W całym zimowym zamieszaniu nie można dać się zwariować, dlatego na przekór trendom mam dziś dla Was przepis na sałatkę. Dodatek granatu nie tylko wzbogaci smak, ale będzie także solidną porcją witaminy C, bardzo ważnej w sezonie przeziębieniowym (o jej innych źródłach możecie poczytać
TUTAJ).
Do przygotowania 2 porcji potrzebowałam:
6 garści liści świeżego szpinaku
duży ser camembert
2 łyżki orzechów włoskich
pestki z jednego owocu granatu
gruszkę
oliwę z oliwek
świeżą bazylię
Przygotowanie:
1. Myjemy liście szpinaku. Wydrążamy pestki z granatu.
2. Kroimy umytą gruszkę na plasterki.
3. Kroimy ser na ósemki.
4. Dodajemy orzechy włoskie.
5. Mieszamy wszystkie składniki, dodajemy świeżą bazylię oraz sól i pieprz do smaku.
6. Skrapiamy oliwą
Gotowe!