Warzywa umyj i obierz. Buraczki zetrzyj na tarce lub pokrój w kostkę. Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i seler pokrój w kostkę. Pora pokrój w plasterki.
Kapustę drobno posiekaj,a fasolkę pokrój na mniejsze kawałki. Pomidory obierz ze skórki i pokrój. Czosnek posiekaj.
W rondelku podsmaż na maśle warzywa, oprócz ziemniaków,fasolki,kapusty i czosnku.
Następnie dodaj szklankę bulionu,ugotuj warzywa.
Do drugiego garnka dodaj bulion, ziemniaki,fasolkę i kapustę. Gdy warzywa będą już miękkie dodaj wcześniej ugotowane warzywa i czosnek.
Zagotuj. Dodaj sok z cytryny,sól,pieprz i cukier do smaku.
Barszcz ukraiński czernichowski Barszcz ukraiński to gęsta od warzyw zupa , która ma wiele wariantów . Tyle ile domowych gospodarstw . Ale podstawowe składniki są niezmienne czyli każdy powinien Read More ...
Artykuł Barszcz ukraiński ...
Bez dwóch zdań w zimne dni najlepiej rozgrzewają zupy! Sama zdecydowanie wolę kremy, jednak mam w swoim repertuarze parę zup, do których chętnie wracam, gdy za oknem robi się mroźno. Do tych zup zdecydowanie należy właśnie barszcz ukraiński. Jedn...
Dzisiaj proponuję Wam kolejną wersję zupy odchudzającej tym razem z dodatkiem buraków i fasolki szparagowej. Zupa jest przepyszna, zawiera mnóstwo witamin i pełnowartościowego białka i w smaku przypomina barszcz
Cześć! Czy robiliście kiedyś barszcz ukraiński? Ja gotowałam go wielokrotnie, tylko powiem szczerze, że gotowałam barszcz po prostu z głowy... read more
Ten wpis Przepis na barszcz ukraiński pojawił się po raz pierwszy w Pani Fotograf Gotuje! Blog, prz...
Pani Fotograf Gotuje! Blog, przepisy i fotografia kulinarna
Podstawą kuchni ukraińskiej są potrawy z kaszy i mąki, istotną rolę odgrywają również mięsa, ryby, i warzywa. Mówią ile gospodyń tyle przepisów na barszcz, zapraszam na wersję jaka była gotowana w moim rodzinnym domu. Barszcz ukraiński z fasolą, gęsta ...