Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Pasta e ceci, czyli makaron z ciecierzyca
kuchnia pod wulkanem
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
27
Kategorie
39
Pasta e ceci, czyli makaron z ciecierzyca
Makaron z ciecierzyca to danie na zwyczajny, codzienny obiad. Przynajmniej w neapolitanskim domu. Naprawde nic niewyszukanego i przygotowanie jest zupelnie proste podobnie jak pasta e fagioli - makaron z fasola lub pasta e lenticchie - makaron z soczew...
kuchnia pod wulkanem
11 sty 13
Cucina campana (kuchnia regionalna Neapolu)
,
Primi (pierwsze dania)
,
Canzone napoletana (muzyka i piesni neapolitanskie)
,
Ceci (ciecierzyca)
canzone napoletana (muzyka i piesni neapolitanskie)
3 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
kuchnia pod wulkanem
Niestety ten blog nie ma opisu
27
39
Polecane przepisy
Podsumowanie akcji kulinarnej: "Czuję miętę" II - czyli mięta w mojej kuchni
Smakołyki Angeli na FacebookDziękuję za udział wszystkim uczestnikom miętowej akcji (nadurszlaku) za wspaniałe przepisy w liczbie 29 i zapraszam wszystkich do zaglądania do nich, gdyż WARTO: Zupa z zielonego groszku z miętą ...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Akcje kulinarne
Spaghetti z karczochami i ciecierzycą - Chickpea & Artichoke Spaghetti - Spaghetti con carciofi e ceci
Smakołyki Angeli via FacebookPolish/English/ItalianoSkładniki/Ingredients/Ingredienti:(na 2 osoby/serves 2/ per 3 persone)150 g spaghetti/ 5.2 oz spaghetti/ 150 g di spaghetti2-3 karczochy/ 2-3 artichokes/ 2-3 cuori di carciofo1 mała cebula/ 1 small on...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Lunch
,
Cena
,
Pranzo
,
Obiad
Makaron z serem i pieprzem
Witek zrobił mi niedawno makaron z serem i pieprzem. Tak, tylko z tymi dwoma składnikami w roli dodatków do spaghetti. No dobrze, używa się do... Artykuł Makaron z serem i pieprzem pochodzi z serwisu Magazyn Kuchenny.
Magazyn Kuchenny | Magazyn Kuchenny
Potrawy
,
Makarony, pierogi, kluski
,
Makaron
,
Pieprz czarny
,
Spaghetti
,
Pecorino
Ciecierzyca po śródziemnomorsku
W lutym brałam udział w Food Blogger Fest. To cykliczne spotkanie blogerów kulinarnych, w trakcie którego odbywają się prelekcje oraz warsztaty. To też świetna okazja do poznania się i integracji. Pierwszy raz uczestniczyłam w tej Artyku...
Gotuj z Kasią
Bezglutenowe
,
Bez nabiału
,
Czosnek
,
Wegetariańskie
,
Przetwory i dodatki
,
Dodatki
,
Suszone pomidory
,
Wegańskie
,
Ciecierzyca
Humus z orzechami (pasta z ciecierzycy)
Ciecierzyca zadomowiła się w mojej kuchni dawno temu. Nawet nie pamiętam kiedy to było i co wtedy jadłam. Pamiętam, że było smaczne. Moją ulubioną potrawą z ciecierzycy (czyli cieciorki) jest hummus. Zakochałam się w tej paście od pierwszego kęsa...
Na pół słodko
Przepisy
,
Wegetariańskie
,
Wegańskie
,
Dla dzieci
,
Slow food
,
Orzechy
,
Śniadania
,
Zdrowe menu
,
Przekąski
,
Sok z cytryny
,
Ciecierzyca
,
Cieciorka
,
Kumin
,
Pasta
Pasta e cavolo (cavolfiore), czyli makaron z kalafiorem po neapolitansku
Makaron z kalafiorem to proste i tradycyjne danie neapolitanskiej kuchni codziennej. Tej z serii: tanio, szybko, pozywnie i smacznie. Podobne dania, wczesniej publikowane, ktore bazuja na tej samej metodzie przygotowaniato: makaron z cukinia, mak...
kuchnia pod wulkanem
Cucina campana (kuchnia regionalna Neapolu)
,
Primi (pierwsze dania)
,
Canzone napoletana (muzyka i piesni neapolitanskie)
,
Cavolfiore (kalafior)
Pasta e zucchine alla napoletana, czyli makaron z cukinia po neapolitansku
Pasta e zucchine - makaron z cukinia to danie kuchni neapolitanskiej, codzienne i proste. Jedno z najpopularniejszych obok pasta e patate - makaron z ziemniakami, pasta e cavolo - makaron z kalafiorem, riso e verza - ryz z kapusta wloska, pasta e zucca...
kuchnia pod wulkanem
Cucina campana (kuchnia regionalna Neapolu)
,
Primi (pierwsze dania)
,
Zucchine (cukinia)
Pasta e ceci, czyli makaron z ciecierzyca
Makaron z ciecierzyca to danie na zwyczajny, codzienny obiad. Przynajmniej w neapolitanskim domu. Naprawde nic niewyszukanego i przygotowanie jest zupelnie proste podobnie jak pasta e fagioli - makaron z fasola lub pasta e lenticchie - makaron z soczew...
kuchnia pod wulkanem
Cucina campana (kuchnia regionalna Neapolu)
,
Primi (pierwsze dania)
,
Canzone napoletana (muzyka i piesni neapolitanskie)
,
Ceci (ciecierzyca)
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone