Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Zupa z karpia, słodko-kwaśna z rodzynkami
kocham.. lubię.. gotuję..
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
509
Kategorie
75
Zupa z karpia, słodko-kwaśna z rodzynkami
Zupa z karpia mojego dzieciństwa, która pojawia się tylko raz w roku na wieczerzy wigilijnej. Taką przygotowywała moja babcia ze strony taty, później moja mama, a teraz kolej na mnie. Zupa słodko-kwaśna, z rodzynkami, podawana w filiżankach do popijani...
kocham.. lubię.. gotuję..
28 gru 18
Ryby
,
Zupy
,
Wigilia
Ryby
28 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
kocham.. lubię.. gotuję..
Niestety ten blog nie ma opisu
509
75
Polecane przepisy
Zupa z karpia, słodko-kwaśna z rodzynkami
Zupa z karpia mojego dzieciństwa, która pojawia się tylko raz w roku na wieczerzy wigilijnej. Taką przygotowywała moja babcia ze strony taty, później moja mama, a teraz kolej na mnie. Zupa słodko-kwaśna, z rodzynkami, podawana w filiżankach do popijani...
kocham.. lubię.. gotuję..
Ryby
,
Zupy
,
Wigilia
Soczysty karp z rukolowym garnishem i "Pomiędzy nami góry"
W okresie Wielkiego Postu w mojej kuchni pojawia się sporo dań rybnych. Już kiedyś pisałam, że najchętniej sięgam po karpia, którego uwielbiam. Mam to szczęście, że dowożą mi go do domu z pewnego źródła i w związku z tym mam pewność, że dostaję świeżą ...
Weekendy w domu i ogrodzie
Przepisy
,
Książki
,
Bez glutenu
,
Ryby
,
Olej lniany
,
D. rybne
,
Koper
,
Czosnek suszony
,
Limonka
,
Pomidory suszone
,
Karp
,
Rukola
WIGILIJNA ZUPA RYBNA Z KARPIA – domowy, tradycyjny przepis
WIGILIJNA ZUPA RYBNA Z KARPIA domowy, tradycyjny przepis jedna z najlepszych zup, której smak zachwyca nie tylko na wigilijnym stole. Przepyszna i aromatyczna przygotowana według przepisu, który jest w naszym domu od pokoleń. Żeby nie p...
Przepisy Joli
Sól
,
Cebula
,
Woda
,
śmietana
,
Nowości
,
Marchewka
,
Pietruszka
,
Majeranek
,
Ziemniaki
,
Ziele angielskie
,
18%
,
Liść laurowy
,
Seler
,
Por
,
Zupa-lista
,
Papryka słodka
,
Ryba
,
Święta - lista
,
Papryka ostra
,
Karp
,
Karp-lista
,
Jarzynka
,
śmietana do zupy
Pulpety z karpia w galarecie
Karp zazwyczaj gości w domach tylko podczas Świąt. Dla mnie natomiast jest rybą, po którą sięgam regularnie przez cały rok. W naszym do mu to chyba rodzinne, moja mam również przepada za karpiem. Mama wprawdzie woli wersję klasyczną, ja podzielę się z...
szczypta.com
Metkastudio
,
święta
,
Ryby
,
Hirtidetal
,
Kamis
,
Karp
Wigilijny karp bez ości w chrzanowym koglu-moglu
Poniższy przepis jest ulubionym lubelskim sposobem Magdy Gessler na wigilijnego karpia. W wielu wywiadach restauratorka wspomina, że tak przyrządzony karp rozpływa się w ustach, a co najważniejsze, rozpływają mu się także (pod wpływem złamania, a potem...
jednopalnikowa
05. Ryby i owoce morza
,
12. Wigilia Bożego Narodzenia
,
Dania kuchni lubelskiej
,
Jak pozbyć się ości z karpia
,
Karp
,
Karp bez ości
,
Karp smażony
,
Karp smażony na głębokim tłuszczu
,
Kulinarna Lubelszczyzna
,
Mizeria z rodzynkami
,
Ryby
,
Tempura
,
Wigilijny karp Magdy Gessler
Dietetyczna ryba na Wigilię
Wigilia, choć wyczekiwana przez wszystkich, nie dla każdego może skończyć się dobrze. Kaloryczne ciasta, pierogi z kapustą, zupa grzybowa czy smażona ryba w grubej panierce mogą przysporzyć nam wielu problemów. Z tego powodu warto nieco pozmieniać nasz...
Qulinarnie
,
Eksperymentuj z szefem
,
Boże Narodzenie
,
Zimowe święta
Karp po żydowsku na zimno
0,5 kg karpia (ja wzięłam płaty szybciej i łatwiej), 2 cebule, 1/2 szklanki piwa, 1 garść rodzynek, 5 goździków, 5 ziaren ziela angielskiego, 1 marchew, 1 pietruszka, 1/4 małego selera, 1/2 cytryny, 0,5 litra wody na wywar, 1 łyżeczka, K...
żyję żeby jeść - zdrowe przepisy
4. Podział przepisów wg rodzaju posiłku
,
Kuchnia podlaska
,
2. Podział przepisów wg rodzaju dania
,
3. Podział przepisów wg czasu przygotowania
,
5. Moje inspiracje
,
Kuchnia podlaska - z przepiśnika babci
,
Obiad, obiadokolacja...
,
Dania z ryb
,
Ponad 60 minut - bardzo wolno
,
Karp w galarecie
,
Ryba na Wigilię
,
Danie z ryby
,
Karp na Wigilię
,
Wigilijne dania
Karp w sosie własnym na zimno
Uwielbiam tradycyjnego, polskiego karpia. W ten sposób podany smakuje naprawdę wyśmienicie.Składniki:1 ½ kg karpia2 marchewki1 cytryna2 cebule15 dag rodzynek3 goździki10 dag piernikówsól do smakucukier do smakuliść laurowyWykonanie:Karpia dobrze oczyśc...
Tradycyjna kuchnia
Rybne
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone