Polędwiczki wieprzowe w sosie kaparowymwykwintny obiad lub przystawka w 30 minutPolędwiczki wieprzowe w sosie kaparowym pokochałam od pierwszego kęsa. Delikatne, soczyste mięso bez grama tłuszczu i pyszny sos. Trudno wyobrazić sobie lepsze połączenie. ...
Polędwiczki wieprzowe w sosie kaparowymwykwintny obiad lub przystawka w 30 minutPolędwiczki wieprzowe w sosie kaparowym pokochałam od pierwszego kęsa. Delikatne, soczyste mięso bez grama tłuszczu i pyszny sos. Trudno wyobrazić sobie lepsze połączenie. ...
Kuchnia włoska nie bez kozery jest jedną z bardziej popularnych i lubianych kuchni świata. Już na samą myśl o niej w głowie
Artykuł Vitello alla Valdostana w białym winie z grillowanymi warzywami pochodzi z serwisu mommy4tummy.
Via Mendicità 14 w miasteczku Bra to adres znany każdemu miłośnikowi ruchu Slow Food. To właśnie tutaj mieści się jego pierwsze biuro. Wyrosło w sercu jednej z najlepszej włoskich osterii. Początki międzynarodowego dziś ruchu Slow Food sięgają lat 80. ...
Krytyk Kulinarny - certyfikowany przez Harvard (USA) i McGill (Kanada)
Po produkty Rio Mare sięgam zawsze, kiedy potrzebuję dobrej jakości rybę w puszce. Przeważnie w swojej kuchni wykorzystuję tuńczyka, ale firma zamyka też w puszkach świetną pastę z tuńczyka i łososia , sardynki, makrele i pyszne sałatki na baz...
Cielęcina z kaparami To świetne połączenie słodkości cielęciny z ostrym, kwaśnym smakiem kaparów, a wszystko to w delikatnym sosie cytrynowo maślanym. Doskonałe mięso na kolację lub obiad. Wskazówka: do cielęciny nie używamy pieprzu! Zabijamy w...
Vitello Tonnato - Cielęcina w sosie z tuńczyka z kaparami i pieprzem zielonymPrzystawka włoska, podawana na zimno z delikatnej cielęciny (u mnie jest to szynka cielęca) ugotowana na białym wytrawnym winie, podana z aksamitnym sosem z tuńczyka na bazie ...