Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Zbieramy oliwki w Prowansji.
Douce Provence
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
91
Kategorie
171
Zbieramy oliwki w Prowansji.
Od paru dni dzielnie zrywamy oliwki. Po szczególnie upalnym i słonecznym lecie oliwa zapowiada się wyjątkowo pyszna. Artykuł Zbieramy oliwki w Prowansji. pochodzi z serwisu Douce Provence.
Douce Provence
05 lis 15
Kuchnia
,
Jarzyny i owoce
,
Lifestyle
,
Oliwki
,
Oliwki w Prowansji
,
Oliwki zbiór
,
Zbieranie oliwek
Jarzyny i owoce
42 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Douce Provence
Prowansja - kuchnia i ogólnie takie takie
91
171
Polecane przepisy
Ratatouille – warzywny gulasz prosto z Francji
Ratatouille to warzywny hulasz pochodzący z Prowansji. Nie ma wiele tak genialnych w smaku potraw, które jednocześnie można zrobić tak szybko i bez żadnego wysiłku. W zasadzie ratatouille robi się samo. Wystarczy pokroić warzywa i wrzucić je do garnka ...
Madame Edith
Tapenada z czarnych oliwek
Tapenada to typowo śródziemnomorska pasta. Pochodzi z francuskiej Prowansji, ale jest popularna również w kuchni
Poproszę dokładkę
Dodatki
,
Przekąski
,
Kuchnia francuska
,
Czarna tapenade
,
Pasta z czarnych oliwek
,
Pasta z oliwek
,
Tapenada oliwkowa
,
Tapenada z oliwek
Fioletowe fasolki w Prowansji.
Jak to w Prowansji, fasolki też bywają tutaj fioletowe. https://www.facebook.com/Douce-Provence-1457281004577588/?ref=aymt_homepage_panel Artykuł Fioletowe fasolki w Prowansji. pochodzi z serwisu Douce Provence.
Douce Provence
Lifestyle
Trufle, czarne diamenty Prowansji+ filmik z przepisem
Południowo-wschodnia Francja jest największym francuskim producentem trufli. Do jej uprawy niezbędna jest wapienna, silnie zasadowa gleba. Trufle to grzyby, które rosną pod ziemią, na głębokości od 5 do 25 centymetrów. Ponieważ są niewidoczn...
Douce Provence
Kuchnia
,
Jarzyny i owoce
,
Przystawki
Zbieramy oliwki w Prowansji.
Od paru dni dzielnie zrywamy oliwki. Po szczególnie upalnym i słonecznym lecie oliwa zapowiada się wyjątkowo pyszna. Artykuł Zbieramy oliwki w Prowansji. pochodzi z serwisu Douce Provence.
Douce Provence
Kuchnia
,
Jarzyny i owoce
,
Lifestyle
,
Oliwki
,
Oliwki w Prowansji
,
Oliwki zbiór
,
Zbieranie oliwek
TAPENADA BEZ ANCHOIS (WEGAŃSKA)
Przygotowałam sobie małą listę. No, dobrze, małą dużą listę tych potraw, które koniecznie chciałabym zrobić. Znajdują się wśród nich te znane na całym świecie, te znane w Blogosferze, jak i te, które gdzieś kiedyś kotłowały ...
W kuchni Karmel-itki
Przystawki.
Polska pita z polskim hummusem i polskimi oliwkami :)
Arabskie danie w polskim wydaniu. Przykładów spolszczonych dań mieliśmy wiele. Sushi, którego Japończycy nie biorą do ust, pizza z farszem z podsmażanej cebuli i koncentratu pomidorowego (można jeszcze taką dostać w Słupsku na Wojska Polskiego :) ).&nb...
Kryzysowa Książka Kucharska
Mąka
,
Groch
Tapenada
Pierwszy raz w życiu spróbowałam tapenady miesiąc temu i od razu ją pokochałam. Ten niesamowity smak czarnych oliwek - uwielbiam oliwki. Miałam okazję zapoznać się z tą pastą w połączeniu z mozzarellą, obydwa składniki były zamknięte w chrupiącej grzan...
Muffinalia - czyli coś pomiędzy piekarnikiem a zielnikiem
Przekąski
,
Dodatki
,
Przekąskowo
,
Czarne oliwki
,
Kapary
,
Pasty
,
Oliwki
,
Pasta
,
Pasta z czarnych oliwek
,
Tapenada
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone