Mniej niż pół godziny. Tyle właśnie wystarczy, aby przygotować niezwykle smaczny, zdrowy i pełnowartościowy posiłek. I jak tu nie kochać kuchni azjatyckiej? Dobrej jakości mięso, warzywa, ryż, aromatyczne, rozgrzewające przyprawy, do tego prostot...
Duszony kurczak w pikantnym sosie z dodatkiem pasty gochujang nie tylko dla amatorów egzotycznym potraw. Większość składników na tę potrawę znajdziecie w większości dużych supermarketów,...
Artykuł Kurczak po koreańsku z pastą gochujang pochodzi z serw...
Polędwiczka po koreańsku z papryką i brokułem inspirowana była moim ukochanym bulgogi (smażoną wołowiną z warzywami, podawaną z ryżem). Polędwiczka wieprzowa w takim wydaniu sprawdza się równie dobrze jak wołowina. To danie typu stir-fry, dlatego zro...
CUKINIA PO KOREAŃSKU - sałatka na zimęJak zrobić sałatkę po koreańsku z cukinii na zimę - przepis krok po kroku.Niezwykle kolorowa sałatka, wygląda obłędnie na półkach pośród innych przetworów ;)Do jej zrobienia wykorzystałam cukinie żółte oraz zieloną...
Marchewka po koreańsku jest doskonałym dowodem, że można tanio zrobić absolutnie przepyszne danieMarchewka po koreańsku to fascynujące danie rodem z Ukrainy, z pochodzenia tatarskie. Oczywiście z Koreą ma tyle wspólnego, co nasza ryba po grecku z Grecj...
Sogogi-jangjorim- czyli wołowina w sosie sojowym po koreańskuSagogi jangjorim to kolejna potrawa typu jorim. Jak wspominałam w przypadku kurczaka na ostro po koreańskuDak-bokkeum-tang,jorim stanowi pewną grupę potraw, których obróbka polega...
Japche- makaron sojowy z wołowiną po koreańskuJapche, a właściwie japchae to koreańska potrawa przygotowywana tradycyjnie z makaronu sporządzonego ze słodkich ziemniaków, smażona w stylu sir-fry z warzywami. Potrawa nazywana jest również w zależności o...