Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Lubelski Carnaval Sztukmistrzów 2015
Food & travel blog zlotapropocja.pl
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
192
Kategorie
1277
Lubelski Carnaval Sztukmistrzów 2015
Jeszcze kilka lat temu przestrzenie polskich miast świeciły pustkami. Z nieukrywanym zachwytem obserwujemy jak z roku na roku ulice naszych rodzimych miast zapełniają się nie tylko ludźmi, ale także świetnymi, lokalnymi inicjatywami. Całkiem niedawno n...
Food & travel blog zlotapropocja.pl
15 lip 15
Polska
,
Festiwale kulinarne i wydarzenia kulturalne
,
Carnaval sztukmistrzów
,
Festiwal lubelskie
,
Lublin
Festiwale kulinarne i wydarzenia kulturalne
3 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Food & travel blog zlotapropocja.pl
Podróżując szukamy nowych smaków i kulinarnych inspiracji.
192
1277
Polecane przepisy
Forszmak lubelski
Forszmak to tajemnicza, nieco już zapomniana nazwa, pod którą kryje się kilka potraw. Słowo forszmakpochodzi z niemieckiego (Vorschmack,Vorgeschmack czyli "przedsmak") i oznacza ni mniej ni więcej przystawkę. Jak przystało na przystawkę for...
czyli pepper
Cebula
,
Nać pietruszki
,
Olej
,
Dania mięsne
,
Bulion
,
Mąka pszenna
,
Masło klarowane
,
Boczek wędzony
,
Koncentrat pomidorowy
,
Kiełbasa
,
Boczek
,
* dania resztkowe
,
Ogórek kiszony
,
Kiełbasa wiejska
,
Wędlina
Kruche miodowe ciasteczka
Zima się już kończy ale według mnie to nie jest powód dla którego mamy rezygnować z aromatycznych, pachnących przyprawami korzennymi lub orzechami słodyczy. Piękne i słoneczne dni zwykle szybko się kończą a po nich nastają póki co jeszcze chłodne wiecz...
kulinarna piniata - fotografia jedzenia, fotograficzny blog kulinarny, przepisy kulinarne ze zdjęciami,
Desery
,
Cukier wanilinowy
,
Orzechy włoskie
,
Przyprawy korzenne
,
Cydr lubelski
,
Grzaniec
,
Mąka tortowa
,
Miód gryczany
,
Szczypta soli
Chmiel, bez którego nie ma piwa
Chmiel doskonale radzi sobie w Polsce. Nasz kraj jest czwartym producentem w Europie i szóstym na świecie. To pnącze jest rośliną wieloletnią. Co roku wypuszcza długie łodygi. W plantacjach towarowych stosuje się podpory o długości osiem metrów. W ogro...
Smakowyj
Przyprawy
Rodzinnie w Lublińcu – X Bieg Niepodległości
X Bieg Niepodległości w Lublińcu cała GALERIA 11 Listopada to radosne święto a takie najlepiej spędza się w sprawdzonym gronie. Dlatego postanowiliśmy całą rodziną uczcić odzyskanie niepodległości w Lublińcu. Udział w organizowanych tam biegach...
twojezwyciestwo
Relacje i fotorelacje
793.
Owsiano-orkiszowy mugcake z bananem, porzeczkami, waniliową odżywką białkową i pistacjami podany z malinami31B/15T/70W(przepis)Nawet nie wiecie jak wyczekiwałam poranka. I to wcale nie ze względu na śniadanie. Sen w taką pogodę jest dla mnie udrę...
Mon petit déjeuner- je l'adore!
Słodko
,
Owoce
,
Odżywka białkowa
,
Ulubione
,
Jajko
,
Banan
,
Wypieki
,
Płatki owsiane
,
Maliny
,
Ciastka
,
Mąka orkiszowa
,
Mugcake
,
Pistacje
,
Mleko
,
Porzeczki
Lubelski Carnaval Sztukmistrzów 2015
Jeszcze kilka lat temu przestrzenie polskich miast świeciły pustkami. Z nieukrywanym zachwytem obserwujemy jak z roku na roku ulice naszych rodzimych miast zapełniają się nie tylko ludźmi, ale także świetnymi, lokalnymi inicjatywami. Całkiem niedawno n...
Food & travel blog zlotapropocja.pl
Polska
,
Festiwale kulinarne i wydarzenia kulturalne
,
Carnaval sztukmistrzów
,
Festiwal lubelskie
,
Lublin
Grillowane szparagi z jajkiem w koszulce i sosem holenderskim
Moje ulubione szparagi. Bardzo proste, idealne połączenie.Przepis stworzyłam w ramach wspólnego gotowania z lubelskimi blogerkami, czyli XI edycji Lubelskiego Kociołka.Po szparagowe przepisy zapraszam również do Edyty, Małgośki, Karoliny, M...
Piece of delicious time
śniadanie/kolacja
Chleb lubelski - 100% żytni
Bardzo lubię piec (i jeść) chleby żytnie. Częściej te ciężkie razowe, ale lżejszy chleb z jasnej mąki żytniej jest równie smaczny. Zwykle przygotowuję ciasto chlebowe "na oko", ale na potrzeby konkretnego przepisu wyciągam wagę i pracowicie odważam pot...
W poszukiwaniu SlowLife
Kuchnia
,
Zakwas
,
Chleb
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone