Grudzień jest dobrym miesiącem nie tylko do pieczenia korzennych ciast i pachnących pierniczków, ale też czas, kiedy pomarańcze i inne cytrusy są najsmaczniejsze. Ostatnio zrobiłam ciasto z wykorzystaniem skórki z cytryny i pomarańczy, które nadały nie...
Smak kawy ceni sobie pewnie nie jeden z Was!Osobiście kawy nie pijam, ale smak tych tartaletek mnie zauroczył i czuję, że kawa zagości częściej w moim menu! ;)Składniki:Tartaletki1/3 szklanki mąki ryżowej4 łyżki mąki kokosowej1 łyżka masła orzechowegod...
Wyjątkowo szybkie do przygotowania ciasto z rabarbarem i suszoną białą morwą. Nie trzeba nic miksować ani ucierać, wystarczy wszystko wymieszać i gotowe! Jedyną rzeczą wymagającą wysiłku jest obranie i pocięcie rabarbaru
Pierogi ruskie to ulubione danie mojego syna. Nie miałam nastroju do lepienia więc przygotowałam zielone krokiety z farszem ziemniaczano- serowym. Wzbogaciłam je siemieniem lnianym i morwą białą. Składniki ciasto na naleśniki 300 ml mleka 1 i 1/...
Wielki szał na dynie ruszył pełną parą... A to dopiero początek, sezon się zaczyna. W zeszłym roku przyćmiona smakiem pieczonej dynii, ubolewałam podczas robienia z niej czegokolwiek innego od "dyniowych frytek". Tego roku zamierzam eksperymentować i t...
Lody banany - burak - truskawki - arbuz z morwą białą i migdałamiNo i kolejny smak lodów wypróbowany.I mogę śmiało powiedzieć, że są to najlepsze lody jakie do tej pory jadłam 3