Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Gruzińskie chinkali
Smaki Szczęścia
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
223
Kategorie
10
Gruzińskie chinkali
Składniki: ciasto: 400g mąki tortowej 1 żółtko 190 ml wody bardzo ciepłej * 1/2 łyżeczki soli * Wodę dodajemy stopniowo sprawdzając gęstość ciasta. Farsz: mięso mielone 500g baranie lub wołowe, ewentualnie mieszane 1 duża cebula drobno ...
Smaki Szczęścia
27 lis 17
Danie Główne
Danie Główne
117 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Smaki Szczęścia
Blog o gotowaniu
223
10
Polecane przepisy
Jak zrobić chinkali – gruzińskie pierogi z jagnięciną
Witajcie po świątecznej przerwie! Mam nadzieję, że radośnie spędziliście Wielkanoc i pełni sił wróciliście do codzienności. Ja wracam do Was po krótkim urlopie, po którym dla równowagi przez całe Święta przechodziliśmy wszyscy grypę żołądkową. Taka kom...
Kucharenka.pl
Obiad
,
Pierogi
,
Jagnięcina
,
Chinkali
,
Kuchnia gruzińska
Warsztaty kuchni gruzińskiej
29.03. 2017r. odbyły się uczniowskie warsztaty kuchni gruzińskiej pod kierunkiem rodowitej gruzinki Tamuny Kiladze pasjonatki gotowania, jej kuchni można spróbować w gruzińskiej restauracji SUPRA w Poznaniu.U mnie dziś w domu gruzińskie pierogi c...
Kuchnia Beaty
Witam
Chinkali
Chinkali to gruzińskie pierożki wypełnione mięsnym farszem i rosołkiem. Charakteryzuje je kształt sakiewki i sposób jedzenia chinkali chwytamy od góry, odgryzamy kawałek, wypijamy (a wręcz wysiorbujemy) rosołek, po czym zjadamy pierożka ...
Gotuj z Kasią
Dania główne
,
Bez nabiału
,
Przepisy na Thermomix
,
Cebula
,
Mięso
,
Kolendra
,
Natka pietruszki
,
Mięso mielone
Chinkali – gruzińskie pierogi z mięsem
Chinkali chodziły za mną od dawna. Nie miałam jednak odwagi, by je zrobić. Przerażała i jednocześnie paraliżowała mnie wizja rosołu w pierogach, gdyż za żadne skarby nie wiedziałam jak wlać rosół do środka i zgrabnie zawinąć chinkali. Postanowiłam ten ...
Madame Edith
Chinkali
Kolejne gruzińskie danie...troszkę podobne do pierogów z mięsem. Cechą charakterystyczną jest rosół, który powstaje podczas gotowania chinkali. Najpierw odgryzamy kawałek spodu, wypijamy rosół i jemy do "ogonka" (resztę wyrzucamy). Gorąco polecamy.Skła...
R'n'G Kitchen
Dania główne
,
Kuchnia gruzińska
Chinkali
Chinkali to gruzińskie pierogi. Można zamówić je w prawie w każdej restauracji. Są po prostu przepyszne.Należy jeść je palcami. Pochwycić za czubek. Ugryźć. Wyssać cały rosół ze środka. Zjeść resztę zostawiając niejadalny czubek. Kiedyś zaprosiła...
Biała Dynia
Mięso
,
Nieszybkie
,
Nieproste
,
Smaczne
,
MowiąŻeDobre
,
Pierogi
,
Regionalne
,
Gruzja
,
Mięso mielone
Chinkali
Gruzińskie pierożki chinkali je się palcami ( trzymając za czubek ), najpierw delikatnie się nadgryza wypijając rosołek ze środka , a następnie zjada się pozostałą całość.SKŁADNIKI :Ciasto:- 500 g mąki pszennej- 250 ml zimnej wody- 1 łyżeczka soliFarsz...
Mój punkt smaku
Pierogi pyzy kluski
,
Potrawy z mięsem
Nepalskie pierożki momo (z mięsem)
W Nepalu dwie najbardziej popularne potrawy to: dal-bhat (ryż z soczewicą) oraz momo: czyli ... pierogi! Jak wyglądają nepalskie pierogi? Właściwie różnią się nadzieniem i sposobem podania. Bo już na przykład lepienie - sposób łączenia brzegów - nie b...
Studnia Miodu
Danie główne
,
Kuchnia nepalska
,
Pierogi
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone