Ostatnio faktycznie zaginęłam na kilka dni. Nie powiem, sporo się u mnie działo. Nowe zajęcia zabsorbowały mnie do tego stopnia, że na fotografowanie nie starczyło czasu. Nie daje sobie prawa aby twierdzić, że nie gotowałam wcale, bo robiłam to i takie stwierdzenie byłoby kłamstwem. Jednak samo kucharzenie bez aparatu, w przypadku bloga się nie sprawdza.
W weekend popracowałam trochę z aparatem – zaczęłam już od śniadania. Przygotowałam na nie pyszny zdrowy koktajl bogaty w witaminę C, błonnik, magnez i żelazo. Bardzo polecam Ci korzystanie z nowalijek i wzbogacanie w nie codziennych jadłospisów. Nawet jeśli nie są aż tak smaczne jak te dojrzałe w pełni sezonu, mają sporo witamin i cennych składników mineralnych.

Młody jęczmień pomoże w detoksykacji organizmu, co na wiosnę z pewnością przyda się Twojej skórze. Choć słyszałam, że niektórym przeszkadza jego zdecydowany smak, w tym wydaniu zupełnie go nie czuć. Koktajl jest pyszny i bardzo orzeźwiający – to wszystko dzięki kiwi i słodkim daktylom. Smacznego!
Składniki na jedną porcję:
100 g truskawek
2 kiwi
1 łyżka młodego sproszkowanego jęczmienia
2 daktyle
100 ml wody

Przygotowanie:
Daktyle zalać ciepłą wodą. Odstawić na 5 minut.
Owoce obrać i umyć.
Zmiksować wszystkie składniki blenderem i popijać!
