Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Notatki z Prowansji: fougasse
facet z nożem
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
51
Kategorie
55
Notatki z Prowansji: fougasse
Właśnie wróciłem z podróży w lepszą stronę świata. Jechałem tam z przekonaniem, że to raczej niemożliwe, żeby wszystkie te kulinarne legendy, enologiczne hymny, zdjęcia w odcieniach lawendy i lazuru, słowem - żeby to wszystko, co się o tym miejscu opow...
facet z nożem
21 cze 15
Bochen
,
Śródziemnomorze
,
Projekt Chleb
,
Notatki z Prowansji
bochen
13 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
facet z nożem
który powiedział, że kuchnia jest dla kobiet? no, który?
51
55
Polecane przepisy
Fougasse - chlebowy liść z Prowansji oraz "Polak sprzeda zmysły"
Fougasse to tradycyjny chleb wypiekany w Prowansji najczęściej z oliwkami, ziołami, orzechami lub serem. Na wzmiankę o nim natknęłam się, czytając "Rubinowe czółenka" Joanne Harris, a potem zaczęłam szukać więcej informacji o nim. Pod względem smakowym...
Weekendy w domu i ogrodzie
Przepisy
,
Książki
,
Wegańskie
,
Mąka pszenna
,
Drożdże
,
Oliwki
,
Chleb drożdżowy
,
K. francuska
,
Chleb aromatyczny
,
Zioła prowansalskie
,
Chleb ziołowy
Fougasse - chleb z Prowansji
Fougasse to pochodzący z Prowansji francuski chleb w kształcie liścia . Jest on trochę podobny do włoskiej foccacii.Jest to płaski chleb z dużą ilością pysznej chrupiącej skórki. Można go robić z różnymi dodatkami, ziołami, gruboziarnistą solą, suszony...
Przepisy na domowy ser i chleb
Mąka pszenna
,
Na drożdżach
,
Inne wypieki
Fioletowe fasolki w Prowansji.
Jak to w Prowansji, fasolki też bywają tutaj fioletowe. https://www.facebook.com/Douce-Provence-1457281004577588/?ref=aymt_homepage_panel Artykuł Fioletowe fasolki w Prowansji. pochodzi z serwisu Douce Provence.
Douce Provence
Lifestyle
Chlebowe listki Fougasse
Miesiąc listopad nie bez powodu nosi swoją nazwę. To czas, w którym liście tańczą w powietrzu piękne piruety i opadają na ziemię. Nie od dziś wiadomo, że inspirować w kuchni może absolutnie wszystko, nawet pogoda! Natchniona jesiennym spacerem postanow...
Smakowity Chleb
Slajdy
,
Mąka pszenna
,
Z różnych stron świata
,
Bułki i bułeczki
,
Na słono
,
Chleby i bułki
,
Dla dzieci
,
Płaskie chleby
Zbieramy oliwki w Prowansji.
Od paru dni dzielnie zrywamy oliwki. Po szczególnie upalnym i słonecznym lecie oliwa zapowiada się wyjątkowo pyszna. Artykuł Zbieramy oliwki w Prowansji. pochodzi z serwisu Douce Provence.
Douce Provence
Kuchnia
,
Jarzyny i owoce
,
Lifestyle
,
Oliwki
,
Oliwki w Prowansji
,
Oliwki zbiór
,
Zbieranie oliwek
Fougasse
Poleca: EwaŹródło: Pracownia WypiekówFot. EwaFougasse to rodzaj płaskiego chleba, prosto z Prowansji. Przypomina trochę włoską focaccię. Wyróżnia się kształtem przypominającym liść. Podobnie jak focaccia ma chrupiącą skórkę i miękki miąższ. Smak można ...
BaBy w kuchni
Ewa
,
Dla dzieci
,
Bułki
,
Kuchnia francuska
Focaccia: hołd dla glutenu
Napisałem tytuł tego posta i natychmiast oczami wyobraźni zobaczyłem falę hejtu, która mnie czeka. Ale co tam, zaryzykuję.Nic na to nie poradzę. Podziwiam gluten. Odkąd zacząłem się bawić w pieczenie chleba, fascynuje mnie przemiana, która zachodzi w d...
facet z nożem
Bochen
,
Śródziemnomorze
,
Projekt Chleb
Fougasse [pieczywo w kształcie liścia]
Składniki: (pâte fermentée) szczypta świeżych drożdży, 79g zwykłej letniej wody oraz 122g białej mąki pszennej-chlebowej i 3g soli morskiej (ciasto właściwe) 320g mąki j/w, 48g pszennej mąki razowej, 26g oliwy z oliwek, 6g soli morskiej + 255g zwyk...
Nenecha sobie...
Kulinarnie
,
Pieczywo
,
Chleby
,
Oliwki
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone