP 5 zalet
Wołowina jest to mięso zaliczane do grupy mięs czerwonych, pochodzenia bydlęcego z osobników mających powyżej pół roku życia. Wartość energetyczna w 100g produktu to około 250 kcal. W 100g produktu 15 g to tłuszcz*, 26 g to białko*, 90 mg cholesterol*,...
Dobre Jedzenie Blog
Gotowanie
,
Zdrowie
,
Choroby
,
B12
,
B6
,
Białko
,
CLA
,
Hemoglobina
,
Koncentracja
,
L-Karnityna
,
Mioglobina
,
Problemy
,
Regeneracja
,
Tłuszcz nienasycony
,
Top 5
,
Wołowina
,
Zalety
,
żelazo
Endives à la flamande czyli cykorie po flamandzku
Uroczy rynek w miejscowości Arras z ratuszem i staromodną karuzelą.Dziś prościutkie i bardzo jesienne danie. Popularne w północnej Francji (oraz w Belgii), zwłaszcza w regionie Nord-Pas-de-Calais. Piszę parę słów o tym dość niedocenianym, a bogatym kul...
Kuchnia nad Atlantykiem (już od 12 lat)
Publikacje
,
Francja
,
Pory roku: Zima
,
Pory roku: Jesień
,
Produkty regionalne
,
Warzywa - endywia i cykoria
Stek czyli steak – wychodzimy po angielsku…
%AUTHORLINK% z bloga %BLOGLINK% Było już kiedyś coś z kuchni angielskiej English Breakfast. Okazjonalnie kupiona wołowina rostbef z kością dała okazję do przyrządzenia wyspiarskiego obiadu. Na stół wj...
Kuchenne Kajakowanie
Obiad
,
Tradycyjne
,
Mięso
,
Mięsne
,
Wołowina
,
Angielskie
,
English
,
Marynata
Jak rozpoznać wiek mięsa wołowego.
Wiek mięsa wołowego można rozpoznać po jego wyglądzie, kolorze. Młoda wołowina ma kolor jasnoczerwony, natomiast stara wołowina będzie miała kolor ciemno czerwony. Czyli im starsza jest wołowina, tym kolor mięsa będzie bardziej ciemnoczerwony.&nb...
Przepisy i porady kulinarne
Porady dla Ciebie - Kuchnia.
Podpowiedzi wyszukiwań
Vintage ebooks
Vintage
Placuszki z jabłkami
Pączki francuskie
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem